Рок академията - ще я бъде


* БТР-ите с щуреца Кирил Маричков и Горан Бишевац от „Перо Деформеро” – гвоздеите на третото издание;  сливенската банда „Invisible Dreams” – с голямата награда * Донка Михайлова:
 „Рок академия Троян 2016 просто е неизбежна!”
Жици
Публиката - млада, многобройна и ентусиазирана
ТАЗГОДИШНОТО трето издание на троянската Рок академия - местна културна иновация, пръкнала се по идея на художника Иван Хаджийски, прегърната въодушевено от организаторите (Община Троян) и лично от кмета Донка Михайлова и целеща се преимуществено в младежката таргет група и привличането на нови (други) гости на града и района – бе преломно (19-21 юни 2015 г., площад „Възраждане”). Защото ако се провалеше отново като масовост на гости и публика, както бе миналата година, щеше скоропостижно да прекрати съществуването си; и обратното – имаше ли успех, щеше да даде увереност и амбиции за следващите издания, и доказателство, че силите и средствата си заслужават.

На сцената - БТР-ите и вечният "щурец" Кирил Маричков
И РАБОТАТА стана! Такава е масовата оценка, на фенове, участници, гости, организатори, наблюдатели. Такова бе и моето усещане, някак си този път бе каквото си го представях; и не само като външни белези (публика, банди, екстериор, рокаджийска инфраструктура), по-скоро другото – атмосферата, духът, античалгаджийската енергия, рокаджийските флуиди из въздуха, всеобщото купонджийско усещане. Дано съм/сме прави. Нещо такова каза в ефектното си послание във фейсбук след събитието г-жа Михайлова, цитирам дословно: „Приключи третото издание на Рок академия Троян 2015. Най-силното, най-масовото, най-вдъхновяващото! Три дни Троян беше музика и енергия... Вече мога да си призная, че бяхме решили, ако не получим подкрепата на публиката, това да бъде последното издание на академията. Получихме не просто подкрепа, а вълна от възторжени фенове на събитието от Троян и от доста други места в страната. Рок академия Троян 2016 просто е неизбежна!”. Така че – на добър час и до догодина!

"Перо Деформеро" - от Нови Сад в Троян, атрактивни и музикално, и визуално
СЕГА КОНКРЕТНО. Гвоздеят на първата вечер бе комшийската банда от Нови сад „Перо Деформеро” („Pero Defformero”) – те си дойдоха с ореола на своеобразни балкански концептуалисти, миксиращи и борещи с хард рок… турбо чалгата, и с балканска известност. И не разочароваха, напротив. А като ги слушах, се сетих за оня виц от комунистическо време – сърбите предложили на българите да направим федерация, а на въпроса ни кой каква ще я върши, гордо заявили: „Ние ще пеем, вие ще работите”. С работата няма да го докараме, това е сигурно, но че сърбите го умеят пеенето, е още по-сигурно. Ще отбележа и фамозното сценично поведение на фронтмена на „Перо Деформеро” Горан Бишевац, заслужаваше си да се види! Преди „Перо…” пя ветеранът блусар Буги Барабата и неговите „Бараби блус бенд”, но те като че ли минаха по-незабележимо, не казвам безлично.

Водещият Симеон Чешмеджиев - който си го може, го може
Проф. Петър Минев от Канада с кмета Донка Михайлова
 Кап. Дочо Николов (НД "Традиция") и малката му дъщеричка
Рокаджии - Даря и Нико Заричинови
Бизнесменът Владо Хаджийски - по рокаджийски с чаша бира
Зам.-кметът Поля Димова е много доволна от Рок академия 2015
Новата троянска банда "Отдел пласмент"
КАКТО СИ МУ е редът, кулминацията на трите рокаджийски дни бе по средата, втората вечер. Тогава бе и най-масово – централният троянски площад преля от народ. А на сцената излязоха „БТР”-ите със своя „мотор” Наско, а по някое време към тях се присъедини и неостаряващият (поне като дух и можене) топ „щурец” Кирил Маричков. Който е бил, знае колко здрав концерт стана. И колко се кефеше публиката. Тук му е мястото да похвалим двете троянски банди, включени в концертната програма – ветераните и съорганизатори на Академията от „Antidot”, добре познати на тукашната рокаджийска публика, и младоците с втрещяващото име „Отдел пласмент”, чието парче „Влакът” (вероятно ставаше дума за грамадния стар дизел по линията Троян - Ловеч) заслужено обра овациите.

ДРУГИТЕ неща. Знае се, троянското рок събитие си има собствена формула, която в някаква степен го откроява, четириделна: конкурс за най-добра аматьорска група, конкурс за авторско рок парче, академична (обучителна) част – сега по ударни и китара, за концертния момент вече казахме. И тук се получи. Без да влизам в подробности: 10 групи бяха допуснати до участие след селекция от подалите заявка над 20, спечели „Invisible Dreams” от Сливен, която преотстъпи наградата си (право на студиен запис с гарантиран национален ефир) на друга по-млада група, останалите лауреати са „Project One” (София), „Anekdot” (Русе) и „Dumb Found” (София); за майсторските класове по барабани и китара могат да говорят участниците, факт е обаче, че този „сегмент” на троянската Рок академия има своя ефект и смисъл, и бъдеще; в конкурса за авторска песен от 23 кандидати бяха селектирани 11 (но коя е песента победител, тъй и не успях да разбера от официалния сайт и от фейсбук страницата на Рок академия Троян 2015 – бел. Г.М.).

ДВЕ ДУМИ и за екстрите. Рок без бира е като айран без мляко, това си е световна истина. В този смисъл – скара-бирата бе много на ниво (като бира, скара, интериор, ред, цени), браво. Нямам поглед върху продуктите от ученическия литературно-визуален конкурс „Яки жици срещу наркотици” (за есе, плакат, рисунка, колаж, мултимедийни презентации), но наградите си ги биваше (а наградите правят имидж), като голямата, два билета за концерт на рок динозаврите Judas Priest/Whitesnake, отиде при Милена Великова, ученичка в троянската Художествена гимназия. За водещия – специални поздравления; същият Симеон Чешмеджиев, познат глас на радио Z-Rock и троянски зет, който (пак) доказа, че който си го може, го може – динамичен, атрактивен, креативен, подготвен, с него Академията уцели в десетката.

Рок, рок, рок..., Рок академия - Троян 2015
И НАКРАЯ нещичко за слабостите. Най-напред – чудя се и не мога да се начудя защо не се направи една читава страница на троянската Рок академия във фейсбук, има някакво недоправено подобие, от което нищо не се разбира; а фейсбук е голяма сила и може да направи страхотна допълнителна реклама на събитието, да му предаде допълнителна енергия и размах, при това напълно безплатно. Със сайта на Рок академията – същата работа, пълна мешавица, два дни след приключването там нямаше грам информация; а за правописно-граматическите грешки в него просто не ми се говори, срамно е, един пример само – споменатият конкурс „Яки жици срещу наркотици” бе обявен във въпросния официален сайт така: „…обявяват конкурс за есе, рисунка, плакат, колаж, МУЛТИМЕДИЙ НА ПРЕЗЕНТАЦИЯ и др.”, no comment!?

До догодина!

Генадий Маринов

За поставящите под съмнение успеха на Рок академия 2015 - 
две снимки на публиката, красноречиви са:



Още по темата:

55 коментара:

Анонимен каза...

Голяма пародия.
Поне не ни харчете парите от огромните данъци
за такива глупости.
Направете поне едно допитване какво искат хората, а не
само да се чудите как да усвоите едни пари.

Анонимен каза...

Допитване имаше преди три години в сайтове и анкети, да си се включил и да си си дал мнението. Освен това изказването ти звучи тъпо, при положение, че градът беше оживен и пълен с хора, както от години не е бил - явно хората това искат, а?!

Анонимен каза...

Некъв чалгар се изока по-горе но не му обръщайте внимание. Да живее рока!!!!!

Анонимен каза...

Въпреки дъждовното време, въпреки идиоти като №1, имаше публика, настроение, стойностна музика и изпълнения. Имаше много добра организация на празника, защото това беше наистина празник!

Анонимен каза...

Виждаме,че другарите са били там.Защо няма нито един общ план на публиката?Май за да не се види,че публика няма.Но нищо,важното е общинарите да си направят пиара с парите от нашите данъци.

Анонимен каза...

Много добре се получи всичко. Троян живна. А тези където плюят е ясно кои са, все пак избори наближават и всичко трябва да се оплюва. Свободните троянски сайтове отразиха събитието подобаващо, партийно обвързаните мълчат като пукали, щото явно не им изнася!

Анонимен каза...

Трябва по-голяма реклама на събитието. Малко хора имаше, защото нямаше достатъчно рекламка. Трябва да се включат националните медии. Така смятам аз, не ангажирам никого с мнение!

Анонимен каза...

Има специализирани сайтове и форуми за тежка музика, най-посещаваният е werock.bg, в който има секция "Предстоящи концерти", където всеки може да се информира само с един клик. Там трябваше да се прати информация за събитието от по-рано, напълно безплатно е, и да се обновява редовно. Ако пък се платеше и за един банер на началната страница...
Фейсбук страницата и сайта наистина не са достатъчно информативни - беше зададен въпрос за мотоивента, на който така и не беше отговорено, сайтът изглежда неподдържан (форумът там е пълен с непочистен спам). Въпреки това, събитието тази година наистина беше много по-популяризирано, и беше голямо удоволствие за мен да видя група като Перо Деформеро на троянска сцена!

Анонимен каза...

Ма разбира се - трябва реклама.
Трябва нашата фирма да направи брошурите и да си
разделим една тлъста пачка с пари.
И в какво се състои "живването"? Събраха се накуп
местните наркоманчета и трябваше да има
засилено полицейско присъствие, за да не се стигне
до сблъсъци.

Анонимен каза...

1, 5, 9 - един и същ галфон, който не е присъствал на събитието (както личи от изказването му, че публика нямало), но за сметка на това щедро ни дарява с мъдрите си мисли.

Анонимен каза...

Колко е хонорарът на БТР+ Маречков и Деформеро?
Интересно е да разберем колко пари на данъкоплатците са похарчени!

Анонимен каза...

Живо и истинско събитие. Отдавна исках да се случи нещо такова в Троян. Градът живва. Браво на организаторите!

Анонимен каза...

Не бях трите дни на площада, но Б.Т.Р и Кирил Маричков бяха върха. Догодина ще бъда там и трите дни.

Анонимен каза...

10-ти, след като не виждаш статистика за ип-тата е по-добре да си запазиш глупостите за себе си.
Поне не се изказвай неподготвен.

Анонимен каза...

14-ти пък какво написа, че никой не те разбра?

Анонимен каза...

Троян не живва ли всеки четвъртък със селския битак, заради който затварят околовръстна улица и докога ще се случва тази мизерия?

Анонимен каза...

16ти е абсолютно прав!!!!!!!!! Да се затваря околовръстна улица заради битпазар сякаш сме нейде из Африка това е АБСАЛЮТНА ИДИОТЩИНА!!!!! Управата????

Анонимен каза...

Повечето хора си искат четвъртъчния пазар. Т.ч. мнението на горните двама не се взима под внимание. И ако няма какво да напишете по темата, по-добре не пишете нищо.

Анонимен каза...

18-ти, ами ако повечето хора поискат да носят цървули и кенефите да им са на двора, както и да гледат животни в централната част? Тия битаци са признаци на пълна селяния.

Анонимен каза...

http://www.peticiq.com/v/30248652/6THTAJ

Анонимен каза...

18-ти,
темата е ясна.
Две години достатъчно се писа по нея,но нищо не се промени.
Самодоволни общинари се разхождат,все едно кой знае какво се е случило.Поне да беше изказано едно по критично и обективно мнение за това събитие.Ще бъде полезно и за организаторите и за тези,които слушат такава музика.Грешките от първата година се повториха през втората,сега се потретиха.И вместо това събитие да се превърне в една добра реклама за града ни,то все повече прилича на музикална пародия.
Това,че втората вечер на БТР се събраха повече хора е един хитър ход да се оправдаят средствата изразходени за една буксуваща инициатива и то повече заради неспособността да се организира и изпълни професионално.
През останалото време публиката не беше по различна по количество от предходните години.
И като прибавим нескопосаното закриване през третия ден,за което бихте казали е виновен дъжда?
Не.
Такова си беше и предходните години.Не е от дъжда.
Суперлативите за водещият също изглеждат леко смехотворни,ако сте успели да чуете и разберете какво се опитваше да ни каже през цялото време.Зад привидно интелигентния му вид,често прозираше несигурност и необиграност.
Не се опитвайте да ме критикувате за написаното,а се заемете да промените грешките,за да не възбуждаме през следващата година отново смях в очите на хора,които идват с удоволствие да слушат музика на троянския площад,а си тръгват разочаровани от лошото качество.

Анонимен каза...

Абе тикви троянски... Данъкоплатци ли сте кви сте?! Що не мрънкате когато парите ви от данъци отиват за представителни разходи за ядене и пиене, а сега когато в града се случва нещо свързано с Културата. Аз предпочитам парите ми да се влагат в подобни мероприятия. Или искате чалгийка а?! Да друскате дупенца? Милите те. Народа го е казал : свиня от кладенчова вода не разбира! Феста беше супер як! Браво на организацията, на музикантите, на озвучителите! В града се случва нещо ново и различно бе хора, като коне с капаци сте лелеее..

Анонимен каза...

Уважаеми критикари, за този празник вече се говори от две години и вие сте били информирани за поредното му провеждане! Вместо да изказвате критични мнения, да бяхте отишли предварително при организаторите му и там да се правите на специалисти по провеждане на масови прояви.Е, още не е късно.Дайте заявка от сега на Вашите идеи, начина на реализирането им и най-важно -финансирането ???? Да, време е, да се наблегне вече на популяризирането на "Рок академията", но за телевизиите е невъзможно да се мисли.Там се плаща яко.За една минута платата е толкова, колкото струва цялото мероприятие, а само от един път и в една телевизия няма да има ефект.Мисля,че може да се покани Петя Дикова с нейното предаване КУУЛ-т,поне за репортаж.Тя поне от местен патриотизъм може да се съгласи да го отрази.Нека да има по-голяма предварителна атака във фейса от всички млади троянци любители на рока.Вярвам,че празникът на младите, ще се утвърди като традиционно културно наше ,троянско мероприятие с наш оригинален местен облик.Да не копираме нищо от други подобни, това става постепенно,докато се изгради и утвърди цялостна концепция "Рок академия".Желая успех!!!!!МД

Анонимен каза...

Абе,тикво 22-ра,
ти май от Троян НЕ СИ ИЗЛИЗАЛА!!!
Не знам защо някой като ви каже нещо и веднага го пращате при чалгата.Тя е олицетворение на пошлото и некачественото.
Защо си мислите,че някои от тези качества липсват и при вас?
Самозабравяте се опиянени от мания за величие.
Слезте на земята и се постарайте повече за догодина,за да си оправдаете разходите пред данъкоплатците.Успех!

Анонимен каза...

Феста беше готин, групите също. Като ще плюете поне се аргументирайте с факти, кое не ви е харесало какво сте искали и т. н. Много лесно е да се стои пред компа и да се дават оценки без да имате реална представа за организацията, отпуснатите средства, труда на маса хора, и всичко това за такива като тоя дето се е изакал над поста ми. Викат им хейтърчета, бездарни, културно-неграмотни. Сигурно си апнал два кибапа с една голяма наливна и си изказал тежката си си дума. Браво! Продължавай с хейта, трябва да има и такива!

Анонимен каза...

Т.н. чалгари, за да си начешат крастата плащат по 5-10 лева билет,за да се кефят с любимите им чалгаджии и двете дупки в които се събират се пукат по шевовете.Феновете на т.н. поп, които искат да гледат и чуят Криско и 100 Кила,пак плащат същите пари,и пак са много.Е ,питам аз,само тия ли ще си правят безплатно кефа на пъпа на Троян?

Анонимен каза...

25-ти,
преди да седна зад компа съм би на феста.
Преди да се изакам над поста ти , вие се изакахте на площада и то за трета поредна година.
Наистина ако маса хора са се трудили за това и бяха грамотни, резултатите щяха да бъдат доста по-различни.
А за аргументите?Не са ли ясни?
Три години едни и същи грешки.Едни уважаващи себе си професионалисти не биха ги допуснали.
И докато гледате на критиката като на плюене,едва ли ще направите нещо по-добро следващата година.
Не разбирайте,че имам крайно отрицателно отношение към събитието.Напротив.
Дори поздравления за хората ,които са дали всичко от себе си.
Но грешките са си грешки.И те трябва да се избягват заради професионализма,а не че някой толкова е разбрал за тях.
Иначе трудът хвърлен за всичко това отива на вятъра.

Анонимен каза...

Добре де, трета година вече ти четем постовете за грешки, некадърност, и как подобно събитие уронвало имиджа на тежката музика (твой цитат под статията от 2013 г.). И нито веднъж не каза конкретно какви са тези грешки, на теб каква ти е идеята и какво искаш да се случва! Осветли ни, ако обичаш, по тоя въпрос! И не, не съм от организаторите, редови фен съм, обаче и трите години съм на площада и се радвам, че подобно нещо се случва в града.

Анонимен каза...

Ти си за преглед,мойто момче! Въобразяваш си, че пишеш с разни хора,а изобщо си нямаш идея кой стои от другата страна.И наистина,ако си изкараш главата от задника може и да проумееш какво пише по горе,ама няма- ти си мислиш,че си някакъв уникат, и че планетата Земя се върти около теб!

Анонимен каза...

Съвсем не си въобразявам, че си пиша с разни хора, а със само един, който не знае, че след препинателните знаци следва интервал и затова писанията му са лесно различими. И който философства, мрънка и разтяга локуми, без да казва нищо конкретно.
Явно няма да дочакам да напишеш нещо съдържателно.

Анонимен каза...

Той бил трета година на площада... Съжалявам те !

Анонимен каза...

Не ме интересува кой седи зад даден коментар, но съм съгласен, че ако не харесвате нещо в организацията, е редно да напишете кое не ви харесва и какво предлагате да се промени. Така да се критикува на сляпо е супер тъпо и с нищо не помагате да се променят нещата в положителна посока. Направете конкретни предложения, изкажете мнението си - кое ви е харесало и кое не и догодина вярвам, че те ще бъдат взети под внимание. Лека вечер на всички!

Анонимен каза...

Колко пари ни струваше тазгодишната поредна забава на Димова?
Мисля, че е редно да се отчете пред хората, които ѝ плащат заплатата.

Анонимен каза...

Колкото и да е скъпо не ни е излязло на 4 000 000 в глоби. Разликата е, че сега разходите са за нещо направено за широка аудитория, а разходите на Акимов които ще плащаме с години са за густото на двамца, тримца...

Анонимен каза...

За 3 години похарчиха над 50 000 лева от данъците на хората, за кефа на не знам кой си! А пари за светофари НЯМА!

Анонимен каза...

Айде да не лъжеш колко са похарчили, с нещо да го докажеш?

Анонимен каза...

На фона на изпростелия от маанета и гюбеци народ, такива мероприятия са глътка чиста култура за хората. Друг е въпросът, че простолюдието и в Троян и другаде предпочита мазната чалга или псевдонародните песни на недоразумения, като оная Чакърдъкова. А рокът си е рок. Маречков е класика. Но народът е изпростял, народът.... А относно кметицата-тази жена постоянно си подлива следващия кметски мандат. Рокаджиите, на които в момента се натяга никога няма да гласуват за комунистическата партия, а бабичките откърмени с Муслим Могомаев ще я заклеймят като капиталистка занимаваща се с упадачна западна музика

Анонимен каза...

37-ми.
за Чакърдъкова мога да те разбера,но да поставяш под въпрос руската музика и култура,та дори и съветска такава и да правиш сравнение с жалката троянска академия е смешно.Явно доста си изпростял.Само дето не знам дали е от чалгата или от рока?

Анонимен каза...

Обожавам руската музика, вероятно много повече от теб. Става дума за класическата музика, разбира се, каквато предимно слушам. За съветската класическа музика също бих казал най-хубави неща, защото тук включвам и арменците Хачатурян, Абрамян, Арутунян. Но моят любим композитор Рахманинов, например, е далеч от естетическите потребности на чалгализираният български народ. И въпреки, че рокът не ми е ежедневно слушаната музика, по-добре рок, отколкото чалгия-цигания и псевдонародни песни.

Анонимен каза...

№ 37, аз съм от бабичките, които сме откърмени с песните на Муслин Могомаев, Едита Пиеха, Карел Гот и т. н. да не изброявам певците от 20 век - наши и чужди, но уважаеми № 37, вероятно не знаете/ или знаете, но трябва да се заяждате и да хапете/,че успоредно с тази музика, имаше и друга, която Вие предпочитате и сега.Разликата е само в това,че тогава до тази музика трудно се достигаше, но все пак имаше български музиканти, които я изпълняваха на турнената си из страната.От Югославия и Гърция вносът на грамофонните плочи, по знойни и незнайни канали с тази музика достигаше и до нас, сегашните бабички.Сега ние все още живеем с младежките си спомени от онова време на забраненото.Уважаеми №37, хайде да не си плюем годините, защото няма някой по света, който да е останал вечно млад, освен ако не е при...... и ни остави спокойно да си гледаме старините, защото никой не знае Оня колко е отредил на всеки от нас.? Колкото до музиката на Чакърдъкова тя е за шоу програми и като не Ви харесва има и други ТВ канали.Това,че предпочитате автентична народна музика/ за което се съмнявам/ има народни музикални събори където хората от цял свят идват и се радват на автентичен български фолклор. Хайде да не оригиналничим, това ставаше по времето на Муслим.Сега Европейските ценности заливат Европа и най-много България, където са толкова ценни, че ни се виждат неоценими. С уважение МД

Анонимен каза...

Колко ни струва таз годишния масраф? Чува се, че за последните 3 години над 50 бона са ръшнали тия от общината, за кефа на няколко наркомана в Троян . Ама лесно се харчат чужди пари !

Анонимен каза...

МД-по съборите не ходя да слушам "автентична" народна музика. Автентичната народна музика е събрана и усъвършенствана от Филип Кутев, Николай Кауфман и най-вече от най-великия троянец (според мен) Красимир Кюрчийски. Те съсдадоха професионално изпълнена, истинска народна музика, която използваха и в симфоничните и клавирните си произведения. Аз също съм над 50 и съм си купувал плочи със западна музика по втория начин, но за разлика от Вас познавам детайлно руската и съветската музика. Тук става дума за изпростяването на народа в момента, благодарение на чалгията-циганията, комунизма и недоубитите комунисти !

Анонимен каза...

хаха

Анонимен каза...

42-ри,
виждам,че си подготвен добре в музикалната област.И самочувствие не ти липсва.И политическа омраза.
Но тук говорим за тъй наречената РОК АКАДЕМИЯ.И по-точно за нейното качество и начина по който се провежда.След като 3 поредни години се прави по един старомоден и неуспешен начин,присъщ за онова време,което явно не харесвате.
Разбира се колкото повече стойностни и културни събития ни заливат,толкова по-бързо ще излезем от бездуховната криза.
Конкретно.
Говорим за едни общински пари,похарчени,както каза по-горе един коментатор за забава на някои хора.
Не казвам дали са много или малко.Колкото повече по-добре.
Но нека срещу тези пари застане една качествена продукция,а не самодоволни усмивки и комсомолски плам.

Анонимен каза...

Парите,44-ти, не са общински а са от нашите ДАНЪЦИ, и Поля Димова дължи отчет на нас, колко струва и таз годишната "отчети дейност" забава !

Анонимен каза...

То е ясно,че е на наш гръб.
Но като знам какъв отчет ни направиха за първата година!?
Съмнявам се сега да е по различно.
А втората година ни казаха,че с анонимни не разговарят.
Ние по принцип сме анонимни,защото сме редови,обикновени граждани.Те са публични и отговорни личности и след като три години този въпрос вълнува доста хора,би трябвало да се каже без много овъртаниа.
Не е срамно да похарчиш пари за култура,срамно е да не знаеш как!

Анонимен каза...

Жалки дребнави човечета, спете спокойно, академия ще има и през 2016 :) и с вашите мнения и без тях. Не ви ли е ясно?! Ако трябва да повторя? Един не каза какво не му харесва и какво иска да се промени. Имам чувството че са писали дечица под 12 годишна възраст. Хайде дайте идеи и предложения. Хайде де!?

Анонимен каза...

А ти като си голям,на теб какво ти хареса?
То е ясно,че докато има чужди пари за харчене и такива дето да ги харчат ще има и академия и много други неща!
Аз като 12 годишен не разбирам много,но като гледам батковците на други места какво правят,все повече се питам?
Абе,къде е батко???

Анонимен каза...

Гледам видео снимано от мотоделтапланер, летял над празника на билките, тази неделя. Че там повече хора въпреки лошото време. Интересно ми е колко наистина струва тази академия, и защо от общината не изнесат информация ? Нали говорим за прозрачност ?

Анонимен каза...

А първите три години на празника на билките дали е имало много хора, как мислиш?

Анонимен каза...

За тази работа има снимки.Не е необходимо да се мисли.
Хора е имало през всичките години.
Но мисля,не е редно да се създава конфронтация между двата празника.
Ако ще правите академия,по-добре оправете грешките,отколкото да си биете коравите глави в камъка и да не искате да се учите.

Анонимен каза...

Лъжа е, че първите години е имало голяма посещаемост на празника на билките. Стига повтаря като латерна за грешки, без да казваш какви са.

Анонимен каза...

Да № 52, първата година имаше около 250-300 човека, съдейки по чашите с чай,които се изпиха.Всяка година броят им растеше,като освен местни хора започнаха да идват от Ловеч, Плевен и въпреки съпротивата на местните хотелиери да информират туристите отседнали при тях, идваха много от Чифлик и Шипково. Всяка година броят на автобусите от Ловеч се увеличава, даже тази година имаше един 50 местен от Плевен.Холандци и руснаци се похвалиха,че играли хоро и пили чай и......друго и много се забавлявали.Много е тъжно,че националните масмедии искат много пари за информация на мероприятията, въпреки,че не са комерсиални.Ако има някакъв глас на техен журналист от Ловеч или Плевен, то е два часа преди да започнат празниците.Не се отчайвайте, Рок академията ще набира скорост, но трябват парииииииии и постерите да се разлепят в Ловеч, Плевен и други съседни нам градове.Това не струва толкова много.???

Анонимен каза...

Така е, всяко нещо почва трудно. Според мен постерите не са толкова важни, в днешно време всеки има достъп до интернет, и напълно безплатно, както написах в предишен коментар, може да се прати съобщение до сайтовете за рок музика. След като потърсих в Гугъл рок академията предния ден и не ми излезе почти никакъв резултат, пратих новината и след половин час беше публикувана. Хубаво би било това да бъде направено по-рано от организаторите.
Перо Деформеро от своя страна бяха публикували събитието в профила си във фейсбук, рок академията също има профил, можеше всеки да сподели събитието и да покани приятелите си... Направете нещо като граждани на тоя град, недейте само да мрънкате и да се оплаквате!

Анонимен каза...

52-ри,ако си от организаторите и си професионалист няма да чакаш някой да ти казва грешките и като латерна само да питаш какви са?
Очевадни са!!!
Нормално е първата година нещо да се недоогледа.Но да си вириш носа и да правиш същото още две години е олигофрения.
Не казвам грешки ,че тая дума те дразни.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |