„18 х 3 + 4” на Стефан Мичев в троянската галерия

* На втория етаж в „Серяковата къща”, откриването -
 на 13 юни, четвъртък, 17:30 ч.

Предстоящо

САМОСТОЯТЕЛНА изложба на художника Стефан Мичев, член на Дружеството на троянските художници (ДТХ) се открива на 13 юни от 17:30 ч. в залите на етаж II на галерия „Серяковата къща” в Троян. Изложбата е озаглавена „18 х 3 + 4” и представя различните посоки на авторовите търсения – иконография, живопис, графика.

СТЕФАН МИЧЕВ е роден през 1955 г. в Троян. Цялата му професионална и творческа биография е свързана с Троян и Троянския край. През 1979 г. завършва учителския институт в Дупница и започва работа като учител по изобразително изкуство, математика и трудово обучение в с. Бели Осъм, а от м. март 1992 г. до днес е директор на най-старото троянско училище ОУ „Иван Хаджийски”. Дипломиран педагог-инженер от ЮЗУ - Благоевград, има диплома за учител по информационни технологии от ТУ – Русе, за учител на деца с умствени увреждания от Софийския университет, втора професионално-квалификационна степен по изобразително изкуство и завършен курс по училищен мениджмънт в  НБУ – София.

РАБОТИ иконопис, живопис и графика, а в миналото и в областта на плаката, сценографията, рекламата. Член е на ДТХ от самото му учредяване и член на ръководството от 2005 г.  Участва във всички изложби на ДТХ както в града ни, така и в страната - София, Бургас, Хасково, Ловеч, Трявна, Севлиево, Лом и др. Има редица участия в областни,  национални, юбилейни изложби, 4 участия в националната учителска изложба, единствен представител от Ловешка област в първото Национално биенале на църковните изкуства във Велико Търново.

НЕГОВИ иконографии са изложени в Българския културен център във Варшава, над 100 други творби – копия на известни български икони, живописни и графични картини, са притежания на частни галерии и ценители в Германия, Австрия, Франция, Италия, Испания, Словакия, Полша, САЩ и България.


Галерия „Серяковата къща”

15 коментара:

Анонимен каза...

Нали не виждаше бе Стефане.Взе стотици дни болнични.Ха ха.

Анонимен каза...

Затова ли му е толкова грозен плаката???

Анонимен каза...

до 2-ри
голяма злоба, голямо нещо... и плаката не е грозен, но ти сигурно си :)

Анонимен каза...

Не е злоба, а плаката наистина е грозен, шаблони в Интернет има сто пъти по-хубави.

Анонимен каза...

Злобари от 1 до 4,направете вие изложба, покажете се от дупките си и тогава плюйте,некадърници. Поздравления,Стефане!

Анонимен каза...

Маринов, Генади, не вярвах, че ти ще клекнеш, но го направи. Впрочем, винаги съм се съмнявал в теб. Непроверяващт това за което пишеш, а това което пишеш го правиш от контекста. Но това е нищо, клекна на новата управа! Ти вече преименувай вестника Троян 100 години червен. Да Ви е честито семейното Общинско назначение! Май Пеевски беше прав с подарените ти наколенки!

Анонимен каза...

Ма май не си си пил хапчетата и имаш температура,а ?

Анонимен каза...

А-аа, така не, всички сме си пили хапчетата!Плаката наистина не струва, то вкус приятел няма, но само шрифтовете са повече от редовете, а и цветовете - два вида зелено с оранжево.

Анонимен каза...

Има също оксидно червено и кафяНо ;-)

Анонимен каза...

8-ми, 9-ти....мишоци малки недодялани. Само можете да плюете по хората. Жалко, че не мога да ви видя физиономийките та да ги намажа хубаво с кафяНо. Успех Мичев, въпреки плявата в Троян правиш нещо добро!

Анонимен каза...

Абе 10,физиономий да не е някой римски пълководец?

Анонимен каза...

Ей, сурикати....пак сте включили станцията по която бълвате компетентност. Пълно с разбирачи в тоя град пък всички го напускат. ,, Симпатяги" !

Анонимен каза...

ДванаЕсе,ти като не си от "разбирачите",ами от "можачите",ово дириш у сайта на местнио ежедневник ле пиш*одръп?

Анонимен каза...

13-ти, Пичанга...не ти разбирам на циганския. Гледай да не те барне кварталния на Буковец. Че си дошъл нелегално в Троян, че ще си ходиш пак на село.

Анонимен каза...

15-ти,теб като те е барал да не си умрял ле чаве ;-)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |