Предстоящо: За 15-ти път – „Балканче крос”

* Състезанието е на 14 юни на обичайното си място – местността Лъките, начало 11:00 ч. * „Балканчетата” може да са тунинговани, но без да се пипа/подменя двигателят, поясни организаторът Тотю Христов

НА 14 ЮНИ (събота) в местността Лъките край с. Голяма Желязна (Троянско) ще се проведе 15-тото издание на мотошоуто „Балканче крос” – надпревара с култовите мотопеди „Балкан” (50 куб. см, без подобрения по двигателя), а в по-ново време и съпътстващи състезания с кросови мотори и моторни четириколки (АТВ). „Балканче крос” се ражда в далечната вече 2003 г., т.е. преди 11 години, но състезанията са повече на брой, тъй като в началото се провеждат два пъти в годината.

Тотю Христов
ОСНОВЕН организатор отново е местният бизнесмен Тотю Христов, който заедно с приятели е и основател на „Балканче крос”. От него научихме някои важни подробности за предстоящото състезание: че „балканчетата”, с които се участва, може да са разкрасени и тунинговани, но не бива да се пипа (променя, усилва) или подменя двигателят; за всички участващи „балканчета” е направена колективна застраховка от организаторите за деня на състезанието, но в останалите класове (кросови машини и АТВ) участниците, за да се включат, трябва да представят валидна индивидуална застраховка за собствената си машина; че освен местни състезатели (от Троянско и района) и тази година заявки са подали моторджии от Тетевен, Ябланица, Енина и Казанлък; както е било винаги, за участниците ще има награди, а за победителите – най-големи, предвидени са и поощрителни награди в няколко категории, включително за най-голям неудачник (калпазанин) сред участниците и за най-красив мотопед.

„ИЗПОЛЗВАМ случая да благодаря на нашите спонсори, без които щеше да е много трудно – Община Троян, Иван Миховски, Хоби ТВ, „Кондов екопродукция”, Теодора Михайлова, Даниел Капсъзов”, сподели още г-н Христов. Надпреварата ще е в три кръга – майсторска езда, слалом и бързина (две обиколки по 1000-метровото трасе). Първият старт е точно в 11:00 ч. (14 юни, събота, Лъките).

„ЧУДЕСНО народно веселие и чудесно състезание, в което не е необходимо да влагаш големи пари и може да участва всеки – достатъчно е да изровиш от гаража/плевнята старото „балканче” на баща си или дядо си. И още нещо важно – състезание, в което можеш да покажеш реалните си умения, без да се притесняваш, че по-яката машина на противника ще му даде предимство”, коментира пред Т21 един от основните спонсори и помагачи – Иван Миховски, собственик на „Миховски ауто”, фирмения сервиз на „Бош” в Троян.

Т21

Още по темата:

12 коментара:

Х.Димитров каза...

Браво на организаторите!

Анонимен каза...

Идиотизъм и селяния. Ядене на кебапи, пиене на евтина бира,много шум и мръсотия!

Анонимен каза...

е много ясно,че ти ще си вземеш от оная скъпата,сещай се...

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

На кого ли може да пречи събитието?

Анонимен каза...

Явно за въпросното същество,мотокроса на калеешкото, не е идиотизъм и селянотия,нито пък ядене на кебапи,пиене на евтина( сякаш пък има скъпа) бира,много шум и мръсотия!

Анонимен каза...

Дa, прaв си всичкото товa е именно тaковa, кaквото си го описaл! Точно в ровa е дрaмaтa, епично сaмоунищожение нa бългaрския морaл и културa!

Анонимен каза...

Извинявай,ама българина изобщо не е известен с висок морал и култура...

Анонимен каза...

Съвременния бългaрин,дa! A, Хaджийски, Ботев, Левски и още сторици известни бългaри?

Анонимен каза...

И пак поглеждаме назад,в търсене на качествения български ген!
Е,това е трагедията,драги! Въртим,сучим и все назад във времето гледаме...Хубаво е когато цитираш имената на Ботев и Левски,винаги,ама винаги да пишеш,че и двамата са били предадени от собствения си народ!

Анонимен каза...

По-голям предател и мърморко от българина в днешно време няма.Турци, гърци та даже и циганите са по-задружни от нас за голямо съжаление,така,че заслужаваме съдбата си и никой не ни е виновен за положението в което се намираме ...!!!,,,,а що се отнася за спортните прояви и организации, ги подкрепям с две ръце...!?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |