Опитаха се да нарежат за скрап далекопровода към хижа „Амбарица”

* Резачите твърдели, че са наети от ТД „Амбарица”, което според тях било собственик на далекопровода, а парите от „жицата” щели да са за погасяване на стари задължения
Крими
ВЕЦ "Черни Осъм" над едноименното троянско село
ОПИТ да се нареже за скрап далекопроводът, доставял преди години електричество за хижите „Яворова лъка” и „Амбарица”, е бил направен миналата седмица, научи Т21. Съоръжението не се използва от доста време, но според запознати не е амортизирано в такава степен, че да се налага унищожаването му. Става дума за далекопровода след ВЕЦ „Черни Осъм”, който не се стопанисва от електропреносното дружество за нашия район (ЧЕЗ) и вероятно не е негова собственост - около 5 км въздушен далекопровод (до х. „Яворова лъка”) и оттам нагоре около 15 км подземни кабели към х. „Амбарица”.

„ПОЛУЧИХМЕ сигнал, че едно камионче с работници и техника (стълба и инструменти) е преминало през бариерата при ВЕЦ-а и се канят да демонтират далекопровода. Отидохме заедно с представител на полицията на място и осуетихме рязането. Наистина съоръжението в момента не се използва, но да се съсипе нещо, в което са вложени толкова средства и труд, е недопустимо”, коментира пред Т21 кметът на с. Черни Осъм Кирил Захариев, с когото се свързахме по телефона.

РЕЗАЧИТЕ твърдели, че са наети от троянското туристическо дружество „Амбарица”, което според тях било собственик на далекопровода, а парите от „жицата” щели да са за погасяване на стари задължения, свързани с въпросния далекопровод (става дума за старото ТД „Амбарица” с председател инж. Дилян Енкин и секретар Иван Ненов, за което наскоро излезе информация, че е заличено от регистрите на БТС – бел. Т21).

НО КАКВО точно и кой точно се крие зад осуетения опит един далекопровод в Троянския Балкан да се превърне в скрап и да отиде в пунктовете за вторични суровини, остава неясно. Ще очакваме повече информация от полицията и ще следим развитието на ситуацията. 

Т21

18 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за Т21 и статията!...Хората трябва да разберат кой е изпратил резачите!...Макар че е малко съмнително.

Анонимен каза...

Как кой то си е написано ясно ......"става дума за старото ТД „Амбарица” с председател инж. Дилян Енкин и секретар Иван Ненов, за което наскоро излезе информация, че е заличено от регистрите на БТС – бел. Т21)".

Анонимен каза...

Те като не са ги пратили да нарежат и хижата за скраб пак добре.Щом като не сме на власт трябва да ебем майката на всичко след нас.

Анонимен каза...

Eй тез двамата спирка нямат.

Анонимен каза...

Къде ще знесете килипира като там място има само 2на 1м.,ама за там не ви се мисли нали???

Анонимен каза...

На тази държава и трябва закон за НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на незаконно забогатели "бивши" и настоящи комунисти.
По времето на управлението на Енкин много неща се нарязаха на скраб. Той всъщност какво управляваше троянския кадастър или 10 % от общината? Връх на нахалството е такъв обогатил се и чрез средства на ЕС да кандидатира за европейския парламент. Това да не е там сборище на потенциално криминални личности?

Анонимен каза...

Разбира се,че при споменаването на национализация, незаконно забогателите започват да цвъркат като мишки. И за това и тази стъпка към нормализиране на и без това ненормалната ни държава,е невъзможна.
Разбира се,че хора като Енкин имат чуство за безнаказаност и няма сила,която да ги спре в ограбването.

Анонимен каза...

Поредната гнусотия от Енкин и Иван Ненов.То се не наядоха, то се не накрадоха. Золумите на Яворова лъка кой ще разследва? Няма ли за тия двамцата прокуратура и съд? Докога ще продължават безнаказаните им безобразия? Това ли е демакрацията-кражби, злоупотреби, измами, облагодетелстване за сметка на държавата, а в същото време безработица, бедност, мизерия? Аз НЕ ИСКАМ такава държава!

Анонимен каза...

Няма ни прокуратура, ни съд. Дочух, че дори Ив.Ненов са го направили Управител на парк "Къпинчо". Е...и им мамата на тази държава!!!Посоката е терминал 2 с еднопосочен билет!!!

Анонимен каза...

Е как управител на нещо,което не съществува ?

Анонимен каза...

До 9-ти, я си изпий антикукуринът, че взе много глупости да кукаш. какъв парк Къпинчо - кви 5 лева, какъв управител - на КАКВО

Анонимен каза...

А то за Мин Ак прокуратура има ли?

Анонимен каза...

Кой, онзи бившия, дето беше сключил договор със закрита фирма?

мирослав каза...

навремето Батето го каза:
"това дето сме го направили вие не можете само да го боядисате!"

Анонимен каза...

След като ТД" Амбарица" е заличено от регистрите, може ли някой да каже какъв е статута на туристическия дом "Н. Габърски"?

Анонимен каза...

14-ти, за какво трябва да го боядисват, като може да го откраднат, и след това да си назначат някой като теб, да им го боядиса за жълти стотинки?

Анонимен каза...





Братя българи, осмисляте ли, че не ставаме за нищо?
Ще продължат най - спокойно да ни крадат!
Какви прокурори какви пет лева търсите в България.Погледнете само главния какъв е и ще ви се изясни какви са подчинените му. Няма по-компреметиран прокурор от него.Системата е тотално изгнила, създания като Пеевски, Цветан Василев на национално ниво и като тези двамата ,а и не само на месно както и много други изроди са като недосегаеми. Народа скляпа в ъгъла защото няма самосъзнанието да изригне и да натири всички изчадия на прехода.Тази държава си заминава. Нека не стоим безучастно, нека изритаме наглеците до кога ще го търпим всичко това.

Анонимен каза...

другаря Енкин и другаря Ненов трябваше да са в затвора за да не се налага ние да ги набучим на кол.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |