Очаквано – „Чавдар” падна от суперфаворита „БУБА баскетбол”

* „Бубите” ни биха с 40 точки разлика (85:45), готвим се за победа утре * Отново най-добри от нашите - Мирослав Славков и Антон Цветков

Баскетбол, Републикански финали 2013 - момчета 14 г.

СПОРЕД очакванията момчетата на „Чавдар” не успяха да се противопоставят на суперфаворита за титлата „БУБА баскетбол” (21 юни, петък, зала „Универсиада”), които срещу нас записаха четвърта победа.

ЧЕ КЛАСИТЕ са различни си пролича във втората част, когато „бубите” отбелязаха 15 точки повече (24:9) и с преднината от 8 т. от първата част (25:17) приключиха полувремето със солиден аванс (49:26). През второто полувреме „БУБА баскет” натисна още по-силно и третата част завърши с още 15 т. горница в актива им (20:5). Последната четвъртина бе просто за доиграване на мача  (16:14) и регистрира крайното 85:45.

ЗА ВТОРА поредна среща най-добри в редиците на „Чавдар” бяха реализаторът Мирослав Славков (8 т.) и спечелилият най-много единоборства от всички на терена Антон Цветков (9 борби). В троянския щаб не са притеснени от тази неизбежна загуба и с оптимизъм очакват утрешния мач – срещу „Рилски спортист” (Самоков). Ако бием самоковлии, оставаме в надпреварата за разпределение на местата от 5-то до 8-мо. Айде, наш`те!

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво на редакцията на Троян 21 - своевременно и точно отразява едно голямо баскетболно събитие - Републикански финали със впечатляващо наше участие. Да припомним,че последните такива
бяха 1978 - финал младежи - Чавдар на 6-то място и 1978 - финал пионери - Чавдар на 5 - то място. Преди 7 години - финал деца - безлично 12 място, след срамни загуби. Припомнете си историята и участниците в онези славни участия , за да могат днешните 14 годишни да се учат и се стараят да ги надминат ! " Чавдар " е единствения клуб в страната , който не тачи историята и се мъчи да открива " топлата вода ". За да се върви напред 1 погледнете и малко назад и се учете. Дано е за урок и краткото присъствие на един ботевградски треньор - ентусиаст !

Анонимен каза...

Чавдар победи Рилски спортист със 73 : 67. Браво!

Анонимен каза...

Троян 21 готви се да отразиш и един рекорд на Гинес - ще го поднесе баскетболния отбор Чавдар 14 в София - Много преди края резултатът е 100 : 20за нас. Но....разбери защо е така ?!?

Анонимен каза...

Циркът в зала Универсиада и при децата се получи Чавдар " би ! " огъзилите се софиянци със 133 : 39.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |