Мъка, мъка, мъка…

НАУЧИХМЕ, че на днешното (23 октомври) парламентарно заседание петимата наши/ловешки народни избраници – червените Горов и Райнов, герберите Маринова и Нанков и атакистът Колев – вкупом и дружно гласували „за” мораториума върху продажбата на земя на чужденци (от ЕС). Напук на поетите ни ангажименти и напук на правилата на коректното (евро)партньорство. Както се казва – коментарът е излишен. Пък и нашият ловешки приятел Данчо Заверджиев го е казал много ясно в колажа си: Европа - надясно, ние - наляво (и 45 г. назад), а гербери и социалисти заедно в каручката на „Атака”. Мъка, мъка, мъка…

31 коментара:

Анонимен каза...

http://karolev.com/narodut-si-e-vinoven-za-glupaviq-moratorium-i-shte-si-surba-supata/

Анонимен каза...

""Най-абсурдното е, че за около 7 часа дебати, единствено крайно-левият Янаки Стоилов произнесе словосъчетанието, което е разковничето вече над 2000 години коя държава ще е бедна и коя богата – „защитена частна собственост“, обяснявайки на предполагаемо „десните“ си колеги от ГЕРБ каква глупост правят. Редица останали депутати от всички парламентарни групи малко или много убеждаваха българите как тяхната частна собственост е първо на прадедите им, после на държавата, после на политиците, после на българския дух, после на Хан Аспарух и чак накрая тяхна.
Не е страшно, че ще забраним или няма европейски граждани да купуват директно българска земя. Страшното е, че лъжем сами себе си по най-балъшкия възможен начин и отказваме да научим уроци, които историята преподава на човечеството над 2000 години. Но пък, в крайна сметка, затова Рейгън е казал крилатата си фраза “бедността е справедливото наказание за глупостта и мързела“. Ние явно сме мазохисти."

Анонимен каза...

Поет е ангажимент към ЕС и ще ни наложат санкции. Това е поредното недоразумение следствие отговора на Меглена Кунева с " да" на всички изисквания поставени при отварянето на различни глави при предсъединяването. Така затриха и АЕЦ Козлодуй. Въпроса ми е към всички които имат отношение по въпроса по мораториума за продажба на земя на чужденци. Какво ще спечели българина и Република България ако разреши чужденци да изкупят земята ни? Ние сме бедна страна благодарение на управляващите ни крадци и ще продаваме за да можем да си пооправим финансовото дередже. След като свърши пак ще сме бедни. Знаейки че частната собственост е неприкосновена, то всеки може да загради земите си и да поставя ограничения за влизане. Арабския свят е богат благодарение на петрола, но проблема та е ислямския фундаментализъм. Те ще изкупят земите ни. Пак питам:Какво ще спечели българина и Република България ако разреши чужденци да изкупят земята ни?

Анонимен каза...

Аз пък те питам 3ти какво ще загуби българинът ако разреши на чужденци от Европейския съюз да купуват земя у нас? Те да не са се наредили на опашка?

Анонимен каза...

Чужденци и сега свободно могат да купуват бг земя, но само трябва да си регистрират една фирма за 2 лева и няма никакъв проблем.
В момента цената на бг земя е най-ниска в Европа и най-голям интерес имат големите играчи на пазара на земята в бг тя да остане ниска, защото с влизането на нови играчи на пазара цената ще скочи и българина ще печели от това.
Никой не може да ти купи земята ако ти сам не пожелаеш да я продаваш и никой който купи бг земя не може да я отнесе в Антарктида например, няма никаква пречка законодателя да въведе задължение всеки който е закупил бг земя след 01.01.2014 година да я обработва и ако не я обработва една година да се одържави. Така на пазара на земеделските производители ще се проявят нови играчи с ново производство и цената на земеделските продукти ще падне от което има интерес българския народ, а сега няколко крупни земеделски производители определят високата цена на хляба в бг.
България е член на евросъюза и с присъединяването си е подписала договор за това, дори Конституцията е съобразена с този договор и пазара на земята.
С това решение на парламента на практика БГ излиза от евросъюза като забранява на европейци да купуват свободно бг земя, каквото право да купуват евроземя българите след влизането ни в Европа.
И не на последно място след като с официален договор си договорил определено задължения най-малкото е неморално да не изпълниш поетото задължение и точно тук проруската партия атака изпълнява поръчката да излезем от евросъюза с помощта на бсп и герб.
Няма изобщо да коментирам, че така приетото решение е неизпълнимо от Министерски съвет и е в нарушение на Конституцията, защото за това си има органи които ще решат.

3-ти, или трябва да си много наивен за да си помислиш, че едно такова решение защитава бг интереси или имаш личен интерес от писане и говорене, че това решение е в интерес на народа.

троянец каза...

Тея в парламента счупиха тъпомера а онова същество с Болния мозък и сбирщината около него анблок трябва да се отведат в някое специализирано заведение.ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

вчера по БНР имаше коментар от Е.Дайнов мисля,че това е поредната политическа игра между партиите.ГЕРБ подкрепя Атака с цел да ги присламчи и Атака повече да не осигурява кворум.БСП подкрепя т.к. ако се противопостави ГЕРБ ще обявят, че са победили статуквото и БПС, и т.н. Най-лошото е , че отново станахме за смях в Европа

Анонимен каза...

Попитайте за мнение нашия олигарх Светлозар Дичевски.

Анонимен каза...

Попитайте за мнение нашия олигарх Светлозар Дичевски.

Анонимен каза...

Много забавна сценка ни разиграха в Техния парламент на Тяхната държава. Наистина "совите не са това, което са". Кой е сценариста и какъв е залогът - предстои да разберем.
Най-забавни разбира се бяха другарете от БСП, които както мрънкаха и се оправдаваха?? - нямали политическо решение как да гласуват. Хайде бе! Намиг, намиг. Тези ни взеха за канарчета. По един толкова важен и толкова политически отговорен казус столетницата да нямала "политическо решение". Може, ама друг път.
Гражданите за европейско развитие /ГЕРБ/ предишния мандат само дето не ни караха да ходим и в тоалетната по ясните европейски правила. Цялото си управление и всичките си безумия дори оправдаваха с изискванията, договореностите и законодателството на ЕС. Изведнъж скачат и с големите кални ботуши стъпкват договорености и ангажименти..
ДПС по стар турски обичай се грижат за натурализираните турци в ЕС, които ще могат вече открито да купуват земя в БГ, както и да има някой "против" в Тяхното НС, че да не е съвсем прозрачна далаверата.
Естествено, вносителят трябва да е Атака. Срещу добро заплащане може да поръчаш всичко на нейния лидер и да го пуснеш да "тъпче партината". После всички ще си измият ръцете с вносителя. Много важно - нали взеха парите!
И така - целият този цирк ни го разиграват само няколко дни след като ЕС категорично отказа на Румъния да се пазари и предоговаря.
В крайна сметка виждаме едно напълно неадекватно, но и ПРЕДНАМЕРЕНО поведение от всички партии в Тяхното НС.
Случайност? Неграмотност? Нищо подобно!
Добре разиграна постановка със сценаристи от задкулисието. Нищо чудно - включително и от ЕС. Все пак се получи едно добро основание да бъдат орязани "договорените" евросубсидии за БГ и отваряне на трудовия пазар за българите. А в ЕС спазват правилата и договорките и обикновено намират други начини да те ударят с мотиката по главата /справка - програмен период 2007-2013/.
п.п. най-интересното обаче е, че нито един от циркаджиите не спомена - че за да има купувач, трябва да има и продавач и че никой не може насила да те накара да си продадеш земята. Нещо повече - на ошашавения и полуграмотен българин бе внушено, че ей сегичка пристигат едни мутроподобни европейци и насила ще му вземат земята.

Анонимен каза...

Много лесно е да продаваш нещо, в случая, земя, за която не си воювал и не си лял кръв! Дедите ни я опазиха, комунистите - пък им я взеха и сега изкупиха, донякъде, греха си, като не позволиха да чужденци да я купуват. В Гърция също не може да купиш и педя гръцка земеделска земя, а когато поискаш да купиш друга, тя бързо-бързо се оказва, че незнайно как станала земеделска - да не би гърците да са по-малко европейци от това! Лъжа е, че пуснеш ли на свободна продажба за чужденци българската земя, и ще потекат инвестеции, а селското ни стопанство ще рипне до възбог. Да не би чужденците да са наредили България на 6-ото място в Европа по стопански просперирет в началото на 20 век, а не дядовците и бащите ни, които здраво са се хванали за ралото, Белчо и Сивушка. Днес ние трябва да направим същото - да се върнем при земята си, да я пазим и обработваме. Защото утре ще се окаже, че за нас има само един път - да сме наемни работници и аргати в собствената си държава, а не сайбии на себе си, на земята си, на държавата ни! А който не милее за България, прав му път, да си търси късмета в Анадола, в Скандинавия, в САЩ или оттатък Ламанша! Много му здраве!

Анонимен каза...

До №4 от № 3: На въпроса ти отговарям.Българина ще загуби земята си като я продаде. Парите ще се изхарчат. А сега ти отговори на моя въпрос.

Анонимен каза...

11, `че сега кой ти пречи "да се върнеш при земята си"? Хайде стига с тези тъпи клишета на поръчковия Сидеров. Дедите и на европейските държави са пазели земята си с кръв. Хайде сега ние да отидем и да я изкупим? Имаме същото право! Хайде, пращайте Сидеров да отиде да изкупи земя в Германия и Франция и да увеличи "територията" на България. Достатъчно пари взе от изнудването на Герб, а после на БСП и ДПС.
Хайде - те купуват нашата земя, ние купуваме тяхната земя. Ние се местим във Франция и Германия - те се местят тук. Става ли така? Те ще се мъчат с Белчо и Сивушка, ние ще яхнем тракторите и комбайните им. Те ще носят вода на гръб да поливат /защото само преди месеци си нарязахме и продадоха за скрап напоителните системи на България, а ние ще ползваме техните работещи напоителни съоръжения.
Те ще ядат тук вносни плодове и зеленчуци, а ние там ще ядем там вкусни български плодове и зеленчуци, които те ще ни произведат тук. Става ли така?
Само с тъп популизъм и сърцераздерателни исторически справки не става, 11-ти.

Анонимен каза...

12, тъпият ви популизъм навлезе в "кресчендо". А сега българинът като си продава земята на Иван Петров - не я ли губи? А Иван Петров като я препродаде на някой скрит и завоалиран от закона чужденец - не я ли губи? А като я продава директно на всякакви фирми, зад които стоят хора от Турция, Израел и от къде ли не - не я ли губи?
А някой като "спечели" от "губещия" българин, купувайки му земята - той къде ще я отнесе? В Африка или под Ламанша?
Кога най-после ще се освободите от болшевизма и псевдонационализма и ще проумеете, че законите, правилата и договореностите трябва да се спазват?
Ако Сидеров беше толкова заинтересован за българина и неговата земя, защо след 2005-та когато влезе в парламента не повдигна въпросът за предоговаряне срока на тази предпазна клауза с мораториум? Още не бе изтекъл 3-годишния период с правото на България да се предоговаря по всички преговорни глави - къде спа тогава?

Анонимен каза...

11-ти, земята си е моя, частна собственост /не е твоя за да ми забраняваш да я продавам/ и само аз единствено решавам дали да я обработвам, давам на арендатор или да продавам и никой пък бил той и дупетат от атака, герб или бсп няма право да ограничава тези мои права. Аз не мога да обработвам земята си защото това е дейност несвойствена за мен, арендатора ми дава смешни подаяния и я ползва почти безплатно и ако реша да продавам, не желая да я продавам за жълти стотинки на местни дерибеи/ това което ти искаш удължавайки забраната/, а да получа за нея нормална цена на свободен пазар.
11-ти ти с твоята земя прави каквото си пожелаеш, тя си е твоя и аз нямам право да ти казвам или задължавам какво да правиш с нея и те моля, ти да не ми забраняваш аз да продавам моята частна собственост на когото сам реша.

Анонимен каза...

13 ти, с какво ще купиш земята в Германия или Франция? 2000 евро на декар как ще платиш с въшки ли?А нашата върви по 300лв./150евро/за декар.Явно не схващаш къде е измамата и кой ще е измамения.

Анонимен каза...

16, какво са 2000 евро на декар за Сидеров. За няколко дена в Париж опука пари колкото за 10 декара.
Сега пък аз да ти обясня каква е измамата и кой е измамения.
В момнта в България е пълен хаос при пазара на земя. Благодарение на този /дирижиран/ хаос - земята от години стои на тази /удобна за някого/ цена. Точно тук е разковничето на грандиозната измама и цирка, който ни разиграха в НС. Хаосът трябва да продължи, докато тарикатите /външни и вътрешни/ успеят да изкупят още много земя на ниска цена. Случайно ли е за вас, че години наред никой не внася и не приема закона за комасацията на земята. А този закон не предвижда само окрупняване на земята, а слагане на ред в пазара на земята, както и на правила в самото земеделие и в крайна сметка - край на хаоса.Само че не им изнася на тарикатите.
След като мораториума падне някой /удобен/ ден - тарикатите ПРЕПРОДАВАТ земята или излишната им земя на висока цена при отварянето на пазара за Европа. Българинът пак остава от страната на булката, а тарикатите си викат "Наздраве".
Та, кой сега е измамения?

Анонимен каза...

Това е единственото смислено нещо, направено от ГЕРБ, за което мога да им кажа "браво".
От моите родители зная, че земя НЕ се продава. Тя е безценна.

Анонимен каза...

А твоите родители 18ти не са ли си я купили земята?!Или с пушки и криваци са я завоювали????

Анонимен каза...

Б,Борисов в Брюксел: "Удължаването на мораториума върху продажбата на земеделска земя за чужденци било заради подвеждане от “лудост и популизъм”.
Това стана ясно от изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В Брюксел пред журналисти той определи като грешка решението на Народното събрание, което беше подкрепено с гласовете на депутати от ГЕРБ, Атака и Коалиция за България.
Подведени от всеобщата лудост и от популизъм, 150 депутати на двете най-големи партии, гласуваха мораториума. В същото време – 20 души от „Атака” си приписват успех. Популизмът, който вкара „Атака” в парламента, това, че Станишев, Местан, обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост."
*
Вярно е, че акълът на Българите им идва, ама после.

Анонимен каза...

19-ти, може и да си побелял, но малко боб си изпърдял, щом още не си разбрал, че ЗЕМЯ не се завоюва само с пушки и криваци!

Анонимен каза...

18 / 21/, някой да те кара насила да си продаваш земята? Колкото до Герб - за пореден път доказаха, че са АНТИ европейска партия и нямат нищо общо с името си. Не случайно Борисов спешно отиде в Брюксел да се оправдава за "лудостта и популизма" покрай този мораториум.
Хайде сега иди питай родителите си, когато са подписали някакъв договор, изпълняват ли го или си правят каквото си щат? После ела да ни кажеш, какво са ти казали.

Анонимен каза...

22 - ти си безродник, който е готов да продаде и майка си за 30 сребърника!

Анонимен каза...

Ще викаш безродник на баща си, глупако. Аман от недоучили идиотчета, които са се натъпкали с изтъркани клишета и с цялата си простотия ги ръсят за щяло и нещяло.

Анонимен каза...

18 ти- Ти си глупак!
15 ти-По умно нещо не съм чел отдавна!Обади ми се на моб.тел. 0044 751 037 48 10. Искам да се запозная с теб!

Анонимен каза...

В това да си корумпиран тъпанар фашизоид няма нищо ново. В България към предното добавяме да си корумпиран тъпанар фашизоид служещ на диктатурата на Путин и организираната престъпност. Описаните идиоти от "Атака" изнудиха Парламента да гласува акт, който ще доведе до въвеждане на допълнително удължаване на забраната на българи да работят в редица държави в Европа или до повече мизерия в България с няколко думи. Този случай е великолепно доказателство, защо и как фашизоидите винаги и задължително носят нещастие. А популисткото "изпълнение" на ГЕРБ от вчера да ги подкрепят, заедно с комунистите, ще им струва много повече отколкото очакват. Между другото, ръцете в поза "Хайл Хитлер" на атакистите след гласуване на мораториума, трябва задължително много да ви тревожат. Когато един Парламент стане заложник на такива хора, катастрофата вече е настъпила...

Анонимен каза...

24/25/ - Гневът ти показва,че тезата ми е вярна и затова от истината те боли. Земята, дадена от Бога и съхранена от предците ни, е единственото хубаво нещо, което ни е останало!
И ти, безмозъчен ганглий, си готов да я харижех на чужденците. Защото всичко си получавал наготово в живота си, защото един пирон сам не можеш да забиеш и защото сигурно няма за какво и за кого да милееш, продажнико!

Анонимен каза...




ИСТИНАТА!!!

„ Лесно човек може да си помисли, че борбата за налагане на мораториум върху продажбата на българските земи на чужденци ще спаси България от окончателно затриване. Затова реших да напиша някои неща, които толкова усилено се крият от обществото, че ни принуждават да се борим с несъществуващи дракони, тотално разсейвайки вниманието ни от истинския проблем. А той е, че земята на България отдавна се разпродава и то заради закони, приети с помощта на същите юнаци, които днес популистки се представят за „защитници на българското”.

Но нека започна от самото начало. Законите, на които искам да обърна внимание са два: Първият е Законът за собствеността и ползуването на земеделските земи, а вторият е Търговският закон с неговия прекрасен член 117 , гласуван дори от Атака през 2009 г. – днес първи „пазители на българската земя”. Веднага ще обясня за какво става дума.

Според Закона за земеделските земи, чл.3, собственик на земя в България може да стане всяко едно юридическо лице, сиреч – фирма, регистрирана в България. И това е така от 1992 г. – правителството на СДС, начело с Филип Димитров.

Тоест, всяка една чуждестранна фирма и всеки един чуждестранен гражданин, които регистрират фирма със седалище в България, може да купува земя. Прави се от години.

И тук стигаме до втория проблем, за който вероятно не сте чували: Как един чуждестранен гражданин и една чуждестранна фирма могат да открият фирма в България? Ако през 1992 г. това не е било толкова лесно, то днес става за 3 дни, благодарение на чл. 117 от Търговския закон."




Анонимен каза...

ИСТИНАТА!!!
"В България сега може да се открие дружество с ограничена отговорност с огромната сума от... 2 лева. Не се шегувам. Всеки може да отвори ЕООД или ООД за два лева, и дори да си спести цялото ходене по службите, плащайки на една от множеството счетоводни фирми скромната сума от 180 лв. Цялата процедура отнема 3 дни, а вие, чужденецът - европеец или не – ще имате фирма в България за общо 182 лв.

За това изменение, внесено от Министерския съвет на ГЕРБ, на 17.09.2009 г. са гласували 137 народни представители: за 136, против няма, въздържал се 1. Дори не ми се обсъжда факта, че подобен омерзителен закон, развръзващ ръцете на всеки измамник, желаещ да регистрира фирма с нулева отговорност (точно това означава ООД), е гласуван с пълно мнозинство от „народните” представители. Вместо да вдигнат сумата за регистрация на този вид фирми и да попречат на неправомерното й изтегляне седмица след регистрацията, приемат подобен закон – мечта на измамниците! Ако желаеха да подпомогнат младите предприемачи, същестуват хиляди други начини. За регистрация на ЕТ са нужни 50 лева, предприемачът носи пълна отговорност пред закона и такъв не може да бъде чужденец, който не пребивава постоянно в страната. Толкова по темата с фалшивите мотиви за приемане на противонароден закон.

Възмутена чета стенограмата. Атака се бие в гърдите, че е първата, пожелала закона, а днес се обявява за „защитник на българската земя”. Чист популизъм. И не се отнася само за Атака, а за всички, гласували през 2009 г., които днес „налагат мораториум”.

Приятели, следните мултинационални компании са регистрирани в търговския ни регистър:

Монсанто България ООД

Синджента България ЕООД (същата, предвиждаща в Африка инвестиции от 1 млрд долара в земеделски земи)

Каргил България ЕООД

Шеврон България Експлорейшън енд Продъкшън - ЕООД

Всяка от тези фирми има правото да купува земеделска земя. После могат да сеят каквото си решат и да дупчат както си искат. Има и хиляди други чужди фирми и фирмички, които всъщност са... български.

Това е положението. Лично аз не се притеснявам толкова от европейските граждани, решили да си купят някъде вила с прилежаща земя. Според мен е хиляди пъти по-страшно, че никой не споменава за законите, които наистина развързват ръцете на чужденците и мултинационалните компании. Изобщо не се мисли как хем да се подпомагат младежите, желаещи да си открият фирма, хем да се попречи на измамниците и на чуждите фирми да си веят байрака. Ако трябва да протестираме срещу нещо, най-добре е да се съсредоточим в цитираните по-горе закони.

Докато наблюдаваме театъра на политическите партии, „загрижени” за България и на техните "опоненти", изгубваме от поглед си факта, че отдавна не съществуват никакви пречки за изкупуването на земята. Никакви."

Анонимен каза...

Добре ще е да разберем в Израел как се продава земята, май навремето тя се е продавала и след това се е връщала на стопанина си-след определен срок. А тук как ще е?

Анонимен каза...

Управлява ни антибългарска коалиция. Превръщат България в гето. Нас - в крепостни селяни на мафията. Изолират ни от Европа и от модерния свят!

ВЪЗВАНИЕ
Граждани на България,

Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето. Българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Демонстративно е отхвърлен Договорът за присъединяване на България към Европейския съюз. Партиите в Народното събрание изолират България от Европа и модерния свят.

1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли.

2. Нагло ни представят това решение за патриотично. А то е антибългарско. Ограбва единствения капитал на милиони българи - собственици на земя. Вместо да продават свободно по европейски цени, те ще продават на безценица под диктата на мафия. До днес мафията унищожаваше настоящето ни, от днес превзема и бъдещето.

3. Мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.

4. Българският национален интерес е да бъдем пълноправни европейци. Това е национален идеал, завет от нашето Възраждане. Поколения българи са работили и са се жертвали за него. Ние започнахме да го осъществяваме. Сега една случайна сбирщина узурпатори на власт се опитва да го разруши.

5. Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака.

6. Реформаторският блок настоява Народното събрание да се саморазпусне и да даде възможност на следващия парламент да защити постигнатото с много усилия европейското бъдеще на България.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |