Цар Футбол: Троян би Ловеч на финала, с дузпи

* Отборът на „Троя”, воден от Мартин Кушев, трудно се справи със „Славимес” – 1:1 в редовното време и 5:4 след наказателните удари
 * Хубава работа, ама троянска – нашата публика вика за противника?! * Голмайстор – Валентин Димитров („Ориндж каунти”) с 9 попадения; най-техничен – Цветан Боцов („Спортекс”)
 
Шампионите "Троя" (Троян) ликуват с купата и златните медали
ТРОЯНСКО-ЛОВЕШКИ бе финалният сблъсък на тазгодишното издание на традиционния предколедеден турнир по футбол в зала за Купата на кмета на Троян (зала „Чавдар”, 20 декември). И очакванията бяха за неизбежна победа на солидния домакински тим „Троя” – защото в редиците му личаха доста от активните в момента троянски футболисти от мъжкия ни тим, защото у дома и стените помагат, защото в подобни дербита се играе още по-навито и с хъс за победа; не бива да забравяме още един силен коз – в състава на „Троя” бе голямата звезда Мартин Кушев, прекратил наскоро успешната си професионална кариера, който с 9-те си гола до момента се бореше и за голмайсторския приз на турнира. Разбира се, никой не подценяваше ловешкия отбор, носещ името на спонсориращата го фирма „Славимес” – млад, обаче достатъчно обигран, стоящ (по-)добре физически, борбен; но просто представата бе, че ловчалии по-скоро ще изиграят ролята на достоен спаринг партньор и нищо повече. 

Звездата Мартин Кушев ("Троя") след отлично изпълнената дузпа
Кметът Донка Михайлова връчва купата на капитана на "Троя"
Капитанът на "Славимес" получава купата за второто място
И КАТО ЧЕ ЛИ всичко тръгна според очакванията – момчета на „Троя”, водени от Кушев, натиснаха съперника си, наложиха пълен превес и логично поведоха с 1:0. Но още тук, през първото полувреме, се видя, че няма да е леко и нищо не е решено. Дори повече – ловчалии се окопитиха, младостта също почна да си казва думата; така се стигна до изравнителния гол за „Славимес” (1:1) в началото на второто полувреме, а подемът в ловешките редици не вещаеше нищо добро за нашите. Но тук се случи нещо неочаквано – Георги Ботев, лидерът на „Славимес”, реши да се прави на „голямата работа”, на два пъти си позволи да репликира съдийско решение и отлично ръководещият срещата рефер Владислав Трифонов без колебание му показа червен картон и го изгони. Останалите трима „славимесци” (отборите по регламент бяха от по четирима играчи – бел. Г.М.) оттук нататък имаха само една възможност – със зъби и нокти да се доберат до равенството в редовното време и да разчитат на дузпите, където всичко можеше да се случи.

ЛОВЕШКОТО „ОПЪЛЧЕНИЕ” заработи на пълни обороти и въпреки че троянските атаки следваха една след друга, головите положения пред вратата на „Славимес” – също,  Кушев и компания не успяха да стигнат до победния втори гол. Тук се случи и нещо странно – по-голямата част от пълната зала, не само ловешката агитка, започна бурно и все по-настървено да освиква „Троя”-нци и да аплодира ловчалии.

Момент от оспорваната битка за третото място между "Гарант" и "Ориндж каунти"
КАКВО БЕ ТОВА – провокация, протест, някакъв нашенски тип гостоприемство, аз поне не разбрах. От резервната скамейка на „Троя” също недоумяваха защо троянската публика освирква троянския отбор и то в полза на традиционните „врагове” от Ловеч; кметът на Троян Донка Михайлова, която присъства на финалната среща, също изрази учудването си (по повод на освиркването на троянци от троянци се сетих за рубриката във вестника ни „Хубава работа, ама троянска” – бел. Г.М.).

В средата - голмайсторът Валентин Димитров ("Ориндж каунти")
Най-техничният на турнира - Цветан Боцов ("Спортекс")
Спортният деятел Христо Радев на масата с наградите
В КРАЙНА СМЕТКА „Славимес” удържа равенството в редовното време и под окуражителните аплодисменти на „троянската” публика започна добре при изпълнението на дузпите (наказателните се биеха от центъра, по въздуха ). Но след трите първи ловешки попадения последваха два пропуска и нещата си дойдоха на мястото – „Троя”, който изтърва само една дузпа, триумфира с крайната победа (5:4). Отличията връчи патронът на турнира г-жа Михайлова, асистирана от отговорника за спорта в общинската администрация Тодор Комитов и техническия директор на турнира Димитър Колев. В малкия финал за 3-4 място – в един равностоен, изключително оспорван, изпъстрен с обрати и едновременно с това много коректен мач – „Ориндж каунти” надделя над „Гарант” с 4:3 и се окичи с бронзовите медали.
За първите три отбора наред с купите и медалите имаше и парична премия – съответно 300 лв., 200 лв. и 100 лв., осигурени от Община Троян. Имаше и три индивидуални отличия (купи, но без „пликчета”) – за най-техничен играч на турнира бе определен Цветан Боцов от „Спортекс”, голмайстор с 9 попадения стана Валентин Димитров от „Ориндж каунти” (толкова гола имаше и Мартин Кушев от „Троя”), а призът за спортсменство отиде при Цветан Дулев („Гарант”).

Техническият директор на турнира Димитър Колев
Лекарят на състезанието д-р Милко Минков
Тодор Комитов (вдясно) връчва награда от томболата
КАКВИ ИЗВОДИ можем да си направим? Общо 19 отбора се включиха в поредния турнир в зала, което доказва, че интересът е голям и че Троян обича Цар Футбол, въпреки неудачите с представителния ни тим и безславното участие и последвалото отпадане от В-група. После – футболът в зала е хубаво нещо, прави се навсякъде по света, но скромната троянска заличица „Чавдар”, която с големи компромиси и „аванти” приема домакинските мачове при мъжете на баскетболния „Чавдар”, устремил се към лидерската позиция в националната ни „А” група, се задъхва. И не е сигурно, че е по силите й да поема и допълнителното футболно натоварване – счупената витрина и пораженията по осветлението и пода го доказват, дано поне светлинното табло, което пое доста „ъперкъти”, не е повредено. Решението е едно – нова зала, това го знаят всички и дано настоящото общинско ръководство (предишните само приказваха), заедно с баскетболния и другите заинтересовани троянски спортни клубове, намери решението; знае се, че не е чак толкова скъпо, трябва воля (научихме, че преди няколко дни в Троян е бил председателят на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и на срещата му с г-жа Михайлова основният въпрос е бил за необходимостта на града ни от нова спортна зала – бел. Г.М.).

Генадий Маринов  
Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Е,хайде,хайде.Все пак става въпрос за едно сборище,в което се избиват предимно комплекси,а някои хора наистина си мислят,че са футболисти, като ония по телевизора...

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Цялата зала викаше за Ловеч защото съдията много грубо и смешно свиреше за Троя и настрои хората срещу тях. Ако бяха били нормално всички щяха да ги аплодират.

Анонимен каза...

"...отлично ръководещият срещата рефер Владислав Трифонов без колебание му показа червен картон и го изгони. "

Абе Генади май е гледал някой друг мач

Анонимен каза...

абе не мога да разбера как може да ви е ядд че някои е спечелил нещо?така е направил съдията това е ! по телевизията не гледате ли такива работи какво ви очудва?важното е че го има турнира и има мераклии да ритат,стига с тези негативни коментари

Анонимен каза...

Представителния отбор на Чавдар би месарите от Ловеч с дуспи.....ха,ха , голямо постижение. смешна история беше , а всички , които си мислят , че това е спорт......????? Първи много си точен.

Анонимен каза...

Турнирът не е квалификация за световното първенство.Той е на аматьорски начала и за ентусиастите на които им се рита топка е едно добро развлечение.Ако просто се забавляваш с играта и не се надяваш на някакъв сензационен трансфер от турнира в Барселона,примерно става.По добре да се спортува от колкото да се виси по чалготеките...Съдиите е нормално да подкрепят троянският отбор...Как после ще гледат футболистите в очите,когато си пият бирата заедно...

Анонимен каза...

До коментар 1 и 6: Кажете го това на Мартин Кушев, който дори има мач за националния отбор на България ! Явно не го знаете кой е той !
Years Team Apps† (Gls)†
1991–1996 Yantra Gabrovo 54 (15)
1991–1992 → Loko Dryanovo (loan) 16 (4)
1996–1997 Spartak Varna 29 (6)
1997–1999 Slavia Sofia 62 (18)
1999–2000 Saarbrücken 27 (12)
2000–2001 Slavia Sofia 34 (18)
2001–2002 Levski Sofia 15 (6)
2002 Slavia Sofia 13 (17)
2003–2004 Shinnik Yaroslavl 40 (10)
2005 Litex Lovech 14 (2)
2005–2010 Amkar Perm 134 (35)
2011 Slavia Sofia 7 (0)

Анонимен каза...

Жалка, работа и то троянска. Единственият човек, който е имал трезво мнение и представа за местните е бил Иван Хаджийски. Да освиркваш родния си град, родния си местен отбор, който вероятно е съставен от твоите познати и вероятно приятели си е жалко предателство към собствените ти съграждани. Колкото и да е несправедлив бил този мач, той с нищо не се различава от всичката българска действителност. Футбол се играе с класа и се играе от класни народи, а България е далеч от тази класа футбол, при нас всичко е хамалогия. Който има възможност нека се върна към великото творчество на нашия земляк Хаджийски за да намери отговори на случващото се и до ден днешен в този град.

Анонимен каза...

8-ми, ти май наистина си мислиш,че това в залата е същото като онова на терените,които виждаш по телевизора.

Анонимен каза...

to v tozi maluk turnir se pravqt takiva avanti a na drugade si predstavete kakvo stava!nali e za amatyori,zashto u4astvat profisionalisti ne moga de razbera kakuv e smisala tezi kato men da igraqt i da si davat parite za nqkoi dr hora

Анонимен каза...

Никой не ви е виновен,че ходите да си избивате комплексите, и да се вземате на сериозно. Този турнир или трябва да се спре,или да се припомни на организатори и участници, каква е основната идея,и как се провеждаше в миналото. За сеир, да става шоу,и по някаква форма определена група от работещи в дадено предприятие, да извършва спортна дейност.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |