Кеймбридж: Те владеят английски език като роден

* Катерина и Влади са сред малцината младежи не само в Троян, но и в страната, които притежават и трите престижни сертификата -
 FCE, CAE, CPE
Който се учи, той ще сполучи

ПРЕДИ ДНИ учениците на Училище „Европа” (Троян) -  Катерина Радевска и Владислав Нанков, получиха последния от трите най-важни сертификата на Университета Кеймбридж (University of  Cambridge) за владеене на английски език; а именно - за най-високото ниво СРЕ (Certificate of Proficiency in English).

ПРЕСТИЖНАТА диплома доказва отлични знания, умения и свободно владеене на  английския език на ниво, близко до майчиния език; признава се като документ от множество водещи фирми по света и като приемно условие за голям брой университети в чужбина.

ЛИЦЕТО на Училища „Европа” (България) днес са учениците ни, хиляди на брой, които са придобили знания и умения в нашите бази и които се реализират в страната и по света. Нашите успели ученици, това е истинското ни лице. Вече 20 години заедно - обучаеми, преподаватели и родители пишем в троянското Училище „Европа” история на успеха. И сме особено горди, че Катерина и Влади са сред малцината младежи не само в Троян, но и в страната, които притежават и трите престижни сертификата на Университета Кеймбридж - FCE, CAE, CPE.

ПОЗДРАВЯВАМЕ ГИ за тяхната упоритост и целеустременост през годините, за високите им резултати, постигнати на трудните изпити към Университета Кейбридж, като им пожелаваме нови успехи и сбъдване на мечтите в търсене на по-добра  реализация. А на нас, преподавателите на Училище „Европа”, си пожелавам повече и все така будни и мотивирани ученици, които да радват всички ни с успехите си.

Ива Цакова,
директор на Училище „Европа” - Троян

*****
НЕ САМО ОТ МЕН, НО И ОТ МОИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Катерина Радевска
Родителите ми ме записаха да уча в Училище „Европа”, когато бях само на 6 години. В началото всичко беше много забавно – пеехме песнички, играехме на различни игри и се забавлявахме, докато учехме. Постепенно сериозната работа ставаше все повече и повече и ученето на английски ми стана много трудно.

През 2009 г., след много трудни моменти и немалко сълзи, взех с отличие първия сертификат (FCE) на University of Cambridge за владеене на английски и за пръв път осъзнах, че дългогодишният труд си е заслужавал. От тогава насам имах доста възможности да приложа на практика получените познания. Миналото лято издържах и изпита за втория сертификат (CAE), а през мартенската сесия тази година прескочих най-високата летва – Certificate of Proficiency in English (CPE), също с най-високата оценка. Благодарение на знанията, получени в Училище „Европа” (Троян), вече притежавам сертификати за трите най-високи нива на владеене на английски език и то с отлични оценки.

Аз съм  приета да уча в специалността Textile Science and Technology в университета в Манчестър (Великобритания). Постигнатото дължа на многото положен труд през тези 13 години обучение не само от мен, но и от моите преподаватели Ива Цакова и Галя Панталеева, които бяха неотлъчно до мен както във веселите, така и в трудните моменти, предавайки ми своите знания.

Катерина Радевска

*****
ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ВСЕКИ ОТ НАС

Владислав Нанков
Наскоро съученичката ми Катерина Радевска и аз, Владислав Нанков, получихме и третия сертификат CPE (Certificate of Proficiency in English) на Университета  Кеймбридж за най-високо ниво на владеене на английски език. Този документ е резултат на дългогодишната ни работа в Училища „Европа” и отваря пред нас възможност за обучение и работа в страни от целия свят.

Ученик съм на Училище „Европа” (Троян) от 3 години, като през всичкото това време имах възможността да работя с висококвалифицирани учители и успях да придобия трите най-важни езикови сертификати на Университета Кеймбридж - FCE, CAE, CPE. Благодарение на преподавателите ни Галя Панталеева и Ива Цакова се научихме  да бъдем уверени в себе си, да проявяваме лична отговорност, да работим упорито за постигане на целите си, натрупахме умения за работа в екип.

Академичната подготовка и индивидуалните качества, които се постигат с обучението в Училища „Европа”, несъмнено са гаранция за успешна реализация на всеки от нас. С притежаваните от мен най-важни сертификати за владеене на английски език ще бъда студент в The University of Hull (Великобритания) със специалност Biomedical Science.

Владислав Нанков

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Гордеем се с вас! Успех!!

Анонимен каза...

Ст. Генков: " Който се учи , ще сполучи ! " Да са живи и здрави , на мама и тати !

Анонимен каза...

Хубаво е да четеш такива неща, на фона на пълното безхаберие и агресия в училищата!

Анонимен каза...

Браво на тези млади хора!

Анонимен каза...

Bravo !

Анонимен каза...

Браво на младежите,браво на Ива Цакова-изключителен педагог и професионалист.Чудесна новина за Троян!

Анонимен каза...

Браво, че са едни от малкото хора в Троян и в страната, които могат да си платят таксите за полагане на изпитите.

Анонимен каза...

7-ми, не те си плащат, а родителите им! Бих пожелала политиците и управниците ни да направят така,че повече хора да могат да си плащат такива обучения за децата си. А дано, ама надали! Затова и тези деца са осъзнали, че бъдещето е извън България! Успех! Бъдете добри хора! Честит Петровден!

Анонимен каза...

Браво на Катя и Влади! Познавам ги, те бяха ученици в СОУ "Св. Климент Охридски". Чест, гордост и престиж за училището и обществеността са такива деца. Попътен вятър на Катя и Влади!

Анонимен каза...

Kak moje!? Ma te ne sa li ot vlecski? Shto pishete tuka za razni... Tuk se pishe samo za gotva4kite... Te sa suprput..i

Анонимен каза...

Чудя се какво е това зомбиране с изучаване на английски език, който е завладял цялата ни родина. Вместо да налагаме хубавия български език на всички чужденци, ние задължаваме нашите деца да учат английски език! Вместо да им дадем добър урок как да пишат, това което говорят, а не паразити - пишат едно, говорят друго, ние ги боготворим?!!! Нека сега тези талантливи деца да им направят промени в граматическите правила и да се научат да пишат това, което говорят!

Анонимен каза...

11-ти , Докато има малоумници гласуващи за бсп , атака и в извесна степен герб единствената алтернатива е знаенето на английски език и емигрирането в нормална страна .

Анонимен каза...

Браво на тези деца и на техните преподаватели. 11–ти, не е възможно да се наложи английският (който е завладял цял свят) на чужденците :-))))). Просто не става дума за зомбиране, а за мислене с перспектива. След 20 години тук ще бъде ад. Неграмотните роми които раждат все по-неграмотни ромчета ще опустошат и окрадат всичко -първо по селата (вече са започнали) и после по градовете. Образованите българчета ще отиват в чужбина, защото никой нормален човек не иска да храни с данъците си тези паразити

Анонимен каза...

Така като те слушам, изобщо се подгатвяме за голямото преселение ! А случайно да знаеш,че циганите не ходят на училище и няма как да си сигурна дали те,или или тумбаците у вас, са по-неграмотни? Не,нали?Ама за всичко са виновни циганите !

Реалист каза...

14-ти, нещо много неясно се изразяваш. А, че т.н. "роми" ще овършеят и опустошат всичко-просто е въпрос не на 20, а на 10 години...Всичко, което в момента се ражда по гетата, не учи и чака наготово, след десетина години ще е озверяло от глад и няма да има сила, която да го спре...А "моите тумбаци" вече няма да са в България

Анонимен каза...

Грешка! Учете китайски и руски!
Ама, нали сме столетие назад!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |