Нова футболна зала отвори врати

* Бившето хале на троянската митница се стопанисва от „Троя 99” ЕООД, в ремонта са инвестирани около 6500 лв.; лентата преряза кметът Донка Михайлова * Таксата – по 3 лв. на играч за 90 минути
Придобивки
Входът на бившето хале, превърнато в спортна зала
В СЪБОТА (2 ноември) официално бе прерязана лентата на обновената спортна зала за футбол на малки вратички, стопанисвана от „Троя 99” ЕООД. Става дума за голямото хале на бившата троянска митница, което е в района на троянския мотополигон. Имотът е общинска собственост и частното дружество го е наело срещу определен месечен наем.

„ФИРМАТА ми се занимава с транспорт, а за тази дейност ще отговаря синът ми Иво, студент в Техническия университет в Габрово, негова е идеята”, сподели пред Т21 управителят на „Троя 99” Пенчо Немски. Той обясни, че са инвестирали около 6500 лв. – пребоядисване, ново осветление, нова отоплителна система, предпазни средства на колоните и долната част на витрините, освежаване на изкуствената тревна настилка, ремонт на помощните помещения и входните врати, таймер, като скоро ще бъде монтирано и електронно табло за отчитане на резултата.

Пенчо и Иво Немски в обновената зала
Кметът Донка Михайлова реже лентата
ТАКСАТА през зимния период (от 1 ноември) ще е по 3 лв. на играч за 90 минути, а през топлите месеци – по 2 лв. „Не гоним печалба, събраните средства ще са основно за поддръжка на залата и за наема. Основната ни цел бе да осигурим едно прилично място за спортуване на младите хора в Троян”, коментира г-н Немски. „Още древните са прозрели единството – здрав дух и здраво тяло. Вие тук ще се грижите за тялото, а ние в църквата за духа”, заяви в благословията си отец Марин, който, асистиран от сина си Войден Божков, ученик в Духовната семинария, отслужи водосвет за успех на новата придобивка.

РАДВАМ СЕ на направеното тук, защото спортът е нещо много важно и пожелавам успех на стопаните, а на играчите – победи и да избягват контузиите, обърна се към присъстващите кметът Донка Михайлова, която бе поканена да пререже лентата. Сред гостите бяха също ресорният зам.-кмет Поля Димова и отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов. Първият мач веднага след официалната част бе между домакинския отбор „Young stars” („Младите звезди”), в който ритат братя Немски, и тима, подкрепян от известната строителна фирма „Гарант”.

Т21

33 коментара:

Анонимен каза...

Похвално ! Обменете опит с "ИЗИДА" Добрич.

Анонимен каза...

Дорогие товаришчи от БСП, ГЕРБ и друзята Балев, М.Станчев и Тр.Тр. - честит празник!
"Да здраствует великая октябрьская социалистическая революция"
Так держать, молодцъй!

Анонимен каза...

Тази зала носеше добри постъпления още докато общината я стопанисваше. Друг е въпросът как го правеше. Нима общината не разполага с 6500 лева за реновация, които се избиват за няма и 3 месеца, при темпът на заетост, който имаше и в такъв вид ? Ама какво се чудя, при положение, че фирмата на Янка стои на портала...Иначе, браво за инвестицията на бащата. Ако момчето излезе разтропано, ще има най-готиният бизнес в Троян. Пожелавам му, да помисли за втора стъпка в същата насока, на същото място. Само като идея за размисъл го казвам...Зала за скуош или закрит тенис корт.Остъклен фитнес на вторият етаж, който да се ползва и от мотокрос състезателите при състезание на пистата.Модерни бани и тоалетни, интернет ...Наскоро ритах мачле в една лига, на подобно съоръжение. Имаше и не малък закрит басейн.
Успех в начинанието !

Анонимен каза...

То хубаво ама това както гледам е гараж а преди време даже минаваха там ГТП ? Нека да има повече спортни съоражения в града ни но не щанги в мазето или тенис маса в гаража. И не можем ли да направим нещо задружно или Общината да помисли и в тази насока ?

Анонимен каза...

Е аз го виждам като спортен комплекс поддържано от някоя голяма местна компания. Нещо нормално в западният свят. Преди време чух някакъв слух, че Софарма Врабево, мислели за подобна инвестиция.В Троян ,пък, имаме Актавис. Брандиран завършен изглед съобразен с корпоративните цветове, а вътре модерен мулти спортен център.Мястото не е толкова лошо, виждах групи момчета да идват с такси или с градския транспорт.

Анонимен каза...

Пеньо ти си майстор по козметичните деформации. Вкарваш уникални коли от първи собственик. Правиш едно боядисване, пране, миене на двигатели и колите са като нови, не само като външно състояние, ами често пъти и като цени. От бизнесмени да го е страх вече в тези времена, в които живеем.

Анонимен каза...

От наще ли е Пенчо ?

Анонимен каза...

Тя залата и до сега си я имаше. И Акимов ряза лента там 2011 година. http://statii.troyan21.com/2011/02/blog-post_13.html

Иво Немски каза...

Залата си я имаше и преди , заглавието е малко подвеждащо , но по надолу си пише , че е била обновена . Аз също нямах нищо напротив общината да си я ремонтира, но за 2 години никой не пое инициативата , а ние продължавахме да играем през зимата без лампи и прозорци и да си плащаме таксата ...Колкото до глупавите и анонимни коментари целящи единствено заяждане и явно злобеене , мисля , че няма смисъл да ги коментирам :)

Анонимен каза...

Къде са тези коментари ? Не виждам такива !

Анонимен каза...

8-ми, не само я имаше тази зала, не само,че Акимов ряза лента,ами и фирмата на бабичката му охраняваше обекта. И до ден днешен го прави. Вижда се и как общината си стопанисва и менаджира обектите.А този наистина носи дивиденти. Някак си ме притеснява коментара на Иво Немски: "Аз също нямах нищо напротив общината да си я ремонтира, но за 2 години никой не пое инициативата..."

Излиза, че един спортуващ младеж ,на който не му харесва общинската управленска политика, решава и взема общински обект в свои ръце. Нещо като :"Ей,хора, виждам,че не можете, я дайте да ви покажа как става!". Лошо няма,ама аз също имах/м виждане върху въпросната зала. Ми ако утре Няколко такива като Иво и като мен отидат в общината и отправят същите намерения към интересни за тях общински имоти, какво правим ?Тази зала и до преди инициативата на г-н Немски, реализираше не лоши приходи.
Понеделник-Петък средно по 5 заети часа, по 20 лева на час(един отбор е от по 5 човека,таксата бе 2 лева на човек),Събота и Неделя,часовете се увеличаваха до 8,а понякога и до 10.Разходите за 3-4 часа осветление на 4 луминисцентни лампи, едва ли е повече от 10 лева за тези 4 часа.За един бивш пункт за ГТП на МПС, хич не е лошо мисля...

Иво Немски каза...

Не че нещо , ама това , което казваш за посещаемостта изобщо не е вярно . Първо таксата беше 2 лева на човек за час и половина , а в събота никога не е имало посещения . Отделно от това половината групи са от 8 играча , а в делничните дни рядко има повече от 2 групи записани . Има си график за последните 2 години , който винаги може да се види !

Анонимен каза...

Не мога да се съглася с теб, още повече,че имам още 9 човека,които могат да докажат твърденията ми. Особено пък за уикендите.

Анонимен каза...

Може ли да каже някои колко наем плаща въпросната фирма или е пак Общинска тайна,нещо ми намирисва като кортовете на Ачо Балев,да не ви казвам колко е наема на година там

Анонимен каза...

А друг да каже,защо не е имало търг за отдаване, защото намирисва на минюва работа.

Иво Немски каза...

Наема + такса смет е на стойност 525 лева на месец . Търг нямаше , понеже фирмата , от която наемам залата имаше действащ договор , който не беше изтекъл . Наемодател е фирма " Паркинги и гаражи "

Иво Немски каза...

Едно хубаво нещо стана в града без да има далавери , вътрешни хора и измами , а ние троянците пак търсим нещо , което "намирисва" После защо няма нищо в града ни . Как да има , като винаги има 1000 недоволни и "измамени" . Явно за жалост наистина си заслужаваме положението в което се намираме , колкото и да ми е мъчно да го призная ...

Анонимен каза...

Успех,Иво! Но не става ясно коя е тази фирма "Паркинги и гаражи",залата досега не беше ли стопанисвана от някоя общинска фирма?

Иво Немски каза...

Тя и тази е общинска , но как точно стоят нещата само те си знаят

Анонимен каза...

Немски,обърни малко внимание на правописа и граматиката !

Анонимен каза...

Немски, много пишеш, а нищо не казваш. Опитваш се да ни убедиш, че си един вид троянски месия ли ? Гледай си мачлето, пуцай си с приятелите ти и си се прави на поредния троянски бизнесмен. Не ти завиждам, нито искам да съм на твое място, просто защото за футбол не давам и пукната пара.

Анонимен каза...

21ви много си прав и напълно те подкрепям,не разбирам тази Общинска политика да се дават такива помещения,на хора които ритат за кеф.Футбола не е лош спорт само че не виждам как едни малки футболисти ще си позволят да плащат и да играят там примерно през зимния период.

Анонимен каза...

Залата се радваше на добра посещаемост,дори и в трагичният вид, в който беше до скоро. При нормални условия, а именно през зимата някакакво отопление и добро осветление, дава възможност за повече заетсот.Аз не разбрах бащата на момчето от кои е ?От наще трябва да е,щом така изрязко общината се отказва от свой обект и го дава на частник да го менажира !

врати каза...

Много съм доволна, че мака ри рядко все пак се отварят подобни зали,където децата ни могат да спортуват и да отделят време за своето здраве, вместо да седят пред компютрите.Това което казвате...." РАДВАМ СЕ на направеното тук, защото спортът е нещо много важно и пожелавам успех на стопаните, а на играчите – победи и да избягват контузиите, обърна се към присъстващите кметът Донка Михайлова, която бе поканена да пререже лентата. ......) пожелавам още много разрязани такива лентички.

Анонимен каза...

Браво, много хубаво момче и явно с мозъчна активност. На фона на тюфлеците на неговата възраст, които освен за цигари, пиячка и наркотици за друго не мислят. Браво и на общината, че му е гласувала доверие. Няма да е лошо и забавачница да направи, та докато татковците разтоварват, мамите да си почиваме.

Анонимен каза...

ша поничеш,ама в мир, пляка разлопана...

Людмил Урчев каза...

Едно голямо "БРАВО" и от мен!

Анонимен каза...

Развитието на младежта и спорта е задължение на общината. А що народ има, що администрация която би следвало да се занимава с това.Къде е общината/кметицата/ в случая-реже ленти! На собствен обект! Не могат да намерят 6500лв.за ремонт? Тия ще взимат такса по 3 лв. за 90 минути на човек за да играе любимата си игра?Колко наем плащат на общината тогава? Така е нормално-отдаваш го за стопанисване, арендатора влага средства за ремонт, въвежда такса за клиентите и ПЛАЩА НАЕМ! Срам и позор госпожо Михайлова!

Анонимен каза...

Ми и свещи палили,че и поп викали!Господи,господи...

Анонимен каза...

Много хубаво е общината и накива като Иво да обединяват усилия за други подобни спортни обекти. Успех!

Иво Немски каза...

Благодаря :)

Анонимен каза...

Здр,издирвам адрес,телефон на Людмил Урчев,учител.За контакт pewe@abv.bg

Анонимен каза...

Какво му издирваш на Людмил?! Отиваш на центъра и той е там... ;-)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |