МОСВ предупреждава за възможни интензивни валежи до 14 юни

* През м. май бе направен оглед на язовирите в община Троян, оценката за състоянието им – добра * При критични ситуации звънете на тел. 0670/6-80-50

Внимание! 

ОТ МИНИСТЕРСТВОТО на околната среда и водите (МОСВ) предупредиха за възможни интензивни валежи в периода до 14 юни т.г. Със свое писмо до кмета на община Троян от Басейнова дирекция за управление на водите в Дунавски район с център Плевен уведомяват за същото - възможни валежи с голям интензитет  в периода  11–14 юни 2013 г. във водосборите на реките Искър, Вит, Осъм и Янтра. В тази връзка Община Троян изпрати предписания до собствениците на язовирите в района и до кметовете и кметските наместници, които трябва да подават информация за състоянието на  речните корита.

ОЩЕ ПРЕЗ М. МАЙ пък бе направен оглед на язовирите в община Троян. На 14 май от междуведомствена комисия бяха проверени петте  потенциално опасни язовира - КОС-1 и КОС-2,  „Добродан”, „Ледевото” и „Шарковското”. Оценката е, че язовирите са поддържани в добро състояние, с необходимия запас за допълнително поемане на повърхностни води и контролиран отток. В момента само на яз. „Добродан” изпускателят е отворен, а нивото на р. Осъм на територията на общината е повишено, но без опасност за населението.

ПРИ КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ гражданите могат да сигнализират на дежурния в Община Троян на тел. 0670/6-80-50. От вчерашната градушка и пороят, излял се над Троян и общината, няма сериозни щети.

Община Троян
 

10 коментара:

Анонимен каза...

А стига бе,верно ли ще може да вали !

Анонимен каза...

направо си е автомивка...

Unknown каза...

Почти морски град ставате. Не стига гларуси, но и голяма вода. Троян ли е, Поморие ли...?

Анонимен каза...

do admina: ot daskal akal ne 6ta.

Анонимен каза...

Природата и дъждът не са виновни!Откъде биха могли да знаят, че има "специалисти" в общинската администрация,които не искат да признаят закона за гравитацията/в смисъл, че водата тече само
надолу/.
Г-жо кмет, възложете на същите тези специалисти следната задача:
- Какво трябва да се направи и колко би струвало осигуряването на спокойствието на 50% от жителите/данъкоплатците/ на града при подобни поройни дъждове?
Ако Ви отговорят,че това ще струва 100 условни единици,бъдете сигурна,че верният отговор е делено на 10!

Стоян Борджуков каза...

До 4-ти: НУЛАТА в главата ти и с милиони да я умножим - тя ще си остане същата, както и простотията ти.

Анонимен каза...

5-ти, май много ни дойде от такива дървени философи като теб. По всеки въпрос! И за всичко! Като гледам в Чехия, Унгария, Германия - и там ли са виновни Общините?

Анонимен каза...

Абре Стоенчоооуу,защо ???? не спазваш първото правило което сам си си го написал А А......т.е. да изтриеш коментиращия 4-ти,ами освен ,че не го триеш даже влизаш в диалог с него..... брей,че "умен" даскал...!!!

Анонимен каза...

7-ми, ти ли си единственият,който е видял излизането на р. Осъм от коритото?Между другото - това ми е първият коментар в Т-21.
А, ако ти си от въпросните "специалисти" - какво по добро доказателство за моята теза?
5-ти

Анонимен каза...

Този който е написал че няма щети от градушката и пороя не е минавал по улица"Македония" или си затваря очите , драги ни главен редактор!!!!!!!!
пък и нишо не се съобщава за този очастък който се е превърнал в река!!.. и да има щети не само по тази улица но и по домовете на хората.,не ми се вярва че тези дни само се разкарва пожарна и полиция за щяло и нещяло.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |