Дръжте се, момичета и момчета!

* Гордеем се с вас, надяваме се на вас, вярваме във вас.
 С вас сме! Честит 8 декември!
Празнично
ИМАШЕ моменти, когато си мислех, че всичко е загубено. Че комунизъм, чалга, раболепие, крадливост, безбожие, липса на колективен талант, липса на кауза, цигания, простотия, крадливост, балкански провинциализъм, нашенската непоносимост към чуждия успех са ни обрекли. 

ЧЕ НАРОД, който може да сътвори глупостта „Наведена главица сабя не я сече” – този световен апотеоз на примирението и овчедушието, няма шанс. Че преходът ни – който започна с една вътрешнопартийна далавера, изкара на преден план перестройчици и съглашатели, а не бунтовници и истинското народно недоволство бързо, бързо бе опитомено, преиначено и включено в грозната безкрайна българска посткомунистическа игра – не води наникъде. Че казаното от един голям европеец по повод на един друг български преход важи и днес – всички периоди са преходни, вечен е само преходният период. Че България е обречена на „герои” като Делян Пеевски, Данчо Ментата, Стати Статев, Орешарски, Азис, че е тяхната България. Че тук най-отгоре са и ще бъдат завинаги ченгета, доносници, мутри, комунисти, олигарси, силиконови красавици, чалгаджии… Че краят е неизбежен, и близък. Че колкото и да боли, единствената ни алтернатива е Терминал 2.

НО СТУДЕНТИТЕ, днешните български ранобудни студенти, ми върнаха вярата. Върнаха ми вярата, че в България не всички са наведени, комунисти и чалгаджии. Върнаха ми вярата, че имаме шанс за нормалност. Че наистина сме наследници на Бенковски – онова гордо българско момче с вдигната глава, която сабя не я сече. Че номерът на онези, другите, този път няма да мине. Че България е Европа. Че нямаме 1968-ма, но имаме 2013-та. Дръжте се, момичета и момчета! Гордеем се с вас, надяваме се на вас, вярваме във вас. С вас сме! Честит 8 декември!

Генадий Маринов 

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

В този момент, поне 80% от студентите щракат с пръсти по кръчмите в Банско,Боровец и Пампорово.

Анонимен каза...

И ТроянЪт, и ТроянЪт. Щракат бате, щракат всички, защото в такава нащракана държава живеем. Едни щракат в парламента, други на работа, трети по купони, четвърти с ДДС измами, пети на клавиатури. Честит 8-ми Март....тъй де 8-ми Декември :D

Анонимен каза...

А някои щракат със зъби,че са се навеждали по кенефите и от 3 дни не са лягали...

Анонимен каза...

“СРЕД НАЙ-СКАНДАЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ В Т21 ПРЕЗ ГОДИНИТЕ:
1.Тъпи ли сме? Май че да!(2006 г.)
2.Свирките - и те! (2005 г.)
3.Ако си пич, махни се! (2006 г.)”

Ето една кратка ретроспекция на най-скандалните материали с днешна дата:

1.Общинските съветници подариха цялата „баница”на кмета, а след това всички питат: „Защо кмета изял „баницата?” - Тъпи ли сме? Май че да!(2013г.)

2. Свирките - и те!(2013г.) - КМЕТЪТ ИМ СЕ ПОДИГРАВАШЕ в очите. Не - точната дума е: ебаваше ги. Арогантно, безпардонно, публично. А те – 28 съветници послушковци и техният председател, чиято мания за величие, неизкореними еснафски комплекси, полуинтелигентщина и тежкарлък вече стават нетърпими - го гледаха угоднически. Като мушмороци - сервилни, плашливи, наведени. И имах чувството, че послушковците и председателят им са готови да му врътнат една свирка. А ако им поиска още нещо - и него. Хвана ме срам. Не - бяс! Към тези мушмороци, които по безподобен начин се подлагаха на един нагъл тип. И така унижаваха не само себе си (пука ми за тях!), но и всички нас. Всички хора от иначе добрата община (Троян, Севлиево, Ловеч Плевен и много др...)

3. Ако си пич, махни се!(2013г.) - „А сега накъде?!” бе главният въпрос във великолепния филм на Рангел Вълчанов. Общински съветнико, ако си пич (макар да подозирам, че не си), сам ще се махнеш от управлението на общината – мръсникът, макар и талантлив, няма нито морално, нито професионално право да сочи пътя на общината.

С две думи, нищо ново под слънцето. Историите са същите, действията са същите, само се сменят главните герои.
Днешните герои са доказани слуги само на ЛИЧНИЯТ си интерес и да говорят, че работят за интереса на хората, на града и общината е чисто и просто цинизъм в най-вулгарна и отвратителна форма…

Честит 8 декември!

N.B.Внимание! Всяка прилика с реални лица и събития е случайна!

Анонимен каза...

Бедни ми, бедний Генади,
Отдавна писах, че не съм оптимист за бъдещето на България.
Няколко пъти писах, че няма надежда и все пак допусках, че не съм прав. Вече съм сигурен - няма надежда.
Писах статия за ЧЕРНАТА НАУКА, която е поробила много народи, съсипала е милиони съдби. Виждаме това в момента на практика в България. Всичко свястно заминава в чужбина. Ще заминат и протестиращите студенти и тука ще останат пенсионери, цигани, комунисти и кучета.
Сега вече и сирийци, афганистанци, нигерийци и т. н.
За съжаление простотията и егоизма на оставащите българи няма да бъде преодолян.
ОБРЕЧЕНИ СМЕ!
Жалко за хубавата природа. . .

Анонимен каза...

Ще останат фамилиите Данкови, Енкини и Акимови и всички те ще бъдат почетни граждани на Троян.
Всъщност, какво стана с отговора на Балев кой предложи Киро Данков и Джон Бризби за почетни граждани?

Анонимен каза...

Бедни ми, бедни 5–ти, много жалко! Много жалко, защото и вие като познавач на черната наука не сте се опазили от нея, а ви е обсебила! Не се отчайвайте, няма да е далече времето, когато всички пренебрегнали законите, обрекли хората на недоимък, лишения, и труд за жълти стотинки, ще си получат заслуженото! В една друга държава вече се започна! Просто няма друг начин!

Анонимен каза...

Едно интересно четиво за Каталунската битка и българската връзка
http://www.lovechmedia.com/news/naj_goljamoto_srazhenie_na_drevnostta/2013-12-08-901
Пък дано повече хора проумеят що за нищожества и лигльовци днес управляват България

Анонимен каза...

В подбора от задачи /задача в математическия конкурс “Иван Салабашев”, организиран от БАН./ за втори клас под номер шест е включено следното условие:
Жителите на една махала били закарани на митинг, като всеки получил по едно знаме и по
две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 знамена занесли
в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата?
А) 100 Б) 80 В) 50 Г) 40

Анонимен каза...

Задача за втори клас в троянските училища
Ангел Балев и Избор за Троян, финансирани от Ристе Йовчевски занесли кебапчета в с.Дебнево да купуват изборите.
Балев изял половината кебабчета по пътя до Дебнево. На всеки купен да гласува за Балев дали по две кебапчета. Балев получил 100 гласа в Дебнево. Колко кебапчета е купил Ристе Йовчесвски за купуване на изборите в Дебнево?
а/400; б/300, в/200, г/100

Анонимен каза...

400 но отговора не е верен защото Ристе заделил още един казан с кебапчета да не гладува кандидата..Казана била от средните и побирал 120 кепабчета плюс 35 кюфтета.....Отговора е 520 кебапчета и 35 кюфтака

Анонимен каза...

Истински ме развеселихте! Сполай ви!

Анонимен каза...

В Каталунската битка няма българска връзка!!!

Анонимен каза...

Защо им бяха дали по 500лв. на ранобудните студенти

Анонимен каза...

Улицата троянската:
- тате, тате, ама защо бати Ангел се е оцъклил като идиот
- защото обича кебапчета, мойто момче

Анонимен каза...

Не са виновни те, че дават кебапчета, виновни са тия, които ги вземат! Ала, като са гладни!

Анонимен каза...

9-ти,10-ти,11-ти Страхотно!Така не съм се смял отдавна!Прав е автора на статията,има надежда!

Анонимен каза...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=12933&rid=154

Няма надежда!

Наистина е страшно каза...

ДАНС-овата България

Eдвин Сугарев
16 Декември 2013

Странно е, че българите като че ли изобщо не осъзнават какво става в държавата, която обитават. Вялата реакция по отношение на правилника за работа на ДАНС, приет тихомълком от правителството на новата тройна коалиция, доказва повече от убедително това.
Реагираха неколцина правозащитници и неколцина публицисти – и толкоз. А става дума за откровено възраждане на Държавна сигурност под нова и по-модерна форма – сиреч – за оторизиране на основната тайна служба в държавата с правото да работи против българския народ. И нещо повече – с правото да фалшифицира, да подменя реалността.

Със споменатия правилник ДАНС придоби правото да създава фондации, да организира граждански сдружения и да регистрира фирми – като, разбира се, участието на агенцията в тях няма да бъде маркирано по никакъв публичен начин. Нейните агенти пък ще имат правото да използват фалшиви лични документи, като при това – забележете – държавните и общински органи са задължени да им съдействат с необходимите фалшифицирани актове за раждане, дипломи и свидетелства за брак.

С други думи – ДАНС започва неявна, нелегална дейност в страната, която не подлежи на никаква публичност и граждански контрол – а държавата в лицето на нейните институции се оказва в подчинена роля, като се задължава да подпомага ДАНС-овите копои в работата им срещу българския народ. С което България престава да отговаря на собствените си Конституционни изисквания, според които например: “Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.” Сега се оказва, че създаването на граждански сдружения е прерогатив не само на гражданите, но и на бдящите над тяхната лоялност към властта ченгета. Оказва се, че страната ни не принадлежи нито към нормалния свят, нито към цивилизовоните демократични държави, че бавно и полека се е превърнала в ДАНС-ова България.

Пита се в коя година, в кой век и в кое хилядолетие живеем. Защото ситуацията е съмсем като преди 10-ти ноември 1989 г., когато основната задача на ДС беше да дебне и репресира инакомислещите, като изгражда огромен агентурен апарат с тази цел – и да осъществява скрит контрол над всички държавни институции и въобще над всички структури в публичния сектор.

/продължава/

Наистина е страшно каза...

ДАНС-овата България

Eдвин Сугарев
16 Декември 2013

/продължение/

Всичко това днес се възражда – както се възражда и превръщането на агенцията от държавна структура в партийна – каквато беше ДС още от самото си създаване – и каквато очевидно си е останала и до днес – когато очевидно другарите са решили, че е дошло времето не само те, но и ченгетата им да излязат от нелегалност.

Забележете само следната дребна подробност: ДАНС придобива правото да създава обществени организации. Задава ли си някой въпроса – а с каква цел? Може би за да контрапротестират в полза на правителството? Да събират подписи в негова подкрепа? А с какво прочее беше заета БСП досега? Не беше ли именно с това – да създава структури, които да имитират гражданственост, да подменят реалността, да участват в нейна полза в псевдо-гражданския псевдо-дебат – а когато се налага, да нахлупват качулки и да се юрват по улиците, за да свалят неудобното за БСП правителство? Впрочем – не подема ли ДАНС тези си мракобесни функции пост скриптум? Какво е например “Сила” – какво друго освен зачената с политическо ин витро структура (подкрепяна впрочем от Алексей Петров, който беше персонален наместник на Станишев в ДАНС) и използвана най-пълноценно (заедно с още няколко такива) за свалянето на правителството на Бойко Борисов – както се използва и сега, за подкрепа на сламения Орешарски? И само за “граждански организации” ли става дума? Нямат ли същия ДАНС-ов режим и политическите структури – като тази на дудука Бареков например?

Отишли сме твърде, твърде далеч. Няма смисъл вече да се казва, че демокрацията е в опасност. Истината е по-трагична: демокрацията вече не съществува, налице е само нейната имитация, реализирана чрез вампирясали ДС-структури. Свободата ни е мнима – всъщност живеем в режим на диктатура – нищо, че на хартия все още се водим в ЕС.
Редно е да се запитаме: докога? А също и – и този път ли ще ги изтърпим, и този път ли ще се сврем в дупките си – сакън да не стане нещо лошо? Още половин век може би?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |