Трупове в центъра на Троян?!

* Лъчезар Хаджиев: „Най-вероятно са отровени на 31 май през нощта. Двама полицаи дойдоха на място и подадоха сигнал в управлението”
 
Страшно актуализиран

1 юни 2013 г., Троян, центъра, до сградата на Пощата
НАШИЯТ ЧИТАТЕЛ Лъчезар Хаджиев ни изпрати десетина потресаващи снимки – на избити (изтровени) бездомни кучета и натръшкани като в концентрационен лагер кучешки трупове. И това в центъра на Троян, край сградата на Пощата, навръх 1 юни – Деня на детето, и на метри от откритата сцена, където троянските малчугани се радваха на „Макс и Мориц”. За масовото убийство ни се обадиха и други хора, възмутени, една жена дори се разплака по телефона. „Кучетата са кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени с парите на данъкоплатците. Най-вероятно са отровени на 31 май през нощта. Двама полицаи дойдоха на място и подадоха сигнал в управлението”, написа ни г-н Хаджиев.

ПОДОБНО ОТРОВИТЕЛСТВО на бездомни кучета не се случва за пръв път в Троян. Преди години такава бе и официалната практика за „решаване” на кучешкия проблем; понатрупат се, изтровят ги, после пак. Имаше и отровителски самоинициативи. Но опитът показва, че резултатът е нулев – на мястото на изтребените идват други, и популацията си е все същата, че и по-голяма. Наказан отровител също няма.

Т21
БЕЛЕЖКА НА РЕДАКЦИЯТА 

Далеч сме от мисълта да подценяваме кучешкия проблем, напротив. Неведнъж сме казвали – помияри по улиците, това е ненормално, опасно за хората, неевропейско, трябва да му се тури край! Кучешкият приют в Троян, първият лицензиран в областта, е крачка напред – бездомните четириноги се обработват и в някаква степен популацията се контролира. Но това е само първата крачка – защото кастрираните, обезпаразитени и чипирани кучета също хапят, също цапат, също са проблем. И също не бива да са по улиците, ненормално е.

Казвали сме и друго – не са виновни помиярите, виновни са хората. Тези, които натирват бившите си домашни любимци на улицата, които изхвърлят малки кученца на улицата, които си правят каквото си искат, които си затварят очите или си играят на фалшиво милосърдие. Защото бездомните кучета не падат от небето, нали?! И решението трябва да е насочено към хората. Яки глоби и стриктен контрол – това е пътят. Отровителството не е.

Из Закона за защита на животните (ЗЗЖ)

РАЗДЕЛ XII.
Грижа за бездомните животни. Контрол върху популацията

Чл. 111. Грижата за бездомните животни се осъществява от държавата и общините
Чл. 112. Отношението към бездомните животни и грижите за тях са под контрола на Националната комисия за защита на животните (НКЗЖ)
Чл. 113. Бездомните животни се настаняват в общински приюти или в приюти на природозащитни организации (...)
Чл. 117. /1/ Залавянето и транспортирането на бездомни животни до приюти или защитени зони се извършва по начин, който причинява минимални страдания и стрес на животните
Чл. 119. Забранява се: 1. Евтаназията или избиването по друг начин на бездомните животни да се използва като начин за намаляването на броя им и контролиране на популацията им;(...) 4. Ловците да участват в акции по избиване на бездомни кучета и котки
Чл. 120. /1/ Контролът върху популацията и намаляването на числеността на бездомните животни (главно кучета и котки) се осъществява единствено чрез програми за масова кастрация, ваксиниране, маркиране и регистриране на животните и връщането им след обработка в района на тяхното местообитаване


Още по темата:

70 коментара:

Анонимен каза...

Убийството не е хуманно в никакъв случай!!! Но явно някой пострадал, или на някой на който му е писнало от нехайството на институциите е взел нещата в свои ръце. Никога не бих наранил животно, но се съгласете, че нас не ни е страх от бълхи или да не ни изнасилят кучетата, а ни е страх от това, че могат да ни нанесат тежки телесни повреди ако ни нападнат и ухапят. Община Троян трябва да вземе мерки и да отстранят всички кучета където им е мястото. Трябва задължително всички собственици на кучета да регистрират своите домашни любимци и да им извадят паспорти, нищо, че това е задължително от години.

Анонимен каза...

Като нахапят на някого детето, върви му обяснявай кое е европейско и кое не е ! Виждал съм как такива животни скачат да хапят бременна жена. Питам се: Какво би направил мъжа и ако е там ? О, да, ще му обясним, че едно нещо е европейско, а друго не ! И наистина не животинките са виновни.

Анонимен каза...

Циганските кучета имат ли паспорти че след всеки катун се движат глутници нека от общината да отговорят

Анонимен каза...

На Запад никъде не съм виждал бездомни кучета.

Анонимен каза...

Гледката е жестока. Тези животни нямат вина, че са се родили.Вина има законодятелят защото и в двата закона-Закон за защита на животните и Закона за ветеринарно-медицинската дейност проблема с безстопанствените/скитащи/ кучета не е решен.Защо ли? Поради наличие на икономически интереси. Кои страдат-хората, хапят ги, стресират ги, зарази тении и кърлежи разнасят, а понякога ги и убиват/разкъсват/.И...се въртим в кръг.Това безобразие не може, но продължава. Вината е в парламента. Докато станем истинска европейска държава ще има и подобни актове на хора потърпевши от агресията на животните които не живеят в средата за която са създадени.Да сте виждали подобна картина в Европа?

Анонимен каза...

Принципното решение - отмяна на Закона за защита на животните.
Специално в Европа проблемът е решаван с масово избиване навсякъде (в така любимия на кучозащитниците Лондон непосредствено след Втората световна война са избивали кучетата с автоматично оръжие и са ги горяли на големи купчини направо на улиците), докато методът "Кастрирай и върни" се е провалил навсякъде на нашия континент - единственият успешен пример е... Сингапур - мисля ясно е, че е доста специфично място и няма как да го взимаме за пример. Имам подробен поглед какво се случи в един български град с подобен проблем Пловдив.
При кмета Иван Чомаков избиха бездомните кучета само за две седмици (при много добра организация, работейки главно през нощта) - и всяко новопоявило се бе веднага евтаназирано - и така градът бе чист от тях чак до момента, когато Законът за защита на животните задължи да се прилага малоумния принцип "Кастрирай и върни".
Така че и чисто практически е доказано , че само масовото избиване е начина. (Всъщност - като няма кучета по улиците - как би могло те да "имат природен стремеж да се размножават повече"????). В София дори където това е най голям проблем и който наистина е по голям град е по-сложно, но би могло да е изчистят за не повече от три месеца (плюс един месец преди това за подготовка); не съм правил конкретни сметки, но при всички случаи няма да струва повече от бюджета на "Екоравновесие" за половин година, а след тази процедура вече този грамаден бюджет става излишен - ще са нужни около 50 хиляди лева годишно за поддържане на един-единствен съвсем малък по размер приют (и съпътстващи функции).В Троян нещата са доста по прости и със смешни пари може да се разреши проблема.
Напълно съм съгласен,че живота на всички помияри по света не струва ,колкото живота и на едно дете изядено от тях.

Анонимен каза...

Уви! Трудно решение е, тежко е, не е много хуманно, но положението е такова, че без физическото унищожаване на кучетата няма как да се подобрят нещата.
Колкото и да продължаваме да ги кастрираме, ако те се пускат обратно в града (не е ли крайно малоумно самото деяние: да натириш куче в град?!), то глутници ще има. Защото винаги ще се намира по някой звяр, който да е алфа-кучето и да поведе глутницата. А и кастрираните следват този звяр и правят поразии.

Решението, зад което аз твърдо стоя, е: промяна на нормативната база. Всяко заловено куче по една седмица в приют, и ако не се намери осиновител - инжекция и екарисаж. И така поне 10-15 години занапред.

Не отричам и задължителното маркиране и солените глоби за недобросъвестни собственици, но без горчивото лекарство по-горе, оправяне няма да има.

Съжалявам много, децата ми са ми по-мили от кучетата по улиците!

Анонимен каза...

Всички защитници на кучетата да си спомнят за изядените до смърт хора от кучета, за които са гледали по новините.Няма нищо по-важно и по- ценно от човешкия живот и особенно от този на децата ни. Пълно безобразие е в центъра на града, пред пощата, пред тотото, пък и където и да е другаде из града, децата да няма къде де се разхождат или играят, защото там има кучета. Дори да не не нахапят никого, те се приносители на много болести. Дали някой от т.нар.любители на кучета някога се е замислял, че за болшинството нормални хора, най-важното нещо е живота и здравето на децата им.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Как пък няма теб кой да те натрови, 9-ти???

Анонимен каза...

Колко повече ? Всички в тази държава сме отровени.

Анонимен каза...

А Вие?скъпи съграждани колко пъти сте минавали нощем през "центъра"и тази глутница гладни и озверели кучете е хуквала подиреви?Знаете ли какво е да се прибираш от нощна смяня и да трепериш от страх да не те захапе някое куче?Явно кметството като не може да си свърши работата я свършил някой друг.БРАВО!!!Вече нашият център нямя кучешки облик !!!

Анонимен каза...

12, браво, утре и ако детето ти рече да ти се скара или да те удари - отрови и него! Точно пък тези кучета на центъра никога не са правили проблем - и това ли е изходът сега и къде отивате в с тези постъпки. Тук убивате кучета, ама на др-то място, дето всички ще отидем, кучета ще ви ядат - това да ви е ясно от сега! Това само прост човек може направи, а този, който не обича животните - не обича и хората!

Анонимен каза...

До 13 и всички защитници на бездомните кучета и котки: вземете си ги в къщите, хранете си ги, пазете си ги, ние не искаме да ги виждаме по улиците!
Аман от защитници, които нищо не правят! Само кляфате по форуми, без да си мърдате пръста!
Вървете в "белите" държави и вижте там как е!

Анонимен каза...

БРАВО

Анонимен каза...

Като видях темата и не четох нищо а побързах да напиша :
БРАВО на човека свършил тази услуга на община ТРОЯН,и моля общинските съветници да го предложат за почетен гражданин,освен това продължавай с това велико дело ...УСПЕХ

Анонимен каза...

Като възпитавате децата със садистично-фашистки произведения като „Макс и Мориц”,ще отровят кучетата. До 1989 се учеха само добри неща- руски, български, и само нещо стойностно от запада.

Анонимен каза...

Да 17-ти,ама тогава нямаше такова безобразие по улиците.

мирослав каза...

"България е населена с прости хора"
Борис Димовски

Анонимен каза...

6 и 7 ми са написали това което се прилага по белите държави където не можеш да видиш бездомно куче по улиците.Всичко друго си е чисто български порно закони за източване на пари по законен начин и никога да не се разреши този проблем.Браво на хората извършили това деяние спасили са някой живот или стрес на дете.Докато държавата се управлява и тези,които коват законите са пълни идиоти такива гледки ще стават все по често.За малоумниците ,който ще почнат да ме плюят да кажа ,че имам две кучета и никога не са пускани свободно по улиците.

Анонимен каза...

10-ти,ти някоя бабичка ли си че кълнеш хората,деа и оцет.

Анонимен каза...

Тези песове да не са ги хранили с хляб от Троянския Хлебозавод?

Unknown каза...

Ако се наблюдават и ликвидират о'време няма да има проблеми с кучетата, преди 89-та, защо е нямало проблеми с псетата??? На тези които ще почнат да ми обясняват, че когато кучетата са кастрирани и ваксинирани (не представляват опасност на населението) и си пазят територията и не допускат нови псета в територията си и така се контролира популацията... Еми ще имате да вземате, аз съм абсолютно сигурен, че е невъзможен приом (абсолютното им оставяне на произвола), а не събиране в кучкарник и ако до 1 седмица не е потърсено или осиновено, по възможно най-хуманният начин (с въглероден двуокис) да бъде елиминирано. Зооинженер съм и това е единственият модел който работи.

Анонимен каза...

БРАВО

Анонимен каза...

Точно това са законите по нормалните държави господин Влаев.Само в някой страни срока е до месец ,и ако не го осиновят или потърсят евтаназия.Живял съм и в Европа и в Америка и на двата континента където не можеш да срещнеш кучета по улиците това са законите.Всички други решения е само задълбочаване на кризата.Тя топлата вода е измислена отдавна и ние няма какво да се правим на учени в БГ.

Анонимен каза...

Не е хуманно ,НО предпочитам да чета такива новини пред тези за убити деца и старци от бездомни кучета.Както са писали по горе... живота на всички помияри по света не струва ,колкото живота и на едно дете изядено от тях.

Анонимен каза...

Бесепето да обвини Акимов за смърта на кучетата и ак да му поиска оставката .

Анонимен каза...

Те хората изтровиха и нищо не се прави,вие за някъкви помияри сте се разчуствали.
Отровни марули на сергиите!
Производителката оскубала цялата си реколта, за да скрие, че е пръскана със забранени препарати

http://www.blitz.bg/news/article/203526?news=164160&utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz

Анонимен каза...

Кой от вас и къде и кога се е оплакал от тези 3 кучета??? Помияри? Помиярите сте вие, че се радвате тук на такава новина, как изобщо може да сте с такова мислене. ДА ОТРОВИШ някакво същество, което нищо не ти е направило - това е не грях, ами.... не знам. Вие няма ли да разберете, че виновните сме ние, а не кучеатат - те не никнат като гъби, докато си изхърляте животните на улицата - кучета и котки в неволя ще има. Ама вие и от това нямате срам, кучетата са ви виновни на вас. Доживотен затвор трябва за такива, дето тровят, ама и това им е малко.

Доктор Дулитъл каза...

Добре де..Аз като не мога да понасям авджиите и всякакви боклуци-убийци на животни, да не съм тръгнал да ги тровя... А помияри са тези, които си мислят, че само за тях има място на тази земя...

Анонимен каза...

Не ми се коментират глутниците и гетата - такава ни е скапаната политика.

Анонимен каза...

Браво 29 и 30 -ти,много сте прави!!!Ловджиите като убиват беззащитните животинки в гората,това какво е?Заека ли е ухапал някой,елена ли или сърната или патицата е накълвала някой???????????????
Защо е разрешено да се отсрелват те и то за кеф???
За такива не доживотен ами ............

Анонимен каза...

Ами 32, аз не сем ловец и на харесвам това "хоби"!
Излизайте тогава с пушките по улиците и квото ви падне - да мре, гледайте само да не уцелите някое дете!

Анонимен каза...

В нормална държава ЖИВОТНОТО извършило това престъпление/защото е престъпление/ ще бъде издирено под дърво и камък, и по бързата процедура ще бъде в затвора, осъдено за всяко животно поотделно. Този индивид от незнайна порода и психопат, опасен дори и за заобикалящите го!
Ако има полиция в Троян, ако има органи и общественост, която се чувства цивилизована, това, чувстващо се може би човешко същество, трябва да бъде издирено и наказано по начина по който се е справило с нищо виновните животни/лошите се разхождат на свобода/–както в живота!
Днес е решил да се справи с кучетата, утре ще прецени, че съседа му е виновен за нещо и ще постъпи по същия начин. Този човек е опасен за сигурността на заобикалящите го. Колко ли шизофреници ни заобикалят? Родители, пазете си децата, защото и те понякога вдигат шум и пречат на някого!
Срам, срам и позор за такава нация, която иска ЕС! По–добре да ни изтровят, отколкото да ни приемат за приятели, или в един съюз, с който нямаме нищо общо!

Анонимен каза...

Много си държат домашни любимци особено котки за да ги лижат по някои места и сега се застъпят за тях. Няма държава с такива нашествия на кучета и котки. Ако се намери по улицата безстопанствено веднага се прибира за10-20 дена и после се умъртвява и се ползва за кожи.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

34-ти 36-ти, а какво бихте казали на родителите на разкъсаните от улични кучета деца, как бихте ги утешили? Мъчно ви е за кучетата, а за децата не ли?
Не е ли по-добре кучешки трупове, отколкото трупове на деца?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

38-ми, това го кажи на родителите на разкъсаните от улични кучета деца. На тях им говори за милосърдие към кучетата, които са убили детето им.
Искаш милосърдие към кучетата, а милосърдие към децата нямаш ли? Май ти не си човек!

Анонимен каза...

В никоя нормална държава няма бездомни кучета по улиците, нито в ЕС, нито извън ЕС. За глутници да не говорим! Това е ненормално положение и бездомни кучета трябва да изчезнат от улиците!

Анонимен каза...

Браво момчета,продължавайте все така
Благоря ви от името на к.ета на г.ада,живи и здрави и успех в делата срещу мръсните твари.
Еколози и други тъпаци :
купете вазелин и се хванете за палците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!па бай ви Тодор знае какво да прави?!!??!?!?!?!

Анонимен каза...

Я изчезни ти! Негодно племе, пишещо по-горе, нямате сърца нито за животни, нито дори за хора. Начини за справяне с проблема има, след като не се забелязва този проблем по белия свят, но и първата картинка от статията не съм я виждал никъде из Европа.
Само че се очертава ясно ПРИЧИНАТА ЗА НЕСПРАВЯНЕ С ТОВА - ми как ще се усвояват средства, след като няма да има кучета и котки по улиците? И другото - не са виновни тези кучета, че да понесат това. Тази отрова да я бяхте подхвърлили където трябва - че има нужда да се изрине всичко живо, що до този момент тъпче из сградата на общината и смуче кръвта ни. Ядат хляба на народа, ей така - без да си мръднат дупетата за нищо. Само това е важно за тях - да се създаде машина за пари. И после - кучетата опират пешкира и децата ни стават свидетели на такива подобни гледки. Ами не става така!

Анонимен каза...

Който не обича животните, той не може да обича нито хората, нито себе си. Просто е един НЕЩАСТНИК !

Анонимен каза...

43-ти, точно така е.Много-много си прав!

Анонимен каза...

отворковците като 34 и 36 отговорете на въпроса на 37 ще ми е интересен коментара ВИ.

Анонимен каза...

Тука разни wannabe еколози подсмърчат, апелират към милосърдие и обвиняват в безсърдечие, и в същото време използват изрази като "да му натъпча отровата в устата на тоя, дето ги е убил" и "тая отрова да я бяхте подхвърлили, където трябва - в общината."
Абе вие нормални ли сте, искам да ви попитам?
Особено пък към идиота, дето ще трови общинарите, имам въпрос дали е наясно, че законите в тая държава не се гласуват от общинския съвет в Троян?

Анонимен каза...

Разбрах, че Лъчезар Хаджиев е сина на тотаджийката, дето отглеждаше глутницата пред тотото.
Като толкова ви беше мило за тия кучета, защо не си ги гледахте у вас?
Въпросът ми е към всички, които хранят и дондуркат улично куче, ама на улицата, пък като ухапе някой, са ни лук яли, ни лук мирисали.

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Михаел Иванов каза...

Предполагам, че е супер готино да се изразява мнение като "Анонимен"... Всеки лае анонимно и очаква да бъде взет на сериозно. Относно кучетата... в "белите държави" за които споменавате така ли процедират?! Оставят ли отрова в паркове, градинки и всевъзможни места достъпни и за малки деца?! НЕ, уважаеми "Анонимни", не правят така! Има далеч по хуманни и безопасни за хората методи за справяне с бездомните кучета! На това ли учите децата си?!? "Виж синко кученце хвърли му стрихнин"...Искате промяна в законодателството?... Искате да бъдем европейци?... Няма как да стане докато не изкореним ХУНСКИЯ си манталитет!!!

Ol` dirty bastard каза...

47-ми,защото са фригидни,бездетни и нефелни същества в 99,9% от случаите,такива като лелката,дето я споменаха набързо онзи ден в новините.Онази дето върнала осиновеното от нея дете,защото плачело,и неможела да си отглежда песчето заради него.Кво да кажем ... o tempora,o mores ...

Сяро барутчията каза...

49-ти,в белите държави няма кучета шляещи се на воля,камо ли деца,оригиналните си грийн пийс мисли си ги дръж за теб.И ако ще е.г.н. и номер на лична карта да си напишеш,няма да придадът на поста ти по-голямо значение.

Анонимен каза...

Сега бездомните псета, утре мангалите!

Цецо кибритя каза...

Сяро,палиш бързо и гориш в ефективна светлина.

Анонимен каза...

Mихаелчо ти като ги разбираш толкова работите как стават в белите държави да знаеш случайно ,че там няма нужда хората,да карат децата си да подхвърлят стрихнин на никого тъй като няма никъде по улиците бездомни озверели глутници от кучета.И не само ,че няма ами тези които си водят домашните любимци по парковете са с НАМОРНИК И СИ НОСЯТ НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ ДА ИМ СЪБИРАТ ФЕКАЛИИТЕ ,ако случайно се изходят милите им същества там където играят и децата.Тук децата ни и ние сме принудени да играят и се разхождаме в страх дали няма да попаднем на озверели помияри и на мръсотиите оставяни от тях навсякъде.

Анонимен каза...

Никой не отговори на 37-ми.
А аз имам друг въпрос: Кое е по-важно: кучетата или хората?
Основно правило за оцеляване на човечеството винаги е било: Под небето има място за всички твари, стига те да не застрашават човека. Щом нещо застрашава човека, то се унищожава. Без това правило сега нямаше да има хора.
Ама кажете все пак, кое е по-важно: помиярите или децата?

Михаел Иванов каза...

Сяро барутчията, аман от хейтъри в тоя град... недоразбрал ама да нападне веднага... Аз НЕ съм в подкрепа на уличните кучета. Но евтаназията е по цивилизования вариант. Не е редно да хвърляме отрова по улиците и градинките. Всъщност няма какво да обяснявам...

Анонимен каза...

Работете момчета ,още 3-4 такива акций и Троян ще заприлича на град а не на КУЧКАРНИК,накадето се обърнеш глутница...един път в месеца е достачно
ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Лукреция Борджия... каза...

Ще работим все по стриктно 57-ми! За благото на града ни всички помияри на екарисажа!...:)

Анонимен каза...

Ако искате да се спасят и хората, и кучетата, и... държавата, изтровете крадливите правителства и мафиотите!

Сяро барутчията каза...

56-ти,може и да е по-правилен и цивилизован бай Михале,но след като не се процедира по този начин,явно на някой евентуално пострадал му е омръзнало от бездействието на държавата и е взел нещата в свой ръце.Може и да не е по правилния начин,но не бърка само онзи който не прави нищо.И вземете се отдалечете от тези клишета за анонимните и хейтърите (колкото и да е модерно),щото дори да напиша под поста си Цветан Първанов.Това само по себе си не означава абсолютно нищо.

Анонимен каза...

Саморазправата по този начин е нещо, което е и доста опасно за обществения мир в Троян, а и не само! Ако този човек не се открие и накаже, колко други, засегнати по някакъв начин от някой, може да си послужи със същата мярка. В България има закони, но не винаги се прилагат, или се заобикалят. Ако всеки затова, че правителството, кметството, доктора, учителя и т.н. не си изпълнят задълженията, или нанесат вреда на някой, волно, или неволно, и пострадалия тръгне да се саморазправя, или "трови" наред, какво става? Анархия! Натам ли отиваме?

Анонимен каза...

САМО ИДИОТ МОЖЕ ДА СРАВНИ ВНУЧЕТО СИ С КУЧЕТО СИ. КУЧКАРИТЕ НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ПСУВАТ ХОРАТА.

Анонимен каза...

ЕВАЛА БЕ 62!И АЗ ТОВА ИСКАХ ДА КАЖА!

Анонимен каза...

62-ри точно така. Не може в центъра на града да са налягали навсякъде кучета! И заради една тотаджийка да минаваме по другия тротоар, защото "децата" и се препичат на слънцето. Отвратително е! Така, че и аз предпочитам ВНУЧЕТО пред кучето!!!

Анонимен каза...

СМЪРТ за всички помияри по пътя и в общината .

Анонимен каза...

Трябва да изгоним песовете в общината заедно със бездомните псета.

Иван Цочев, 33 г. каза...

Само не мога да разбера защо всички защитници на помиярите са се писали анонимни. Внимателно изчетох всички коментари, защитаващи коферманите и никой не видях да е подписан с реално име на реален човек?

Анонимен каза...

zashto ste tolkova zlobni kum jivotnite????i te dosha nosqt predstavam si kolko ste zlobni i v jivota!!! i men me e strah ot ku4etata no ne iskam da gi naranqvam nali za tova ima priut za jivotni toi za kakvo e???? po dobre tam da gi zakarat i nqma da ima problemi!!!

Анонимен каза...

Като толкова много ги обичате тия бълхари - приберете си ги вкъщи, грижете се за тях, направете им ветеринарен паспорт, обезпаразитяване, ваксинации, плащайте им данъка и всичко ще си дойде на мястото.
Никой не е длъжен да се адаптира към глутниците безпризорни кучета по улиците.

Анонимен каза...

ami eto kazvam se ani vasileva na 38 godini sas edno dete,zastavam tvardo protiv otravqneto,garmeneto i izbivaneto na bezdomnite ku4eta ,zashtoto za da sa bezdomni sa vinovni edinstveno taka nare4enite 4oveci

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |