Духовият ни оркестър спечели „Вършец 2014”

* Маестро Тодоров: „Бяхме решени да им покажем какво можем
 и го постигнахме”
Победители 
Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров връчва наградата на маестро Илиян Тодоров
ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯТ Общински младежки духов оркестър на Троян, ръководен от маестро Илиян Тодоров, прибави едно от малкото национални отличия, липсващи в богата му колекция – от Националния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави във Вършец.

„ОТ ГОДИНИ му се „каним”, но все някакви други участия и ангажименти ни пречеха да отидем във Вършец, сега обаче бяхме решени да им покажем какво можем и го постигнахме”, сподели пред Т21 г-н Тодоров; без да крие задоволството си и без да смята, че не особено силната конкуренция на „Вършец 2014” омаловажава успеха на троянските музиканти.

СПОРЕД регламента надпреварата била в две части (2-3 май): през първия ден – изпълнения по избор на всеки от оркестрите и мажоретните състави и дефиле; през втория – изпълнения на три задължителни музикални произведения (марш, хоро и пиеса по избор). Председател на професионалното жури бил Николай Пеев – дългогодишен музикант в представителния гвардейски оркестър на България и президент на музикалната къща „Митко Пеев”. 

Троянските музиканти на сцената във Вършец, 2 май 2013 г.
СЛЕД ПОБЕДАТА на троянци лично кметът на Вършец инж. Иван Лазаров им връчил отличията – статуетка, почетна грамота и парична премия от 300 лв. Троянският мажоретен състав, ръководен от Елеонора Петковска, също получил награда – статуетка и почетна грамота.

Т21 

Още по темата:

24 коментара:

Анонимен каза...

Националния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави - само на мен ли ми се струва, че някои от дамите на снимката са попреминали ученическата възраст?

Анонимен каза...

Така ти се струва,явно си падаш по 13 годишни,изрод противен!

Анонимен каза...

не просто това е преди състезанието да те светна само :))

Анонимен каза...

чудесни са мометата, и даскалицата им не е за изфърляне, макар да е малко попреминала, киломитража не и личи

Анонимен каза...

В тоя град простотията няма ли почивен ден? Или е по-силна, когато е анонимна!

Анонимен каза...

Абе и ти нищо не каза,ама карай,няма се ядосваш само...

Анонимен каза...

Истината е, че младежкия ни духов оркестър не е наистина съвсем младежки/имам в предвид част от музикантите и тези които идват от град Ловеч, на заплата за да свирят в Троян/. А за конкуренцията също няма да коментираме от 5 не толкова добри оркестъра Г-н Тодоров се радва на завидния си успех.

Анонимен каза...

Вярно е,че такъв оркестър трудно се ръководи.Работата е не само в това да мааш едно пръчле на ляво и на дясно и тумпа румпа.При това текучество/ изкласяват музикантите , малките и новите трябва хем да се учат да свирят на съответния инструмент, хем да научат пиесите, не е лесно.Да, оценявам работата на маестрото, както го наричат в репортажа,но мисля,че от години репертоарът му се свежда до най-много 10тина пиеси.В далечната 1996 година Общинският съвет е обсъждал въпроса, дали да продължава общината да харчи повече средства за издръжка на този оркестър.Знам,че голям дебат "за" и "против" паднал.Тогава в тази жестока криза, общината е трябвало да продава общинска собственост за да закупува брашно за хлебозавода.Благодарение на силната мотивация на две общински съветнички Цона Карадочева и Стела Карамфилска да защитят съществуването на този оркестър, го има и досега.Жалкото е само това,че още тогава е трябвало да се поставят конкретни условия за дейността му.Неговите участия в общоградски мероприятия се броят на пръстите на едната ръка.Това, че ходят из страната и по чужбина и нося дипломи,награди и признания какво от това?Това се отразява само във вестника, но питам аз като един обикновен гражданин на общината, това ли струва 80000 лв. издръжка. Предлагам : 1. Да се оповести репертоара на оркестъра. 2.Всяки петък или събота през летните месеци късно след обед да свирят на градския площад поне 2 часа/без мажоретките/както го правят от години в Ловеч.Това предлага един жител на града, който навремето е подкрепил идеята да се запази духовия оркестър на общината.Мисля,че има и други като мен на същото мнение.

Анонимен каза...

Браво на N:8 доста истини каза, личи си че е запознат. Ами да свирят, ама не свирят! И площад има и интерес ще има, но сега ще излязат в почивка преди есенния сезон и чак през септември ще се видим с тях. Наистина ли бюджета на оркестъра е 80000???? И аз подкрепям предложението на колегата. Ийде да видим сега как ще се правят, че не са видяли и прочели нашите коментари.

Анонимен каза...

Недейте сега така. Видно е,че общината начело с Донка,не обича да отговаря на подобни въпроси. Подкрепям предложението за свиренето,но не на площада.Да свирят в градинката през моста,площада ни е отвратителна пост комунистическа сивота.
Ех,имахме и лятно кино...

Анонимен каза...

Аз предлагам, да питаме минко акимов къде да свири оркестъра - те и без това си го ползват като частен, на ГЕРБ, та да го попитаме, като началник на предизборния щаб, да каже къде възнамеря да свирят!

Анонимен каза...

Вярно ли е това, че дядо Трибестан е началник на щаба на ГЕРБ - преди време някой го написа, но аз мислих че е шега? Ако се окаже истина, ще ми е много интресно кой ще поеме отговорността, след като ГЕРБ вземе "завидните" 1800 гласа на изборите - маймуната никога за нищо не е виновен и сигурно ще обвини Сашо Данков отново.

Анонимен каза...

Където е бананата-там е и мамуната !

Анонимен каза...

12-ти, не само че е вярно, ами шивача от Търнето разправя навсякъде по селата, че догодина, като стане отново кмет дядо Трибестан, всичко щяло да "тръгне както трябва". Голем смех - че акимов е прост знаем почти всички, но явно не е само той!

Анонимен каза...

Чини ми се,че само с гласовете на шивачките няма да стане кмет. Нито пък с подкрепата на мъжките проститутки Ачо,Пеню,Търкалай и компания...

Анонимен каза...

Това е повече от сигурно! Явно обаче, за него и за шивача не е ясно.

Анонимен каза...

Рашо държи оркестъра жив !!!

Анонимен каза...

Да не забравяме Мучан - 1-ви тромпет :)

Анонимен каза...

Без Рашо и Черноризец оркестъра няма да го бъде!!!

Анонимен каза...

Александър Радев (Рашо)
Ивелин Георгиев (Черноризец)

Анонимен каза...

Браво на тези млади хора.. ама този техен ръководител да вземе да се скрие .. ГЕРБаджийска мотика, която не можа да стане депутат.. Не знам вече кой троянец от ГЕРБ ще издигнат за да депутат, то май не останаха вече ..

Анонимен каза...

Черноризеца - Ивелин Георгиев е отвратително човече.

Unknown каза...

И тази година оркестърът взе първото място, регламентът за трета поредна година бе нарушен по простата причина че фестивалът е младежки а в оркестъра на г-н Тодоров няма само деца а има оркестранти на които мястото не им е там, жалко за тези дечица които се потрудиха и се представиха блестящо, жалко и за журито че беше съставено от видни диригенти и музиканти, които трябваше да вземат под внимание това. Въпросът е следният, щяха ли да се справят малките троянци без чичковците си, едва ли, ако пък мислите че можете докажете го, пише ви едно момче което израсна с музиката и музиката му даде сила да продължи и в най трудните моменти така че Маестро Тодоров играйте честно и не скачайте толкоз високо, защото не се знае как ще паднете:)))

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |