ГЕРБ би яко и в Троян

* Почти двойно по-висок резултат на герберите от този на червените в нашата община – 33,4% (ГЕРБ) срещу 17,7% (БСП),
 Бареков трети с 14,1% * Пълчища от платени партийни
 застъпници в троянските секции
Евроизбори 2014 Актуализиран

Резултатите

И В ОБЩИНА ТРОЯН, и в Ловешка област като цяло резултатите от изборите за представители на България в Европейския парламент (25 май) са сходни с тези за страната. Общото е – голяма победа на ГЕРБ, голям провал за БСП (най-големият за последните 25 години, според оценката на проф. Георги Близнашки) и безспорен успех за ДПС (която вече диша във врата на червените) и за новия политик Николай Бареков и неговата „България без цензура” (участваща в коалиция с ВМРО и „Гергьовден”); и възкръсване или поне заявка за възкръсване на автентичната десница, представлявана от Реформаторския блок. Казано с езика на числата – 17-членната българска квота за евродепутати се попълва по следния начин: ГЕРБ (6), БСП (4), ДПС (4), ББЦ (2), РБ (1). Какво ще последва във вътрешен план след тези размествания на политическите пластове е рано да се каже, но като че ли парламентарният трус и предсрочните парламентарни избори вече са неизбежни.

КАКВИ са резултатите от евроизборите в община Троян? По предварителни данни пред урните са застанали 10 089 души или около 34% от имащите право на глас 29 643 нашенци, т.е. избирателната ни активност е съизмерима с общата за страната и за Ловешка област.

ПОБЕДИТЕЛ в община Троян е ГЕРБ, получил 3372 гласа или 33,4% - резултат по-добър от националния (31%) и много по-добър от този за областта (27,9%). На второ място в община Троян е „Коалиция за България” (БСП), която взема 1783 гласа, 17,7% - по-малко отколкото в страната (19%) и в областта (19%). Третата сила тук е Барековата „България без цензура” – 1427 гласа, 14,1%, която в национален и областен план е на четвърта позиция; което показва, че въпреки скандалите на местно равнище новата партия има добри позиции сред троянци. На четвърто място в община Троян е ДПС с 934 гласа, 9,2%; казано иначе – тук не се състоя триумфът на партията на Доган и Местан, постигнат на национално ниво (17,1%) и в Ловешка област (17,8%). Пети в община Троян е Реформаторският блок с 446 гласа, 4,4% , изпреварващ с малко АБВ на Георги Първанов (427 гласа, 4,2%); в Ловешка област резултатите на РБ и АБВ са сходни, но позициите им са разменени (3,9% срещу 4,3%), а в национален мащаб дясната коалиция води убедително на новата лява формация (6,4% срещу 4%).

ДОСТА сериозен е броят на невалидните бюлетини в община Троян – 1044, което представлява 10,3% от всички гласували. Висок е и процентът на троянците, дали гласа си за партии, спечелили под и около 1% от вота – 1958 души, 10,4%.   

Изводите

ГЛАВНИЯТ. Въпреки че гласуването бе за Европейски парламент, зад него прозира друго – че България иска управленска промяна, смяна на статуквото и/или предсрочни парламентарни избори.

ВТОРИЯТ. Въпреки очакването за спад, заради съучастието в управлението, скандала с Делян Пеевски и други подобни и усещанията за „преяждане с власт”, ДПС бележи възход; което пък означава едно – че формацията на Доган и Местан (който не криеше доволството и усещането си за превъзходство на пресконференцията в нощта след изборите) ще продължи да е във властта и да участва в „разпределянето на баницата”.

ТРЕТО. „Атака”, за пръв път от основаването си, не успя да влезе в голямата игра и като че ли това вещае краят на тази националистическа формация. А защо се получи така – не е трудно да се досетим.

ЧЕТВЪРТО. Явно троянци продължават да симпатизират на дясното като цяло (смазващият почти двойно по-висок резултат на ГЕРБ спрямо БСП го доказва). Което обаче не им пречи да мислят и гласуват мажоритарно, когато се отнася до местните политически действия (убедителната победа на социалистката Донка Михайлова на кметските избори през 2011 г. и сегашното одобрение за нея го доказват).

ПЕТО. В цялата страна се говореше за купуване на гласове (въпреки задължителните бутафорно-комични надписи „Купуването и продаването на гласове е престъпление” на всички предизборни агитационни материали). За здраво купуване на гласове, надхвърлящо дори предишните мащаби. Като за основни обекти на алъш-вериш с вота се сочеха циганските гета и общности. И сигурно е така. Но на тези избори имаше и едно много по-явно, затова и по-нагло, а отгоре на всичко и легално купуване на гласове – чрез платените пълчища от партийни застъпници, които бяха напъплили като скакалци изборните секции (за по 30-50 лв., в зависимост коя партия си ги е напазарувала). Няма какво да се лъжем – това си е чисто купуване на гласове и нищо друго. В Европа няма подобна практика, заяви в нощта след изборите френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан; който на въпрос на журналист от Нова телевизия дали във Франция партиите си имат застъпници на изборите отговори с твърдо отрицание и иронично-разбираща усмивка за какво става дума. Накратко – жалка и грозна родна картинка, която явно не може да бъде променена.

Евроизбори 2014

Резултати (%)    ГЕРБ    БСП    ДПС    ББЦ    РБ    АБВ

Община Троян    33,4    17,7    9,2    14,1    4,4    4,1

Ловеч област      27,9    19,0   17,8   14,4    3,9    4,3

България общо   30,1    19,0   17,1   10,6    6,4    4,0   



Допълнителни подробности по секции

Троян (протоколи по секции):  1-ва секция 2-ра секция 3-та секция 4-та секция 5-та секция 6-та секция 7-ма секция 8-ма секция 9-та секция 10-та секция 11-та секция 12-та секция 13-та секция 14-та секция 15-та секция 16-та секция 17-та секция 18-та секция 19-та секция 20-та секция 21-ва секция 22-ра секция 23-та секция 24-та секция 25-та секция 26-та секция 27-ма секция 30-та секция 69-та секция 70-та секция 71-ва секция 72-ра секция 73-та секция 74-та секция 75-та секция 76-та секция 77-ма секция 78-ма секция

По селата (протоколи по секции):
с. Балканец 32-ра секция
с. Калейца 33-та секция
с. Горно трапе 35-та секция
с. Балабанско 37-ма секция
с. Белиш 38-ма секция
с. Чифлик 39-та секция
с. Терзийско 41-ва секция
с. Бели Осъм 44-та секция 45-та секция
с. Шипково 46-та секция 48-ма секция
с. Орешак 50-та секция 51-ва секция
с. Черни Осъм 52-ра секция
с. Патрешко 54-та секция
с. Дебнево 55-та секция
с. Гумощник 58-ма секция
с. Врабево 59-та секция
с. Добродан 61-ва секция
с. Дълбок дол 62-ра секция
с. Ломец 63-та секция
с. Борима 65-та секция
с. Старо село 66-та секция
с. Голяма Желязна 67-ма секция


гр. Априлци (община Априлци)
1-ва секция 2-ра секция 3-та секция 4-та секция

с. Скандалото 5-та секция
с. Велчево 6-та секция
с. Драшкова поляна 7-ма секция

71 коментара:

Анонимен каза...

Нищо добро не ни чака и сега и в бъдеще !

Анонимен каза...

Бог да пази България от малоумникЪТ "БОКО".

Анонимен каза...

Бог вика:Оправяйте се сами,никой няма да ви оправи!

Анонимен каза...

Бойко! Най-големия мафиот!

страничен наблюдател каза...

мафиот мафиот е Бойко ама ви скъса от бой задниците червени

Анонимен каза...

хахаха....червени боклуци...

Анонимен каза...

Задника ти пумяр незнам какъв е! Отиди и си изхарчи 30 лв. които си взел за да гладуваш за този боклук! А като толкова го харесваш отиди и му врътни една...... Ей! Прост народ, прости и управляващите!
Да неможе едно изречение да свърже мутрата......

Анонимен каза...

ГЕРБаджийски боклуциииииииии.......

Анонимен каза...

Защо никой не казва,колко хора са глсували? Срамота,отишли са само тези,които са взели пари! Не ве е срам мизерници за 30 лв.

Анонимен каза...

1200 гласа е дал Маринчо Възглавницата на Боко в Троян. Боковци се предали четата казват, че всеки зависим от Възглавницата е бил задължен днес да покаже бюлетината си снимана на телефона си. Коментарите са за вас!

Анонимен каза...

Всички партии в България са клонинг на БКП. Комунистически патерици.

Анонимен каза...

Генади, кажи за калинел и тормоза на Радевски как задължава под строй да се гласува за ГЕРБ и плаши с уволнение ...кажи за купуването на гласове от ДПС по 35лв., кажи за обкръжението на Велев и масовото купуване в Троян, кажи за Барвков и подаръците за пенсионерите за апаратите за кръвно... България става държавата на турците !!!!! Всеки продаден глас е предателство към страната!!!

Анонимен каза...

Позор за троянците продажници !!!

Анонимен каза...

Всеки народ си заслужава съдбата,а ние най-много!

Анонимен каза...

Шошо
ЧЕСТИТОООООООО!!! Троянци доказаха, че имат мозък и воля за живот. Да живее Серж, които изнасили 100-годишната си баба по всички познати на гейската наука начини, и ако остане достатъчно дълго, ще можем да научим за подвизите му само от книжките. Честитооооооо, победааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

това означава,че в Калинел добре са си авършили работата началниците

Анонимен каза...

Стига бе - вярно ли е това за Калинел ??

Анонимен каза...

Taka e № 16 и за жалост Мими Възглавницата не е изолирано явление. Като може да спести някой лев и с тоягата да докара на Боковата шайка толкова гласове защо да не го прави! Искам само да кажа, да не се пуйчат защото това не доверие към тях, а страх за хляба.

Анонимен каза...

Скръбна вест

Партия "Атака" : 17.04.2005-25.05.2014

Погребение няма да се провежда, защото парите отдавна са похарчени за марково уиски и пури, скъпи хотели, ресторанти и екзотични пътувания до Куба.

Анонимен каза...

Туй със снимките за доказателство ,че си гласувал за който трябва маринката го е научил от ристо стила.Той се хвалеше по мегдана на предните избори ,че ги дънил по тиквите ,ако не му покажат кой за кого е гласувал.

Анонимен каза...

17-ти абе ти от Марс ли си там доброволно се подписват под списаците за оставка.за участие в избори и какви ли още не глупости за огромната за Европа заплата от 300-400лв ама неможе всички да имигрират

Анонимен каза...

Мими Възглавницата и Ичко Стилния !

Анонимен каза...

От Марс не съм , но съм излязла отдавна от Троян и това със снимките особено ми прозвуча като научна фантастика.Не отива на добре този град...

Анонимен каза...

Хубавото на тези избори е, че 34% гласували направиха своя цивилизационен избор. Избраха прогреса на свободна Европа пред Путиновата и несвободна Русия. Лошото е, че наш говорител в Европа ще е простак като Боко! Но-о-о, няма пълно щастие!

Анонимен каза...

браво на Троян .Да живее партия ГЕРБ .Да живее милиционера. Ура другари десни комунисти. Избираме по съвест,тоез срещу 30лв,и мижава заплата.Ужас . Честито но Радевски, дано и хората работещи за него от малко разберът , че работят в евро фирма

Анонимен каза...

БРАВО НА МЛАДЕЖИ БСП! И без това друго не могат ами поне да пишат бисери.Грешен влак сте хванали момчета(или девойки не е ясно)

Анонимен каза...

Не грешен честен

Анонимен каза...

Драго ми е да ви чета злобата и безсилието! Кеф голям. Колкото сте по-жлъчни и злобни - толкова повече ще ви бие на следващите избори.. Давайте смело... И помнете - с всеки следващ четвъртък избирателите ви стават все по-малко.... А преброяването на старците никога не спира! На ръце ги носехте по училищата - гледах ви и се ядосвах вътрешно, ама сега - кеф...
Числата, числата - най-истински са те....!!!! И като видите, че е пазар - сещайте се: старците са по-малко.... а изборите идвааааттт....

Анонимен каза...

Поздравления за г-жа Донка Михайлова!Гони Станишев по ефективност.Направи каквото можа да увеличи подкрепата за ГЕРБ.Тук назначение за стар партиен кадър,там заплата за интернет партизани.Поздравления,г-жо Михайлова!Благодарности,също!

Анонимен каза...

Оръдието гръмна предупредително в Европа ! Front National, UKIP, FPÖ, AfD, Дания, Унгария и мноооого други. Ще дойде ден, и ще ви питам аз с тези комунистически деривати като Герб, БСП, ДПС, Атака и прочие за къде сте?

Анонимен каза...

Само Герб :)

Анонимен каза...

браво 28ми намаияват ами как нали ГЕРБ са все бивши комуняги

Анонимен каза...

Червените троянски бабички предложили оферта на моята синя бабичка 50 лева да отиде в петък до Стара Загора за подкрепа на митинга на комунягите. Тя естествено отказала. Натоварили се троянските комуняги на два автобуса - 100 места, друсали се до Стара Загора и като се върнали дошло време за плащане. Дали на по-наште ора (10 бр.) по 50 лева, за другите нямало и те били възмутени.
100 бабички по 50 лв. - 5000 лв.отчетени. 5000 без 500 - някой троянски партиен вожд се е облажил с 4500 лв. Бравус!
На циганина и РОМ да му викаш - манталитета му цигански. Комуниста и на социалист да се прекръсти пак същото - мантаЛитета му цигански.
ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААА...

Анонимен каза...

Бабичката му била синя!Ми тя умряла,бе глупак!

Анонимен каза...

Ако троянци са хора с прагматично мислене крайно време е да разберат че бъдещето е на новите националистически(без АТАКА/

Анонимен каза...

Достойно представяне на ВМРО и Ангел Джамбазки!

Анонимен каза...

България е единствената държава на планетата Земя,която се населява от партийци,но не и от Българи!

Анонимен каза...

https://www.bivol.bg/trolls-yotova-1500.html
Ало, троянските тролове, по колко плаща Тролова в Троян?
Ако е повечко да взема да ви подсиля малко, че сте нещо безжизнени и омърлушени. Па сте и прости. Никакви свежи идеи нямате.

Анонимен каза...

Троянските комунистически вождове - геронтофили онодиха предизборно червените бабички. Така са свикнали. Като всички примитивни екземпляри. Най обичат да набият малко дете или бременна жена - лесна плячка. Такъв им е манталитета - цигански.
Тъй и пребития български народ го яздят и ограбват много десетилетия. На тези избори имаше някакво помръдване в правилната посока. Дано на близките избори Народът да намери сили да изтръска кръвосмучещия паразит направо в гроба на световния комунизъм и повече да не допуска да бъде сочен от прогресивния свят като един от малкото резервати на комунизма.

Анонимен каза...

Чии тролове?На бсп ли,на герб ли?Ама уточнявай се,моля!

Анонимен каза...

Номер 37 е най-точен от всички!!!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

37 не е най-точен. Аз не съм партиец, но искам да живея в демокрация. В България има българи, които искат да живеят в демокрация и комунисти, които искат диктатура и се надяват да са във властта. Сега е време разделно. Комунистите са излишни. Трябва да останат само българите.

Анонимен каза...

Не претендирам да съм точен. Обаче съм ужасен от теб. Т правиш разлика между комунисти,гербери,атакисти,депесари и прочие сган!??!?!
Казваш време разделно било,я почети тия числа и си помисли пак :

Всеки, който обича Истината, следва да повтаря най-важната част от нея, сред морето от манипулации. А тя е - гласували 1/3, реално избрали някого 1/4, Победителят е с 10-11%, победеният - с 6-7%. Това е Истината, ако тя ви е ценна, говорете за нея. Защото общопартийната пропаганда ще се опита да вкара в мозъците ви числа от типа на 30:20%, и напълно да изтрие факта на 65% негласували и още 10% гласували със загубени гласове..."

"Сега се сещам, че ако от 25% реално избрали някого, се извадят купените гласове, активността спада и под 10%"

"При тази избирателна активност истинските резултати са следните:
ГЕРБ - 10%
БСП - 7%
ДПС - 7%
Бареков - 3%
Реформ - 2%
Всички тези наглеци НЕ са желани от народа!
Факт!
Е, какво още да чакаме?!
Да си ходят!"

Даже и по-ниска ще е избирателната активност, без купения вот, но никой не иска да го признае.

Анонимен каза...

43 искаш да живееш в демокрация както си написал.Принципа на демокрацията е да зачиташ мнението на другия па бил той и комунист. При демокрацията няма излишни има толерантност. Българите освен българи са и християни, мюсолмани, евреи, цигани, и други.От написаното личи ,че се причисляваш към демократите и искаш да живееш в демокрация на не искаш да живееш с комунисти и само с българи. Нещо си противоречиш, но може и да не си съвсем наясно точно какво искаш.Искаш демокрация а я налагаш като диктатура. И 34 нищо лично, не те познавам и не считам, че е и необходимо.

Анонимен каза...

Внимавайте какво и как пишете,че бившият член на Районният комитет на БКП и 20 години началник на МВР -Троян и член/тайно-симпатизант/ на БСП ще се кандидатира отново за кмет и тогава дупе да ви е яко на тези дето му плюете дясната партия.Аз искам да стана член на ДПС.Само на тази партия не и пука вече нито от Бойко ,нито от Станишев и останалите.Тя си има стройни и тайни структури, които под строй си изкарват избирателите, защитават им интересите на по-богатите и по-интелигентните,на пингвинките и фесовете по родопите им дават по някоя стотинка отгоре за тютюна и всяка година увеличават влиянието си в политиката и икономиката на държавата.Подгатвят си млади и образовани кадри, които ще поемат властта в близките години и да му мисли каква орис го очаква подрастващото поколение у нас -България вилает на Турция през2025г.След 150 г от освобождението и.В неделя оправихме 17 човека от "народа" да не ги мислим 5 години как ще преживяват из Европа, в близко време ще оправим още 240 тъпоумници ,в Троян ще се разкрият още 5 погребални бюра,родилното в болницата ще се закрие и ще остане само гинекологичния стол с една акушерка където да раждат циганките, де що свястно е имало в общината ще се е изселило в големите градове или на терминал 2.Тук ще са останали само тези младоци в момента, които се хапят във форума за тая или оная партия.Мили съграждани, няма смисъл да се хабите, нищо добро не ви очаква?.Тези които командваха преди, командват и сега, само че станаха много и една партия не може да ги облагодетелства, та затова се наруи,че да обхване дъщери, синове, зетьове и снахи и бъдещи внуци и внучки.Ако сте някой пишещ от тези, не се хаби тя твойта е оправена от сега и то не само на теб ами и на родените и неродени деца и внуци.Знам само,че на тези избори много малко от кореняците троянци отидоха да гласуват - всичко друго е със семка от ...............,вие знаете от къде?

Анонимен каза...

Че той жив ли е тоя ?

Анонимен каза...

118 секции х 6 човека в секция = 708 човека
ГЕРБ, БСП, ДПС,Бареков,Атака, -5 партии х 118 х 2 съгледвачи = 1180 човека
1890 човека + 100 човека съгледвачи за други партии = 2000 човека пряко действащи в изборите
2000 х 5 или 6 човека =10089 избиратели /бащи,майки,баби, дядовци,-общо, АМИ КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ? КОЙ, КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ?

troyan21 каза...

Много интересна статистика, 48-ми. И дано не си прав, но май си...

Анонимен каза...

45-ти, доживяхме и комунист да ни раздава уроци по демокрация ???? Нали се сещаш, че това е пълен абсурд!
Остава и една лекция по пазарна икономика да ни спретнеш...

Анонимен каза...

44, много отдавна, преди 6-7 години първи в този форум написах, че няма леви и десни, разделението е: те-горе и ние-долу. Партийната система изкарва най-отгоре най-безскрупулните и жадни за власт, което е изключително тежко увреждане. От всички горе най-страшни са комунистите. Не членовете на социалистическата партия и гласуващите за нея, а комунистите. Те са малко, и най лошото е, че са недобросъвестни - мръсници. Намерили прост народ който зяпа тъпи сериали и отнемат свободи за да са на власт. Какво разбирателство с тях? Виждам, че Боко е диктатор по душа, виждам и че реформаторите не струват, но последната година показа, че по-страшно от комунизма няма. 45- зачитам мнението на всички. Когато някой е убеден в нещо може да се говори с аргументи и да се води спор. Но с комунистическата върхушка няма за какво да спорим, защото сме на едно мнение. И аз знам, и те знаят, че са мръсници и единствената им цел е продажбата на българските интереси и власт на всяка цена. Само че по телевизията се правят, че са загрижени за хората. Ти да не би да им вярваш? Комунистите не са българи. Като искат диктатура Путин вече я постигна. Да вървят там. Освен това съм напълно наясно какво точно искам. Искам равноправие с всички българи, включително и с циганите и турците. Искам законите да важат за всички. Англичаните и французите казват, че трябва да сме толерантни, но тяхното е подлагане. Напълниха си държавите с непродуктивни хора и сега викат националистите. Като отидоха там наши цигани защо ги биха и ги върнаха тука? Нали ни обясняваха как да ги приобщаваме. Имаха материал, а пропуснаха да ни покажат на практика как става това.
44, "Да си ходят" не е решение на въпроса. Защото свястно няма. Единственото решение е да се държат изкъсо за да не си серят в яслата, а и по главите ни. Това също съм го писал много отдавна в този форум. Не е лесно. Даже и в Европа и в Щатите от време на време ги изтърват, но това е решението. А то не става със зяпане на тъпи сериали по телевизията.
Общите приказки ги има навсякъде. Подгатвяйте се по-задълбочено.

Анонимен каза...

Секциите не са 118, а са 65. Т.е. сметката малко се променя.

Анонимен каза...

https://www.bivol.bg/kichedzhi-imot.html


Тенденцията да бягаш

В руските медии и средната класа с критични или опозиционни политически възгледи отдавна използва жаргонен иначе израз „Валить из Рашки", който на български се превежда като „Да се махаш от Ръша", като името на Русия се споменава в пренебрежителен смисъл.

За имотите на поне двадесет руски политици и семействата им в чужбина се разбра първо от списъка, направен от сайта nazapade.ru. Идеята на сайта е да покаже, че семействата на руските политици разполагат с имоти, а и често живеят в чужбина, при положение, че самите те активно провеждат пропаганда на патриотизма в медиите, изявите и дори през различни форми на обществения и културен живот.

Заглавието на материала гласи: „Децата на руските държавници отдавна се обосноваха на Запада". „Отдавно се забелязва, че децата и внуците да живеят в западни страни, купуват там недвижими имоти, изпращат там пари и дори имат двойно гражданство".

Сайтът пояснява, че това става най-вероятно, защото те „просто презират Русия, народа й и отдавна сложиха кръст на страната, която управляват".

Анонимен каза...

България е станала силна и независима държава по времето на цар Фердинанд. Той я превърна от дунавски вилает в модерна европейска държава. Как ? Чрез умело балансиране между интересите на великите сили, и защото не си продаде гащите ни на руснаци, ни на германци, ни на американци ! Вземете и се упомнете, и поставете България над интересите на българските партийни измекяри, продаващи де що има, за да служи държавата на суверена си - тоест на българският народ!

Анонимен каза...

Големият проблем в БСП вече не е само лидерът им, а и неговите царедворци. Такива са червените социолози – Кънчо Стойчев, Андрей Райчев, Кольо Колев и Асланов. Те направиха не малко за лъжите и омразата в България през последните 18 месеца. И ако през февруари миналата година

кадри на „Позитано” сътвориха пуча срещу правителството на ГЕРБ

и опозориха парламентарните избори, то социолозите лъжци, премоделираха лявото политическо пространство в частно. Социолозите от този тип вместо да осигурят нормален демократичен ход на прогнозите, направиха от Станишев един елементарен руски дворянин, който се отнася с членовете на БСП като с крепостни селяни, според определението на Татяна Дончева. Никой от царедворците на Станишев не иска ясно да признае, че са се провали и да хвърли оставка, още по-малко пък имат смелост да извикат, че Станишев е малкият Тодор Живков, преродилият се диктатор, който с нокти и зъби ще стиска властта, защото знае, че след „Позитано”, няма и за портиер кой да го вземе. За това обаче на него не му пука, защото яко се е нагушил и неслучайно се говори, че с Моника са едно от най-богатите семейства в държавата. Но тях няма какво да ги мислим. Няма защо да се кахърим и за БСП, че търпи този хитрец, явно са решили да се самоубият ритуално с него. Проблемът остава при нас гражданите, които исторически ще носим резила, че сме допуснали човек като Станишев да ни бъде премиер. Днес той е узурпирал властта и вместо незабавна оставка на правителството с неговия мандат, се опитва да оцелява с репресии, шантажи и задкулисни договорки.

Анонимен каза...

Ти си ненормален човек, болен от злоба.
Когато преди 2 седмици Сергей посети Троян,видях пълна зала със сияещи хора.Видях усмихнати млади троянски момичета и момчета, да го приветстват така както приветстват светлото бъдеще,което той им носи.На площада,в залите,в кафенетата и ресторантите,отвсякъде лъхаше щастие! Лъха и сега,когато си пия хапчето ...

Анонимен каза...

От 38, 39, 43, 51,53:
Преди година във всеобщия подем написах тук, че все още не е достигнато дъното и промяна може да има само ако още се задълбочи мизерията и все повече хора се заинтересуват защо е така. За съжаление излязох прав. Най-много се тегли от простотия.
Ето още нещо, което няма нужда да съчинявам, понеже някой друг го е направил преди мене:
"Уважаеми" г-н Бареков,

Пишат Ви хората, които освиркаха Вас и Вашата свита, когато преминахте през подлеза на НДК покрай клуб Mixtape 5, където се провеждаше концерт на една от любимите ни групи.

Пишем Ви, за да Ви информираме, че причината да бъдете освиркан, не е била в това, че сме били надрусани или неадекватни. След като сте решил да ставате политик, би трябвало, когато народът ясно ви каже, че не Ви харесва (в случая в очите), да потърсите проблема първо в себе си. Причината за нашата реакция не са били замъгляващи съзнанието вещества, а искреното ни отношение към Вас и Вашата дейност.

Ние разбираме, че тъмните ни дрехи и дългите ни коси може да са Ви стреснали, но Вашата реакция наистина не е достойна за европейски политик.

Знаем, че за Вас всичко различно от чалга може би изглежда странно и нелогично, но истината е, че ние се бяхме събрали за концерт, който за нас носи много по-дълбоко и смислено културно послание от цялата Ви популистка предизборна кампания, изпълнена с нарушения.

Ако наистина бяхте достоен за европейски политик, нямаше да допуснете да си обясните случилото се с неточно стереотипизиране. Ние не Ви харесваме не защото сме идиоти, лумпени или наркомани, а точно защото не сме.

Радваме се, че поне за малко един български политик беше уплашен от това, което народът му може да му стори, когато го срещне на улицата, въпреки че не подкрепяме физическата агресия. Това е усещане, което трябва да е познато на всеки български политик. Единственият начин да спреш крадеца да краде, е да го накараш да се страхува от последствията.

Все пак искаме и да Ви успокоим, г-н Бареков. Вие не сте виновен, че попаднахте на група от хора, които не се страхуват да Ви кажат какво мислят за Вас в очите. Най-вероятно който и друг български политик да беше минал покрай нас, щяхме да му предложим същата народна любов. Защото, за съжаление, в българската политика единственото, което успява да изплува, е утайката.

Драги български политици, ние се срамуваме от всички вас!

Също така, г-н Бареков, бихме желали да обърнем внимание на факта, че, според нас, български политик да говори за наркомани, е проява на доста лош вкус, имайки предвид, че най-вероятно Вашите спонсори, които дърпат Вашите конци и плащат за жалките Ви реклами, всяка вечер унищожават сериозни количества скъп бял прах по чалготеките.

Затова, г-н Бареков, погледнете истината в очите - проблемът е във Вас, а не в нас.

Поздрави,

Пиещи бира, а не взимащи наркотици фенове на стойностна музика, които не харесват нито Вас, нито останалия ни крадлив политически "елит".

Оф, ще си играем на копи-пейст каза...

До Николай Бареков от Дончо Дудев

Отворено писмо
Няма да се обръщам към теб на Вие, защото се познаваме и най-вече защото не изпитвам уважение към теб!
„Майко, отивам на заколение...“ този твой цитат за пореден път предизвика у мен съжаление и тъга. Съжаление, защото смяташ, че по този елементарен начин ще се въздигнеш като герой в очите на хората и тъга, защото някои ще ти повярват.
Аз не ти вярвам, защото помня. Помня как се подмазваше на Борисов, помня как му носеше цветя, помня как обещаваше, че ще го вкараш в затвора, а сега го поздравяваш... Помня как обиждаше земеделците, които протестираха, а сега си ги слагаш като значка... Помня как ти и телевизията в която работеше и управляваше коментирахте против протестиращите от февруари, а сега и тях си слагаш като значка... Помня как скочи срещу Българите, които се опълчиха на олигархията в лицето на Цветан Василев и Пеевски, а сега казваш, че ще ги премахнеш...
Ти си лъжец! Казвам го най-отговорно! Николай Бареков е лъжец!
Ще запомня обещанието за безплатните лекарства, ще запомня и за таблетите и за всички други обещания, които даде пред Българите...
Сега имаш много значки, на земеделци, на майки, на протестиращи, на националисти... Не се свениш да използваш розетата от Плиска и то по безобразен начин, не се свениш да носиш лика на Левски и Ботев на гърдите си в които бие едно мише сърце. Бареков, ти никога няма да имаш „значката“ на достоиния Българин, на неподкупния, на вярващия в идеали човек.
Ти каза в едно от многобройните ти словоблудства за „колегите“ на Ангел Славчев, че нямат характер и сравни него с нас. Това писмо е моя отговор!
Не приех твоето предложение за телевизионно предаване, не приех парите, които ти ни предлагаше и трябваше да отидат за офиси и заплати в страната и София, не приех да съм наблюдател на изборите за кмет във Варна с основен фаворит Бозов, не приех да участвам в политическия проект „България без цензура“ и да използваш името ми. Постъпих така като постъпих и преди години в гражданско движение „Сила“. Отказах и се махнах след като тогавашните „свободни граждани“ се срещаха с Алексей Петров и Бойко Борисов. За сведение на хората сега „Сила“ също е една от твоите значки.
Това е моя характер и се радвам, че не проявих характера на Славчев! Радвам се и съм горд, че Янко Петров, Йоанна Иванова и още много хора от протестите са до мен. Хора като тях ми дават сила и вяра, че България има бъдеще...
Помня! Дончо Дудев
Дата: 26.05.2014г.

Анонимен каза...

56-повиши ми настроението,и аз ще изпия моето...:)

Анонимен каза...

Уж грип тази зима, уж високи цени на илачите, а пък много червени бабички оцелели, бе ! Младите бягат от комунизма на Запад, а бабите им гласуват за болшевиките... !

Анонимен каза...

Пък западняците, които не искат болшевишкото управление на брюкселския коминтерн гласуват национално и им натресоха първия предупредителен шамар.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Толкоз, 2 дни рекли-казали,и всичко по-старому. Новите избрани тръпнат, всичко останало в познатото русло.На следващите избори врявата ще почне по от рано,отзвука ще е по-дълъг,и накрая пак нищо.И така докато мизерията не обхване всичко !

Анонимен каза...

Абе все повече чувам, че ченгето от ДС, Марин Възглавницата, все повече обяснява, как ще купи на своя началник от ДС, минко маймуната, следващия кметски мандат!

Анонимен каза...

Пу-пу-пу чорт возмит!

Анонимен каза...

ГОСПОДИН МАРИНОВ, моля дайте информация и за останалите партии присъствали в изборните листи, макар и незначителен брой гласували за тях, много е интересно.!!!!! Защо няма информация за госпожа Банева? 100% съм сигурен , че са гласували всички бивши елпромци ??????
Очаквам голяма битка между кандидат кмета Акимов и Михайлова на есен! В този град така ли няма един млад и кадърен човек, без партийна принадлежност? Да кажем стоп на старите муцуни.Трябва от сега да се сформира граждански комитет за тези избори.Предлагам хората от Форум-ЪТ да започнат да работят по този въпрос.Вярвам,че ще ги подкрепят младите все още останали в града.Нека чрез страниците на Троян21 да започнем да търсим и предлагаме хора, които още обичат родния край и биха направили нещо за него и за хората му.Младите се познават и си знаят възможноститте.Нека идеите да са от тях.ПРИЗОВАВАМ КОРЕНЯЦИТЕ ТРОЯНЦИ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ДА СЕ МОБИЛИЗИРАТ И ДА СЕ НАМЕРЯТ ХОРА ЗА КОИТО В БЪДЕЩЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ТЯХ ТАКА, КАКТО СМЕ ПРИЗНАТЕЛНИ НА ТЕЗИ ОТ ДАЛЕЧНОТО МИНАЛО, КОИТО СА ТЛАСНАЛИ РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА ЗА ОНОВА ВРЕМЕ.

Генадий Маринов каза...

До № 66: Да, важни въпроси поставяте. Съгласен съм напълно, че всички бивши елпромци са гласували за г-жа Банева, но все още не мога да проумея (всъщност проумявам, но не ми се ще да е така) защо елпромци на времето не гласуваха за г-н Банев, примерно с обръщане на майбаха под моста в реката и др. подобни "бюлетини"?! За младите хора - да, хубаво, но гражданското сдружение "ФорумЪТ" по мое мнение вече не съществува, то бе активно, свърши някои неща, пошумя и толкоз; явно не ставаме за устойчива и реална гражданска деятелност. И друго - да се използва гражданско сдружение за управленски и подобни номинации, не ми се вижда нормално; ако едно гражданско сдружение играе някаква полупартийна игра, то, според мен, не е никакво гражданско сдружение. А за номинациите си има Инициативни комитети и дай боже да се появи нещо наистина качествено, младо, модерно, защо пък не...

Почитател каза...

Ето за Банева:

http://neverojatno.wordpress.com/2014/05/22/baneva/

Анонимен каза...

Да живее Русия и долу Америка!!! Курви на Бойко спечелиха пак с пари... Само циганите ви харесват за по един пакет храна и някой лев..

Анонимен каза...

Никакъв Форум! Всеки народ си заслужава съдбата, българите най-много. Същото важи и за троянци. Погледни лицата от листите на последните местни избори. Само наши хора и дечурлигата на наши хора.Място за "случайни" няма. По същия начин се назначават и в общината.Жалки човечета командвани от няколко местни богаташи, които са си повярвали,че ще живеят вечно.

Анонимен каза...

Никой разумен човек не би повярвал на слуха за Калинел. Тъжен е факта, че както в национален, така и в общински мащаб БСП не могат да понесат загубата достойно и винаги си измислят оправдание.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |