В Троян: Смърт преди Коледа

* 27-годишният Минко Дамянов загина след като неговото „Ауди A3” се преобърна във вадата на пътя от Орешак за Троян * Другите трима пасажери – живи; причините за инцидента се изясняват

Мястото на инцидента, 23 декември 2013 г.
Личат пораженията по мостчето, където се е врязала колата
Останките от "Ауди"-то още стоят във вадата
ТЕЖКА катастрофа преди Коледа отне живота на едно троянско момче – 27-годишния Минко Д. Дамянов, син на кмета на с. Дълбок дол. Минко живеел в Англия и за празниците се прибрал в родния град.

ПЪТНИЯТ инцидент станал на връщане от Орешак малко след полунощ на 22 декември. На правия и успореден на водния канал (вадата) участък непосредствено преди влизането в Троян лекият автомобил „Ауди А3”, с четирима души в него, изтървал пътя, преобърнал се по таван и се забил във вадата (на същото място, където преди 5 години при подобни обстоятелства загина друг троянски младеж, виж по-долу - бел. Т21). Тримата успели да се измъкнат, но Минко, който е собственик на возилото и най-вероятно е бил зад волана, изхвръкнал през стъклото и според предварителните данни е бил затиснат от машината, която го е убила. Запознати сочат като причина за трагедията и липсата на предпазни средства, в това число мантинели, в този изключително тежък и натоварен пътен участък

„ВСЕ ОЩЕ се изясняват подробностите по инцидента, чакаме и данните от аутопсията, както и алкохолната проба”, коментира за Т21 началникът на Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян гл. инсп. Марин Ичев.

*****
Тъжна статистика

* На 4 октомври 2008 г. при подобен инцидент на същия участък загина 25-годишният троянец Теодор Цаловски. Младежът, прибиращ се от Орешак към Троян, губи контрола над своя  автомобил „Форд Орион”, преобръща се във вадата и се дави от нахлуващата в колата вода. Спътникът му успял да се спаси. Причината за трагичния инцидент – несъобразена скорост и необезопасен участък.

* На 31 декември 2011 г., буквално часове преди настъпването на новата 2012-та, 61-годишният троянец Гошо П. Рачков загина след челен удар на неговия „Опел Корса” с джип „Корандо” на входа на Троян – при Калейшкото ханче (виж "Смърт на пътя преди Нова година").

* Броени дни след настъпването на Нова година - на 5 януари 2011 г., зверска катастрофа с лек автомобил „Ауди” в с. Орешак взе две жертви. Загинаха съгражданите ни Георги Доневски, на 20 години, и приятелят му 23-годишният Пламен Даскалов. Причината – превишена скорост (виж "Отиде си и шофьорът от свирепата катастрофа в Орешак").

Т21

40 коментара:

Анонимен каза...

:( Тъжна статистика. Вярно е и че участъкът не е обезопасен с мантинели, но и ако се кара разумно, не е толкова опасен. Все пак е прав път там ... :(

Анонимен каза...

abe q molq vi da se kara vnimatelno prosto imalo da stava jalko za mom4eto bog da go prosti

troyan21 каза...

Бог да прости! Почивай в мир, Минко. Нашите съболезнования на родителите и близките.

Анонимен каза...

Ами ако бяха се блъснали във някоя кола насреща . Наркоманска работа.Също като онзи мангал от Орешакът Мънката,които се беше надрусал и затри Гошко.

Христина каза...

Ако това се беше случило или ако не се беше случило,ако се кара по-полека или ако пътя е обезопасен....много "ако " както всеки път след нещо подобно.Не е важно какво е можело да стане,факт е че момчето е мъртво за което изказвам искрени съболезнования.Поредния инцидент отнел човешки живот.Вместо да съдим кой е виновен не е ли по-добре да се радваме на живота,защото никой не знае кой ден му е последния .....?

Анонимен каза...

Ограничението е 40 км. Щом е карал с повече значи си е пресметнал риска и резултата е търсен..... И на прелеза преминават със 60 и изпреварват ..........сигурно и там мантинелите ще са виновни! Болни мозъци!

Анонимен каза...

6-ти а ти с колко караш там ? Никой не е застрахован !

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Цветелинче, майка ти и баща ти, знаят ли какви ги пишеш?Да взема да звънна на Милко или Марияна,а ?

Анонимен каза...

ei maloumnici takiva q sprete da komentirate be, ne vi e sram.. pone za pochinalite imaite malko uvajenie i si drujte ezika zad zybite! zlobari!

Анонимен каза...

Кой си ти че ше даваш оценки кой е наркоман и кой не бе Анонимен 4?! я си гледай работата! злобар

Анонимен каза...

Какво беше написала г-ца Даскалова?

Анонимен каза...

Има едни знаци с ограничения, ако ги спазвате ще живеете дълго и няма да ви снимат камерите на КАТ. Останалото е без коментар......за този който питаше с колко карам- карам с 50 в целия град и се пазя от наглеците , които постоянно ме изпреварват в забранени участъци и застрашават всички останали....... Някой ден в този град КАТ ще въведе ли ред с камери и ограничения че да спрат да си чупят главите???

Анонимен каза...

Анонимен 4..... Има ли изобщо значение дали момчето е наркоман?! ТОВА Е ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!!! Ако не можеш да кажеш нещо хубаво за Минко - просто ЗАМЪЛЧИ!!! Не искам да ти срещам злобните коментари.

Анонимен каза...

Жалко за момчето , наистина жалко. Искам обаче аз да напиша 2-3 реда , с които се надявам истински че господата управляващи и господата , отговорни за движението по пътищата ще чуят.Така , знак с 40 има на входа на Димко 6 , знак с 40 трябва да има и 200м след това посока Троян.Камера точно след завоя за ограничение на скоростта.Двойна мантинела и от двете страни на така наречения "Прав участък" , защото господа , участъкът е прав , ама леда не е прав и всичко става .Колко живота трябва да се погубят да сложите 3 камери , 2 сфетфара и 2 легнали полицая .Бог да прости момчето !

Анонимен каза...

Моите почитания - но нали сте сайт за Троян и от Троян - не сте ли пътували поне веднъж от Орешак към града???Още в т.нар Горно Лсваде е табелата за вход в гр.ТРОЯН - принципно след нея ограничението е 50кмч - освен ако със знак не указано нещо различно.....А иначе - дано Господ се смили над душата на младия човек....

Анонимен каза...

Оживелите момчета, ще кажат как е станало, но и от снимките е видно,че скоростта е била голяма.
Уважаеми млади мъже, мислете когато сядате зад волана. Самочувствието и самоувереността зад волана, както и "настъпването" на газта, са лош порок.Точно на този участък, скоростта е ограничена със знак.

Анонимен каза...

Причината е ясна,пестим от снегопочистване,няма да опесачаваме.Ето го и резултата!

Анонимен каза...

Pochivai v mir PRIQTELU !!!

Анонимен каза...

18-ти, какво снегопочистване те гони като няма сняг! Причината може да е всякаква и това ще се изясни от МВР, но със сигурност не е от липса на снегопочистване! Бог да го прости!

Анонимен каза...

Точно тази нощ навсякъде беше страшна поледица, а нямаше нито един камион от пътното да пръска пясък.

Анонимен каза...

Факт,е че пътищата не се поддържат, но и че се кара неразумно, е неоспоримо,да не кажа и престъпно.Всеки ден всеки един от нас, става свидетел на поне един джигит зад волана.

Анонимен каза...

Кошмарна случка.....не знам....Избиваме се ежедневно....не ни трябва ни война, ни бежанци,нито нищо......У Ж А С ...

Анонимен каза...

Наркотиците до там водят,дами и господа !

Анонимен каза...

Именно тази нощ пътищата бяха много коварни...уж сухо, а заледено. На сутринта имаше поледица съшо...Много тъжно и жалко за момчето и за семейството му...те никога вече няма да могат да празнуват Коледа и Нова година.. А за наркотиците, не сте прави, защото това може да се случи на всеки!!! Никой не е застрахован от пътен инциент!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Много си груб,26-ти, а и не отричаш написаното от 24-ти!

Анонимен каза...

Малоумни невежи такива...спрете да коментирате и намесвате тия наркотици бе! Били ли сте там да знаете!? Млъкнете вече, ставате смешни!!!!

Анонимен каза...

poprincip nqma nqkoi koito da ne znae 4e tozi u4astuk e opasen taka4e nikoi ne e vinoven za slu4va6tite se katastrofi ako vseki ima malko akul 6te6e da znae 4e kato se vozi pove4e hora trqbva da kara po bavno az sum mnogo protiv karaneto burzo........ai pove4eto katastrofi stavat ot burzo karane na vila vana kolko ima6e tam ima li nqkuv zakon v taq smotana durjava i da se vzemat nqkakvi merki........posle tursim vinata v nqkoi dr nqma zna4enieto dali e bil piqn drugiran nikoi ne e zastrahovan ot takiva ne6ta prosto e jalko tolkova mladi hora da si zaminavat ot tozi svqt prosto e mnogo jalko

Анонимен каза...

Като се преобърне каруцата-пътища много!

Анонимен каза...

Да се отслужи молебен за освещение на въпросното място (както и на другите такива места в околността), да се изгонят нечистите и зли сили който обитават там и отнемат човешки животи.

Анонимен каза...

Бог да прости момчето,но троянските младежи като седнат зад волан просто нещо им става и полудяват.Не мога да я разбера тая троянска младежка лудост,но явно има причина.Съболезнования на родителите и да не дава господ на никои такава трагедия.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Почивай в мир Минко,съболезнования на семейство Дамянови.
А,анонипните които изливат негативизма и ограниченото си мислене тук.......незнам какво да кажа,освен-съжалавам Ви .......и колко ме срам,че има такива хора в Троян.

Анонимен каза...

Аз за наркотици не знам ама че карат като на рали карат ама на всяко прасе му идва коледата рано или късно.

Анонимен каза...

Абе ти луд ли си какъв молебен какви сили те сами се самоубиват като не спазват ограниченията на кат.Незнам дали имат мозъци в главите или не така ще убият някои невинен жалко че млади хора си утиват по такъв нелеп начин.Стигам до извода,че в града няма полицаи.Щом са го спряли и са го предупредили да кара бавно значи са видяли дали е пил или не ама нали е синче на кмет за него сигурно може да кара и да пие.Докога с тази шуробаджанащина в тази скапана държава.

Анонимен каза...

Там има ограничение на скоростта 40 километра. Рядко се срещат шофьори, които спазват ограничението на този път.

Анонимен каза...

хора, много сте злобни, никои не знае нищо, освен хората, които са били там с него, преди това. Как може при такава трагедия да се споменават наркотици...ужаас. Аз да ви кажа, че минавам от там по два пъти на ден и карат като ненормални, веднъж дори един изпреварваше в посока Троян - Орешак,ако не беше входа за Димко 6, отдавна да ме няма, просто успях да спра там, за да мине тъпия джип. Не се знае дали някой баровец не е заслепил Минко и прочие. Да почива в мир, язък че е бил в разцвета на живота си

Анонимен каза...

marian vasilev se kazvam moite saboleznovania za minko i toa deto be6e napisal narkomanska rabota 6te go iznasilim kak nevie sram be bukluci

Анонимен каза...

marian vasilev se kazvam ot tr poznavah go biahme ot edno selo imahora koito se podigravat na 4ujdoto ne6tastie tova e goliama tragedia i takiva komentari koi kav e nee dopostimo da se pi6at tuka weeee smotaniaci poklon minko i nema da te zabravim nikoga

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |