Петър Петров с отличие от „Пазители на традициите” 2013

* Троянецът спечели фотографския конкурс в конкуренцията на 300 фотографи с над 800 снимки
Който си го може, го може
Петър Петров (вляво) получава наградата, София, 14 ноември
ИЗВЕСТНИЯТ троянски фотограф Петър Петров спечели фотографския конкурс на Четвъртите годишни награди „Пазители на традициите” 2013, а отличието му бе връчено на официалната церемония в аула „Максима” на Университета по архитектура и строителство в столицата (14 ноември). Събитието се организира от Асоциацията за развитие на занаятите и изкуствата АРИЗ-7, основана през 2008 г., а сред основните му цели е да работи за популяризиране и развитие на традиционните български изкуства и занаяти, фолкорни традиции, бит и обичаи и да подпомага таланти в сферата на изкуствата и занаятите.

ПРИЗЪТ „Пазители на традициите” се дава в 7 категории - „Фолклор”, „Занаяти”, „Изкуство”, „Кулинария”, „Личност”, „Организация” и „Селище - пазител на традициите”; като тази година сред отличените бяха имена като Янка Рупкина, Ути Бъчваров, проф. Йордан Детев, Николина Чакърдъкова и др. Община Разлог стана победител в новата категория за селище, пазещо и развиващо българските традиции, а сред наградените медии и организации са Дарик радио и Сдружение „Родопски хайдути”. Церемонията пък бе украсена с изпълнения на космическата Валя Балканска и нейния гайдар Петър Янев и трупата на Нешка Робева.

Отличената снимка на Кристина, авт. Петър Петров
ПЕТЪР ПЕТРОВ спечели жури и публика с ефектна фотография на малката си дъщеричка Кристина, пременена в народна носия; и надделя в конкуренцията на 300 фотографи с над 800 снимки. „Заредено с много патриотизъм и дух събитие. Смятам, че Троян също би имал сили да организира нещо подобно”, сподели пред Т21 лауреатът.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Снимката наистина е страхотна. Смея се с глас,разглеждайки "пипнатите" му фотографии от Троян, а най-се смея на уникалните коментари,на иначе вярващият глупак в истинността на фотосите.

Анонимен каза...

Браво на Пешо, ама става въпрос за Университета по архитектура, строителство и ГЕОДЕЗИЯ.

Анонимен каза...

Браво, Петре! Да си жив и здрав, и ти, и цялото ти семейство!!! Много успехи и занапред!

Анонимен каза...

Браво !
Иван Иванов

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |