Станимир Беломъжев с титлата „Главен ракиджия”

* Кметът: „Изненада няма, защото става дума за две емблеми на Троян” * Тачо: „Не пия, но много пъти съм помагал на баща ми при варене на домашна сливова, нали сме троянци”
Невероятно, но факт
Тачо с наградата си - 5-литров действащ казан за ракия
ИЗНЕНАДВАЩО големият шампион на троянския спорт – световната звезда в ски ориентирането и №1 в световната ранглиста за сезон 2012/2013 г. Станимир (Тачо) Беломъжев, бе окичен с титлата „Главен ракиджия” на приключилия в събота (27 април) Фестивал на сливата в Троян. Непосредствено преди връчването на наградата – специално изработен 5-литров казан за ракия, шампионът „ракиджия” заедно с кмета Донка Михайлова и тримата й заместници Поля Димова, Кольо Кацаров и Ангел Ангелов дадоха съвместна пресконференция.

„МОЖЕ БИ на някого ще се стори изненадващо, че точно големият спортист бе избран за лице на Фестивала на сливата. Изненада няма, защото става дума за две емблеми на Троян – троянската сливова и шампионът Станимир Беломъжев”, изпревари въпросите г-жа Михайлова. В допълнение тя описа Станимир така: „Много трудолюбив, сдържан, едно добро лице”.

Станимир се мъчи със запалването, Беломъжев старши помага
Накрая казанката запуши
ОТ СВОЯ СТРАНА шампионът призна, че е горд да го свързват с Троян и да представя родния град. А на питането има ли някакво отношение към троянската ракия отговори утвърдително: „Не пия, но много пъти съм помагал на баща ми при варене на домашна сливова, нали сме троянци”. Но на друг въпрос – вижда ли някаква връзка между алкохола и спорта, отговорът му бе доста по-различен и категоричен: „Не, абсолютно никаква!”.

СЛЕД НАГРАЖДАВАНЕТО на Тачо се падна и друга чест – да запали казанката за варене на ракия, инсталирана на централния троянски площад и явяваща се една от големите атракции в този последен ден на фестивала. Тук обаче шампионът не се справи по шампионски – огънят не тръгна от раз, но с активната подкрепа на личния си треньор (баща му Иван Беломъжев) и овациите на публиката работата стана и казанката запуши. Някакъв шегаджия пък каза нещо за някаква циганка и стана още по-весело.

Т21
Начало

Още по темата:

6 коментара:

St.Bordjukov каза...

Кой от тримата на първата снимка е Хомункулус, че не разбрах от статията?...
(Виж ВИЦЪТ! на сайта)
;-))

Индиана ЖоунЗ каза...

Незнам кой е Хомункулус,ама празника на сливата не беше ли къмто есенно време? Или стана като в оня другия виц,дето се чудели 2-ма закво да пият,и единия рекъл - "ай наздраве за новия трафопост"!

Анонимен каза...

Тачо, да не забравиш да си регистрираш казана

Анонимен каза...

Страхотен фестивал!!! БРАВО НА ОРГАНИЗАТРИТЕ.

Анонимен каза...

И на мен много ми хареса! Дано по-често се случват подобни мероприятия в града ни!

Анонимен каза...

Съгласен съм с 4-ти, наистина хубав празник. Любопитно, защо обаче не виждам в статията да са отразени, както останалите празнични дни така и самия финален ден?
Извинявайте г-н Маринов но това, не е обективно отразяване нека бъдем честни.

Излиза, че цяла седмица се е случило само запалването на казана от Тачо.
Смешно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |