Глобяват със стотачка крадлата на цветя

* Издадено е наказателно постановление – за нарушение по Наредба №1 за опазване на обществения ред; деянието е окачествено като неуважение към правния ред и
обществения морал
Престъпление и наказание
Местопрестъплението, 9 май 2014 г.
ОБЩИНА Троян е издала наказателно постановление (№242 от 4 юли 2014 г.), с което налага глоба на съгражданката ни, изкоренила цвете от новия „цветен водопад”, поставен пред сградата на Общината. Както вече ви информирахме (виж материала „Заснеха крадла на цветя пред сградата на Общината” в бр. 19 на Т21 от 14 май т.г. – бел. Т21), деянието бе извършено рано сутринта на 9 май, а монтираната по принуда камера за видеонаблюдение в този район засече извършителя. По-късно се оказа, че има и свидетел на случката.

ТОВА деяние е в нарушение на Наредба №1 за опазване на обществения ред на територията на община Троян и от Общината смятат, че „е извършено виновно, а причина за извършването му е неуважението към установения в страната правен ред и обществен морал”. Наложената глоба е в размер на 100 лв. (при предвидена от 20 лв. до 500 лв. според чл. 59 от споменатата Наредба №1) и може да бъде обжалвана пред Троянския районен съд в 7-дневен срок от връчване на наказателното постановление.

Т21


Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Ако си мислите че е една!Две ''стари чанти'' редовно обикалят до рест.България и се ''любуват на цветята'' когато има хора а иначе си пълнят чантите по малко да не личи.

Анонимен каза...

Интересно когa ще осъдят хорaтa, които рaзорихa гр. Троян ? Или един от основните проблеми в общинaтa сa крaдлите нa цветя пред цaрството троянско?

Анонимен каза...

От 100 до 200 лева ще бъдат глобявани онези, които хранят улични котки в Пловдив, съобщи Бинюз. Това предвижда наредба на местната власт в града под тепетата. В новия документ е заложено още при повторно нарушение парите да скачат и да бъдат от 250 до 500 лева.

Според преброяване на фондация „Четири лапи“ бездомните котки в Пловдив са 10 000. Половината от тях са в район „Южен”. Животните не рядко предизвикват скандали между съседи или между майките с деца и хранещите ги хора. Повод за разприте стават най-вече мръсотията от храна и котешки изпражнения в градинките около блоковете.

Много хора се страхуват и от възникването на зарази заради голямата популация на безпризорните писани. Ветеринарите предупреждават, че мяукащите са преносители на бълхи, тулемия и бяс.

Анонимен каза...

За кокошка няма прошка,за милиони няма закони...Браво на Донка,знае,може и прави!Наздраве на Колю!

Анонимен каза...

Донка Михаилова защо не сложи една Табела Аз окрадох всички пари и направих много неизгодни зделки за ремонти по Улиците.

Анонимен каза...

3ти за кучета ,котки и светофари не им говори на троенските управници.Те знаят как стават тези неща и това им е най-малкия проблем за сега.Китките са важни.

Анонимен каза...

Да така трябва,като се ужилят и други унищожители на общинската собственост и стриктно се прилага Наредба №1 ще има респект от това,и ще се разбере,че някой следи за реда в общината.Но питам аз, този,който нанесе вреда на същата с 4 милиона и отгоре ,които трябва да се плащат от същия общински джоб,него кой ще го глоби или някой ще поиска ли ревизия на проектите по негово време за законните и под масата получени "комисионни"?Троянци май не четат вестници,не ги интересува кой каква я вършил и защо градът ни изостана по териториално и селищно изграждане в сравнение с други подобни на нам градове.Ще ме упрекнете в несправедливост,Защо предните години се извършваха ремонти на основни улици , а сега същите се разкопават за полагане на техническата инфраструктура.Затова няма пари нито в общината ,нито в държавата.Отчита се дейност, от която се получават "девиденти", а след това същото се руши и се влагат отново и все европейски пари за подобни дейности. Дали знае европейският данъкоплатец как му се харчат парите и как всичко се прави пет за четири.

Анонимен каза...

Европейският данъкоплатец ? Ако не знаеш,тия въпросните крадат от моите и твоите пари.

Unknown каза...

Кажете името и , това ще е по- голямо наказание от глобата.

Анонимен каза...

9-ти, за да има равноправие - като кажат името на жената взела цвете за 2лв. , нека да кажат и имената на всички общинари загробили хиляди левове в разправиите около заграбването на Малкия пазар.

Анонимен каза...

Искам да сложат камери и на стадиона и да глобяват всеки, който си пуска кучето на воля и не го води на каишка и с намордник!

Анонимен каза...

"Зделки"!!!??? Не е истина!

Анонимен каза...

Инж. Банко Банков е най-големият крадец.
Като се започне:
- асфалтирване
- в момента воден цикъл
- улично осветление
- тротоари/бордюри
- зимно снегопочистване - снежинка-стотинка :)
Но това леке за общинта е незаменимо.
Все пак ако дойде друг няма да е навътре с далаверите и кражбите.
Защо няма протест срещу пенсионерите в администрацията?
Няма млади в грата, то и стари почти няма вече.
Съсипаха хубавият град.
Това са престъпници!

Анонимен каза...

Странно е, защо не се казва кой окраде цветята? Ако е блъснал човек ще се каже кой е, но сега името се укрива. Да не е някой "наш човек" случайно,а?

Анонимен каза...

Ама си тъп! Ако беше наш,нямаше да го глобяват!

Анонимен каза...

Браво Номер13.

Анонимен каза...

Нали всичко останало е ok








s

Анонимен каза...

Нали всичко останало е ok








s

Анонимен каза...

Защо се занимавате да разгласявате в няколко статии кой какви китки ги е откраднал и каква глоба има, сякаш това е много важно..
А относно "управниците ни", които ще глобяват кой какво цвете си е взел от центъра, защо незапочнете да глобявате шофьорите, които си паркирват колите в централната част на града, което е само за автомобили с пропуск. Патрулка не е спирала да проверява от месеци, а и да се появи, никой нещо неправи. Толкова голям паркинг има пред общината, но защо да се спира там, като е по-лесно да се спре на централната част

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |