ВМРО: Оставка, кръгла маса, нов експертен кабинет и ВНС

* Президентът да инициира институционална кръгла маса с
 максимално широко участие
Гореща тема

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО не е нито експертно, нито програмно. Затова ВМРО – Българско национално движение иска оставката му и с кръгла маса да се състави нов кабинет от експерти, който да управлява до изборите за Европейски парламент през 2014 г., когато да се проведат и новите парламентарни избори.

ТОВА Е ПОЗИЦИЯТА на ВМРО, заявена днес от ръководителите на партията Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и Юлиан Ангелов. Според тях, в новото правителство по никакъв начин не бива да има квотни назначения на ДПС. През последните четири дни не се чува нито една адекватна мярка, с която да се успокои обществото.

АКО ГЕРБ ЗАГУБИ доверието на хората след три години и половина управление, то правителството на тази тройна коалиция направи това само за 2-3 седмици, смятат във ВМРО и подчертават, че кабинетът на Орешарски трябва да подаде оставка. Уточняват, обаче, че ГЕРБ не може да е алтернатива на това управление, тъй като заради провала им хората ги изгониха от властта само преди няколко месеца.

СЕГА Е НАЛОЖИТЕЛНО програмно правителство с участието на хора, които не са били част от статуквото и не са свързани с икономически монополи. Пред това правителство трябва да стоят няколко приоритета:

• Осигуряване на политическа стабилност;

• Мерки за преодоляване на икономическата криза и подобряване стандарта на живот на българските граждани. Борба с монополите;

• Спешни мерки за преодоляване на демографската катастрофа;

• Пълна ревизия на всички концесионни и приватизационни сделки от последните 20 години, които създадоха настоящата олигархия и доведоха нещата до там хората да излизат на улицата.

ВМРО ПРЕДЛАГА президентът да инициира институционална кръгла маса с максимално широко участие. В нея да са представени политическите сили, получили над 1% одобрение от избирателите на последните избори; представители на синдикатите; представители на граждански и потребителски и други организации, които имат авторитет в обществото. На тази маса да се подготвят промените в изборното законодателство и да обсъдят промени в Конституцията.

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ трябва да кажат какво трябва да се промени в Конституцията, категоричен е Каракачанов. Неразумно е да се иска свикване на Велико народно събрание преди да има предварително съгласувани и разписани от обществото правила какво точно да направи то.

СПОРЕД ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на ВМРО в новата конституция трябва да се промени следното: да отпадане на партийният квотен принцип в съдебната система; да има възможност за отзоваване на народни представители и да се редуцира броят им; да има 10 министерства; да се намали броят на административните области; да бъдат увеличени правомощията на президентската институция.

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Ангел Джамбазки отбеляза: „Ако правилата бяха такива, че да има възможност народните представители да бъдат отзовавани, то кворумообразуващият палец нямаше така храбро да натиска копчето за гласуване.“

ПОЗИЦИЯТА на ВМРО – Българско национално движение е, че БСП и ДПС не могат повече да представляват българите, но в същото време връщане на ГЕРБ във властта е недопустимо. Организационният секретар на партията Юлиан Ангелов припомни, че кабинетът на Орешарски не получи доверието на ВМРО още при съставянето си. Той говори и за протестите на структурите на партията от Пловдив, Добрич, Враца, София-област и Благоевград срещу назначаването на губeрнатори от ДПС. Каракачанов допълни, че смята за изключително неразумно поведение от страна на управляващите да назначат за управители хора на ДПС точно в Благоевград, Пловдив и Пазарджик - местата, от където тръгва разпространението на радикален ислям у нас.

ВМРО - Троян

14 коментара:

Анонимен каза...

Лично мое мнение е, че Ангел Джамбазки има доста градивни идеи за бъдещето на България. Определено е за подобряване на благосъстоянието на работещите българи, игнориране на циганите и решаване на многото демографски проблеми.

Анонимен каза...

Достойна позиция ! ВМРО доказват с действията си патриотичната кауза, на която са посветени.

Анонимен каза...

Бла бла...Хвани единия-удари другия...

Анонимен каза...

Абе господа от Вашта
Мама
Роди
Отрепки вие само блейте а в парламента сте влизали само на разходка,като сте толкова добри политици и управленци нямате един представител в управлението на страната(поне селки кмет ) избран от вмро без коалиций с други партий,с вашия номер......КАДЕ??????????????
хахахаххахахахахха

Анонимен каза...

В ие
М амите
Р одината
О трепки

Анонимен каза...

Тия още ли ги има като партия?????????????????

Анонимен каза...

Хей приятелю,кой говори тук за парламент,хората застават с позиция по въпросите за бъдещето на страната ни.120годишна история има тази организация ВМРО. ДАЙ ДРУГИ ПРИМЕРИ?

Анонимен каза...

ВМРО излезе по стара и от БКП,само че в парламента влизат на разходка,а те нямат и желание,само блеят като македонски овци.
..................мечта за кметски наместник
ХХхахахахахахаахаахахахаха

Анонимен каза...

Това сега кое Вмро е те нали се разделиха,в мечтата си за власт ?Имаше някакво бяра морал и т.н. или другото партизанското

Анонимен каза...

Хей 8,чети историята,както трябва!
Хей 9,не се изказвай неподготвен !
То тези,които досега бяха и са сега в Парламента ни докараха до това състояние.
Да са ни живи и здрави да ни довършат до край.....................................
А колкото до мен,все още симпатизирам на ВМРО !!!

Анонимен каза...

В ашата
М афия
Р азграбена
О ргия ,чула жабата че подковават коня и тя вдигнала крак ,та и вие се смятате за партия и даже протестирате....о бога ми !!!!!!!
Те нашите десни партий се загубиха та вие тъпи войводи (скопени)

Анонимен каза...

11-ти вземи се поограмоти най накрая. ВМРО никога не е била партия, а Организация.

симпатизант на ВМРО каза...

120 години ,хей, никак не са малко, опит традиция и приемственост е това....КАУЗА И САМОЖЕРТВА!!!
11,ако имаш комплекси ела на честването по случай 120 годишнината 23 октомври 2013,може да .......ти се промени мислинето!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Каква е тази организация ли е ,партия ли е ....абе викайте и както искате 120 години се бори за кокалче и НИЩО,само им течат лигите .....................между другото на 120годишнината ще има ли 120члена без децата
ахХхххххааахахахахахахахаахха
хайде по мАкедоНИЯ и ни оставете да си гледаме работата

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |