Надежда за Силвия

* Д-р Красимир Гунешки дари 200 лв. лични средства, помогна и бизнесменът Иван Миховски
Тема с продължение
Силвия Георгиева (вляво) и майка й Пенка
ОТ ПЕНКА – майката на 40-годишната ни съгражданка Силвия Георгиева, която спешно се нуждае от финансова подкрепа (1200 лв., от които 800 лв. са събрани предварително от семейството), за да проведе рехабилитация в столичната болница „Токуда” след преживян инсулт и тежка мозъчна операция – научихме, че дарителската кампания в печатното издание и сайта на Т21 не е имала очаквания ефект. Доста необяснимо, тъй като предишни подобни акции даваха добри резултати, а и сумата е напълно постижима. 

И ВСЕ ПАК добри хора се намериха и подадоха ръка на младата жена, чиято лява половина е обездвижена и само интензивна рехабилитация може да я върне към нормален живот. И да върне радостта в семейството – Силвия живее с двете си деца, дъщеря в 8. клас и син на 22 години, също преживял неотдавна тежко заболяване и с първа степен инвалидност от ТЕЛК, и Пенка, върху която сега се стоварват основните грижи, включително за осигуряване на издръжката.

В СРЯДА (8 МАЙ) известният троянски стоматолог д-р Красимир Гунешки, който в момента е кандидат-депутат и водач на ловешката листа на коалиция „Център – Свобода и достойнство”, дари 200 лв. за лечението на Силвия. Той й ги връчи в дома й в наше присъствие, като обясни, че това са лични средства и жестът няма връзка с предизборната кампания. „Сумата не е голяма, но се ангажирам да осигуря още от приятели от Ротари клуб - Троян”, обяви дарителят, който е сред основателите на ротарианското движение в нашия град. 

Д-р Гунешки връчва дарението си на Силвия, 8 май 2013 г.
ТУК МУ Е МЯСТОТО да споделя нещо, което д-р Гунешки не е обявявал публично и което малцина знаят – че като общински съветник в миналия мандат (2007-2011 г.) няколко години подред той превеждаше цялото си съветническо възнаграждение, около 250 лв. месечно, за издръжката на троянски студент; по мое мнение уникален факт – първо като размер на личното дарението и второ, но по-важно, като чистота на жеста (знаех за дарението, но докторът ме бе помолил да не го разгласявам във вестника – бел. Г.М.).

ТРЯБВА ДА КАЖА за още двама наши съграждани, подкрепили Силвия с известна несимволична сума. Единият е собственикът на автосервиз и общински съветник Иван Миховски, който всъщност бе инициаторът за тази дарителска кампания в Т21. Другият е известна троянка, работеща в сферата на културата, която държи да остане анонимна. 400-те лева, нужни да допълнят сумата за рехабилитацията, вече са събрани. Още малко средства обаче няма да са излишни - за транспорт, за разходи в София, за придружителя... Нека помогнем! Защото Силвия и семейството й го заслужават. Защото троянци сме добри хора. Всеки, който иска да помогне с някаква сума, нека се обади на тел. 0878/404246 (Пенка Атанасова)

Генадий Маринов 

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

2зъба или четвърт час работа

Анонимен каза...

Хем не било предизборен жест, хем го направил пред камера?!?

Анонимен каза...

Важното, че го е направил! А и статията се появи в предизборно време! А можеха и повече да се напънат да извадят някой лев!

Анонимен каза...

Гунешки, Гунешки, на дребно играеш! Не те ли досрамя да си правиш PR с теглото на хората?!

Анонимен каза...

Купуването на гласове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Анонимен каза...

Знаете ли тоя Гунешки как раздаваше стотачки сам и с помоща на платени "доброволци" когато дойде "царя" на власт,срещу подпис с обещание за гласуване?Никога няма да се разбере откаде са тия пари, които не могат да бъдат спечелени от един зъболекар .То и няма кой да попита.Ако се върна някога в Троян и остана без зъби,бих предпочел да умра от глад,но няма да отида при тоя да ми лекува зъбите!

Анонимен каза...

Лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната - това е благотворителност!Останалото са снимки,интервюта и.....мизерия....и мизерници от Герб,от Царя и т.н.

Анонимен каза...

Ей, 6-ти - сега зъб по зъб и градска телевизия ще направи, която ще плати лиценз, колкото е лиценза и на БиТиВи, щото законът е такъв...
Зъп по зъб, телевизия по телевизия... така е в живота!

Иванчо каза...

6-ти злобар нереализиран мри си в зависта.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |