Да помогнем на Бети!

ТЯ Е САМО на 2 годинки и се бори с коварната болест левкемия. Елизабета Калоянова Димитрова (Бети) от Кюстендил. Не познава детството на здравите дечица. Изпитала е повече болка, отколкото повечето от нас ще изпитат за цял един живот. Диагностицирана е на 28 декември 2013 г., започва спешна химиотерапия. В резултат обаче развива гъбична инфекция, за лечението на която се използва антибиотик, който не е регистриран в България и затова не се прилага у нас.

СЪС СРЕДСТВА от Фонда за лечение на деца в чужбина Бети е изпратена в клиника в Словакия. До края на април има подобрение, левкемията беше в ремисия, дори имало планове през май да върнат детето за десетина дена в България за малка ваканция. Внезапно обаче преди три седмици гъбичната инфекция рязко се активизира. Прилаганият антибиотик не може да я лекува, само задържа болестта, а лекарите дават само 20% шанс са Бети да оцелее. И то не от левкемията, а от гъбичната инфекция. Но става ясно, че в САЩ прилагат други методи, които дават сериозна надежда, проблемът е, че лечението ще струва твърде много – между 500 000 и 1 милион долара.

ФОНДЪТ за лечение на деца в чужбина със сигурност няма да отпусне сумата, затова родителите и добри хора още от февруари заделят каквото могат за детето. Досега, основно чрез инициативи във фейсбук, са събрани около 180 000 лева. Предстоящият отказ на Фонда ще позволи да се разгърне и медийна кампания в помощ на Бети, която като всички дечица има право на живот.

ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ на малката Бети можете да видите на страницата „Да помогнем на Бети” във фейсбук – там е описано какво е преживяло болното кюстендилско момиченце и неговите родители и начините, по които може да се помогне.

Ето линкът
към страничката
в помощ на Бети: 

Начало
  
Приятели! ДМС кампанията на Бети е вече активна. Искаме от сърце да благодарим на ДМС, че успяха в кратки срокове да направят и невъзможното да помогнат на детенцето ни! Молим ви, подкрепяйте Бети. Живеем с надеждата и вярата в доброто. Благодарим ви!
http://www.dmsbg.com/index.php?page=4&spage=0&item=444&p=0 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |