Битката за Троян - част първа

* Донка и Минко - на балотаж * БСП и ГЕРБ ще имат по 10 съветници в новия Общински съвет * В четири троянски села – победителите излъчени на първия тур, в останалите пет ще има балотаж * Изборната активност висока, но под 50%
Местни избори 2011

ОБЩИНСКИЯТ КМЕТ

ЯСНИ СА ОФИЦИАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ от Местни избори 2011 (23 октомври) в община Троян (на следващия ден данните бяха публикувани в официалния сайт на Централната избирателна комисия /ЦИК/ - бел. Т21). Според 96.77% от протоколите на секционните избирателни комисии (останалите 3.23% не биха могли да повлияят на окончателните резултати) надпреварата за кмет на общината се печели от представителя на БСП Донка Михайлова с 5616 гласа или 38% от общия брой на гласувалите. Втори е кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Минко Акимов – 4505 гласа (30.53%). Следват: 3. Ангел Балев (коалиция „Избор за Троян”) - 1813 гласа, 12.29%; 4. Бойко Пъдарски (коалиция „Дясната коалиция”) – 1284 гласа, 8.70%; 5. Илиян Пеевски („Атака”) – 679 гласа, 4.60%; 6-7. Стефан Мичев (РЗС) и Красимира Райковска (СДС) с по 407 гласа, 2.76%; 8. Пламен Йоргов (БНРП) – 45 гласа, 0.30%.

В ОБЩИ ЛИНИИ резултатът от кметския вот в община Троян не се разминава особено с предварителните прогнози. А най-важното е, че след седмица предстои балотаж Михайлова срещу Акимов, като разликата от малко над 1000 гласа не е непреодолима. С други думи - както и на Местни избори 2007 преди четири години и с подобни изходни позиции на втори тур отиват кандидатите на БСП и ГЕРБ. Само че в известна степен ролите са разменени – тогава червеният претендент (Дилян Енкин), който водеше с около 1000 гласа, се бореше за поредния си мандат и за запазване на статуквото, а кандидатът на герберите (Минко Акимов) посягаше към кметската власт, докато сега е обратното. Има и друга разлика – за пръв път в историята на Троян жена (Донка Михайлова) има реален шанс да седне в кметското кресло.

СЪС СИГУРНОСТ ОЧАКВАНИЯТА на подгласниците на фаворитите – Ангел Балев („Избор за Троян”) и Бойко Пъдарски („Дясната коалиция”), които направиха много силни предизборни кампании, са били за нещо повече, т.е. за участие в балотажа; и имаше податки, че това е възможно, но както се казва – глас народен, глас Божи. Явно е обаче, че въпреки загубата двамата кандидати и по-скоро техните формации ще играят важна роля при балотажа на 30 октомври. Повече от сигурно е (то бе подсказано неведнъж по време на предизборната кампания, а и преди това), че Балев и коалиция „Избор за Троян” ще дадат подкрепата си за Акимов и ГЕРБ; като според политическата логика ще искат нещо в замяна (най-вероятно отново поста на председател на Общинския съвет). По-неясна е позицията на Бойко Пъдарски и „Дясната коалиция” (ДСБ и ВМРО-БНД) - логично е те да се обявят срещу БСП, но пък от друга страна враждата им с управляващите от ГЕРБ и с техния кандидат е неприкрита.

ИЗВОДИТЕ – в Троян ни очаква интересна предизборна (предбалотажна) седмица, която, по нашето скромно мнение, няма да е без значение за крайния изход от надпреварата. Нещо повече – не е изключено битката за кметския пост да се реши именно пред тази седмица, точно както се случи преди четири години.


ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА за общински съветници също не изненадват, макар тук да има някои любопитни нюанси. Както и на Местини избори 2007 преди четири години ГЕРБ и БСП са с почти равни резултати – съответно 4482 гласа (30.73%) и 4530 гласа (31.06%). Следват: 3. Коалиция „Избор за Троян” – 1604 гласа (11.00%); 4. „Атака” – 841 гласа (5.77%); 5. ДСБ – 620 гласа (4.25%); 6. ДПС – 580 гласа (3.98%); 7. РЗС – 556 гласа (3.81%); 8. ВМРО-БНД – 525 гласа (3.60 %); 9. СДС – 463 гласа (3.17%); и т.н. (вотът за останалите от общо 13-те съветнически листи е пренебрежително малък – бел. Т21).

СПОРЕД ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ конфигурацията в новия Общински съвет на Троян (общият брой на съветниците е 29), ще добие следния вид: 1. БСП – 10 съветници; 2 ГЕРБ – 10 съветници; 3. „Избор за Троян” – 3 съветници; 4. „Атака” – 2 съветници; 5-8. ДСБ – 1 съветник; ДПС – 1 съветник; РЗС – 1 съветник; ВМРО-БНД – 1 съветник.

КОЕ Е ЛЮБОПИТНОТО? Съветническите листи на „Атака”, РЗС и СДС печелят повече гласове отколкото кметските кандидати на тези партии (съответно Илиян Пеевски, Стефан Мичев и Красимира Райковска), докато в останалите случаи кандидатите за кметове имат по-високо одобрение от партиите си (партийните листи за съветници). Донякъде се повтаря паритетът между БСП и ГЕРБ от предишния местен парламент, когато двете партии пак имаха еднакви по численост съветнически групи; съществената разлика обаче е, че този път няма трета голяма група (както бе тази на „Избор за Троян” тогава), която може да играе ролята на коректив на „двуполюсния модел” или пък на опозиция, ако между ГЕРБ и БСП се постигне негласно сътрудничество.


СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ

В ЧЕТИРИ ОТ 9-ТЕ ТРОЯНСКИ СЕЛА (с над 350 жители), в които се проведоха кметски избори, победителите станаха ясни още на първия тур. В с. ВРАБЕВО печели досегашният кмет и кандидат за трети пореден мандат Радион Стратев (Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ) – с 73.41% от гласовете. В с. КАЛЕЙЦА също убедителна победа на досегашната кметица и кандидатка за трети пореден мандат Ренета Варчева (Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ) – 79.30%. В най-голямото троянско село – ОРЕШАК, също убедителна победа на досегашния кмет Христо Терзиев (ГЕРБ) – 73.70%. Победа от раз на досегашния кмет и в с. ЧЕРНИ ОСЪМ - Кирил Захариев („Избор за Троян”) с 56.09%.

В ОСТАНАЛИТЕ ПЕТ СЕЛА кметският възел ще се разплете на балотажа на 30 октомври. В с. ДЕБНЕВО ще се състезават Божидар Мичев (БСП), спечелил на първия тур 48.60% от гласовете, срещу Богдана Иванова („Избор за Троян”) – 21.33%. В с. ШИПКОВО един срещу друг застават Минко Станчевски (Инициативен комитет) с 40.84% срещу Малина Инковска (ГЕРБ) – 28.92%. В с. ГОЛЯМА ЖЕЛЯЗНА досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Иван Христов (БСП) – 26.26%, ще се бори срещу Трифон Трифонов (РЗС) с 25.24%. В с. БЕЛИ ОСЪМ досегашният кмет Иван Драголов (ГЕРБ) – 42.17%, ще си оспорва поста с Донка Банковска (БСП) – 32.07%. В с. БОРИМА надпреварата ще е между Смаил Афъзов (ДПС) – 41.26%, и Христин Нейчев (ГЕРБ) – 31.60%.


ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ

ОПАШКИТЕ, които се виеха в някои градски секции още от обяд и високите междинни резултати за изборната активност, обявени от Общинската избирателна комисия (ОИК), подсказваха, че като цяло интересът към Местни избори 2011 в община Троян ще е по-голям отколкото на предишните местни избори (през 2007 г. и 2003 г.).

В КРАЙНА СМЕТКА се оказа точно така, но очакванията, че пред урните ще застанат над 50% от имащите право на глас троянци, не се оправдаха. Според официалните данни в община Троян са гласували 14756 души, което представлява 48,5% от имащите право на глас общо 30 400 (според избирателните списъци). За сравнение: през 2007 г. изборната активност в общината е била 47%, а през 2003 г. - 43.5%.

Т21

244 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   201 – 244 от 244   По-нови›   Най-новите»
Анонимен каза...

89, 103, 106, 108, 114, 116, 126 - С.Д. не би могъл да измисли нищо по-интелигентно!

Анонимен каза...

С.Д. - Сашо Данков ли е

Анонимен каза...

Акимов и сие за пореден пат показват че разчитат само на СТРАХА у хората!!! Какви са тея заплахи че в Троян няма да има пари ако той не е кмет

Анонимен каза...

158- а тея глупости за цялото му семейсто - никой не е останал в Троян и що - щото не е направил условия . то неговите щом не искат да са тук ...

Анонимен каза...

Жалко е, че този форум в момента е средство за полицейски инсинуации в стил Акимов. Още по-жалко е, че интелектуалното им ниво е на нивото на Сашо Данков!!!

Анонимен каза...

ГЕРБ НЕ ПРАВИ НИЩО ЗА ТРОЯН ОСВЕН ДА ХАРЧИ ПАРИТЕ НИ ЗА ДА СИ КАНИ ГОСТИ КАТО БОЙКО , КРИСТАЛИНА И КОМПАНИЯ. НЕ УЛИЦИ НИ ТРЯБВАТ ЕЙЙ. ЯВНО ТЕЯ 10 ДЕТО ПИШАТ ТУК ГИ ИНТЕРЕСУВА САМО ДА ХОДЯТ ДО КАФЕТО ПО НОВИТЕ ТРОТОАРЧЕТА. КВИТО ЦЕЛИТЕ НА ХОРАТА ТАКЪВ КМЕТ СИ И ПОДКРЕПЯТ

Анонимен каза...

ГЕРБ е могат да се справят сами - докараха цигани тук - не им стигнаха. сега и бойко ще идва - ама пак ми се види , че няма да им мине номера

Анонимен каза...

Стига с тези заплахи! спрете да плашите хората, че в Троян няма да има пари ако не е ГЕРБ управляващ! ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! смешни сте

Анонимен каза...

Аз много ще се радвам ако хора като Милко станчев и Донка Михайлова управляват града ни. Незнам за какви партии пак ми говорите. ДОНКА Михайлова е класи над полковника.

Анонимен каза...

Не се заблуждавайте. Пъдарски е мъжка курва и долен хвалипръцко.

Анонимен каза...

Преди да гласувате в неделя за Г-н "успешния" градоначалник ДИЛЯН ЕНКИН нека ви припомня ,че само за първите си 2 мандата успя да замрази и да върне града във времената от преди вътрешнокомунистическия преврат на БКП-БСП.
През 93-та - 95-та за Троян се говореше дори в Белия дом /това не е шега/ и беше в полезрението на сериозни европейски и североамерикански инвеститори и финансови донори /вкл. сем. и фондация Рокфелер/, но... едно зло никога не закъснява - г-н днешния стар мераклия и тогавашен ногу успешен градоначалник по специфичен начин спечели първия си мандат...., след което за следващите бе по-лесно /справка софийския Мафиянски/.
Съвсем естествено града и днес не е газифициран, по времето на др.Енкин ни отнеха офиса на Парк Централен Балкан със съответните финансови "екстри" и възможности, ликвидира първия в БГ "Център за екологично обучение и информация", кьорав чуждестранен инвеститор не привлече, в никаква донорска програма не бяхме включени, Беклемето беше единствения курорт в БГ, който деградира, бяха прекъснати налични програми и възможности в сферата на екологията и индустрията, района около Манастира се превърна в затвор /а и самия Манастир, южното крило всеки момент щеше да рухне/, нито една обществена сграда не беше построена /изключая бараките из любимите му пазарища/, пътища и комуникации - отврат,половин улица за 12 години мандат и т.н.....
Обаче метеше редовно площада за радост на селяните, които идват в четвъртък "на пазар"
Тотално наложи единовластие, както в самата общинска администрация, така и пълен партиен и кметски диктат в общинския съвет, където несминяемият председател е приятеля му от предните комунистически времена и бивш Първи секретар на ГК на БКП.
Идилия която е на път да се върне благодарение на късопаметните наши мили възрастни съграждани от които нещо взе да ми писва като ми определят бъдещето.
Инак са големи сладури бесепарите,докараха Донка за параван и кат започнаха да се правят на демократи и моми неущипани, че и за гражданско общество да говорят... та даже и за "самоуправление", направо да умреш от смях.Минко Акимов поне влага някави пари в този град ,а не връща милиони неусвоени като Енкин в държавната хазна.

Анонимен каза...

А това, че Светльо Дочков и Марин Радевски превърнаха Беклемето в частна собственост, пак е по вина на Енкин,така ли?
Случайно да си чувал за един проект ,по който Беклемето трябваше да се превърне в курорт от национално значение,и бе преебан от въпросните "личности"?
Интересно ми е, като говориш за инвестиции, какви по-точно такива Минко Акимов наля в Троян?

Анонимен каза...

ТОКУ ЩО ПРОЧЕТОХ ЛИСТОВКА В "ТРОЯНСКИ ГЛАС" В КОЯТО ЧЛЕНЪТ НА БЮРОТО НА ГК НА БСП МИНКО АКИМОВ ПРИЗОВАВА ДА НЕ СЕ ДОПУСКА КОМУНИСТИТЕ ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ. АКИМОВ ВСЪЩНОСТ ПРИЗОВАВА ДА НЕ ПОДКРЕПЯМЕ ЩАТНИЯТ РАБОТНИК НА ГК НА БКП САШО ДАНКОВ И БРАТ МУ ЙОРДАН. ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ СРАМ!

Анонимен каза...

PODKREPETE DONKA MIHAILOVA I STIGA S TIA GLYPOSTI !!!

Анонимен каза...

БЕКЛЕМЕТО никога няма да стане курорт!

Анонимен каза...

Какво ненормално има ДСБ да подкрепи една нормална европейска партия срещу мутренската банда? Изборът не е сложен - гражданите или мутрите, европейското или мутренското, нормалното развитие или мутренския грабеж.
БСП и ДСП са политически опоненти, а не врагове. Враг на ДСП, а и на всички десни е мутренската банда на Боко тиквата. На мутрите не им трябват нито съюзници, нито опоненти. На мутрите им трябва слуги.

Анонимен каза...

снимка от Троянски глас под нея надпис: "Минко Акимов живее в Троян заедно с децата и внуците си. "Всички останахме тук и работим за нашия град!", каза кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ" хахаххаха голям смях останали били и децата и внуците - няма ли кой да им каже да не пишат такива смешки, всички знаем как са нещата

Анонимен каза...

17ти ами изказването на Йордан Данков - лишено от всякакъв смисъл - къде намесва хората които имат бизнес тук с изборите. туй че те са успели не значи че е благодарение на ГЕРБ. стига присвояване на заслуги, стига изказвания от сорта на ще построя лидъл ще строя била - 4 години каде спа сега се сети щото хората си казаха какво им е

Анонимен каза...

Яна Акимова ли е примерът за човек който е останал в Троян? Момичето има талант и иска да се реализира. нормално тук като не може заминава друга де и дори дядо и не може да я задържи тук

Анонимен каза...

СТИГА С ТЕЯ ЛЕНТИ. ЖАЛКО Е ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА - ТРЕПЕТНИ ПОДГОТОВКИ ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА РЕЗАЧ НА ЛЕНТИ, ПРАВЕТЕ НЕЩО ЗА ГРАДА! ЗА ГРАДА! НЕ БЕЗДЕЙСТВАЙТЕ И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ

Анонимен каза...

Господин модератора почистете,ако обичате!!!! 2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.
Или правилата за червените не важи?

Анонимен каза...

Най-голямото падение е, ако дсб гласуват за бсп!

Анонимен каза...

195-ти Акимов е завършил Право в Софийския Университет за твое сведение!Айде варви в на майка си тялото сега!

Анонимен каза...

Това за ДСБ са пълни глупости според мен и ги пишат на Енкин писателите тук.Дори мисля средата на седмицата е и,че е време Милко Станчев както и другите партии да излезат и да застанат с имената си пред своите избиратели и декларират зад кого застават в Троян.За да разберем кои са Троенските курвички.На национално ниво се разбра, фесовете и атака са чевените магистрални моми.

Анонимен каза...

Боже, боже, боже докаде стигнахме. Едно малко кариеристче, който никога не е бил демократ, да ме кара да гласувам за кандидат на БСП. Боже, боже, глупостта никога няма да си отиде от Троян. Г-н Милко Станчев, осъзнайте се и призовете сините избиратели да излезем срещу нашия основен и вечен противник - БСП!

Анонимен каза...

Напълно си прав 24 и те подкрепям.Червените еничари , безродниците от коалицията БСП -ДПС - ЕвроМома , Реват !
Искат касиране на изборите ! Щото губят и го знаят , виждат , че и гласовете на Евроромейте вече не им стигат ! Щото заблуденият електорат на БСП се топи , започна да проглежда , видя колко са "социални" комунягите , комунистите станали мастити капиталисти и Червени олигарси!
Видяха , че и те , БСП електората духат супата , а БСП -капиталистите тънат в разкош и охолство ! С хотели , с яхти , със самолети ! . Герговци , Божковци , Гущеровци .... и сие БСП -Червени мафиоти !
За капак , съюзяването , коалирането на БСП на БСП с ДПС и с ЕвоМома , срещу България !
Червените безродници ще гласуват за ДПС - ЕвроМома подлогата Калфин !
Българите - за Плевнелиев ! ... Дошло е време разделно и сега ще се види кои са Българите както на национално така и на местно ниво , и кои са Безродниците !

Анонимен каза...

Не хвърляйте кьорфишеци, Мариела Шошкова казва на всички,че в неделя няма да гласува!Питайте всички, които се въртят около нея, даже и Генадий питайте той й е приятел!

Анонимен каза...

Обявено ли е споразумение или се вързахте на партенката за телефонното обаждане.Не мисля, че тези неща се решават по телефона.Все пак Станчев не е нагъл глупак за да се разпорежда така.Все ми се срува, че обаждането се фабрикува в някой предизборен щаб и има друга цел. Елементарно...

Анонимен каза...

до 23

Това някаква шега ли е?

Анонимен каза...

няма как да гласувам за комсомолската секретарка Донка Михайлова. Чакам отдавна да ми кажат кой точно проект за Троян е направила. Ама нещо не виждам да цитират. Те комунистите са силни в това да дават мъгливи полупотвърждения. Била направила много. Да, сигурно на много съпартийци е лобирала:))) Но тъй като не съм съпартиец, не съм видял от нея подкрепа за града ни, няма и да видя.

Анонимен каза...

Младежи,не вярвайте на обещанията на Донка Михайлова.Нищичко няма да видите от нея.Освен ако не сте от близкото партийно обкръжение.Ама то няма начин да сте от партийното обкръжение,дори най-младите комсомолци сега са по на 40-45 години.Те се знаят кои са.Хората с построени фабрики от нищото,с пари от куфарчетата!

Анонимен каза...

КПСС-БКП! КПСС-БКП! КПСС-БКП!

Анонимен каза...

Коя е "една нормална европейска партия" ? Едва ли е БСП която от 65 години е заграбила власта в България . Неините кадри са убивали и тормозели чесните българи . Но ако питате Дона тя ще каже , че няма такова нещо и след 9 септември България е станала справедлива работническо селска държава .

Анонимен каза...

Бях се зарекъл никога повече да не гласувам за комунисти но с тъга в съвцето в неделя ще дам своя вот за милиционера Акимов защото тои е по - малкото зло .

Анонимен каза...

Днес във вестниците имаше агитационна брошура на ГЕРБ и върху снимки на всички ремонтирани обекти стоеше надпис "ГЕРБ". Питам сега тези обекти собственост на ГЕРБ ли са и от ГЕРБ ли са правени или от парите в държавата, които са на всички честни и почтени данъкоплатци?

Анонимен каза...

В Ловеч ще домувам,
а в Троян ще лудувам.
С моите другари верни ,вездесъщи
от години все ЕДНИ И СЪЩИ !!!

Анонимен каза...

Няма никакво значение кой ще е кмет,крайно време е народа да го разбере това.Всичко е един световен сценарий пишещ се от финансовия елит на Земята и нашите политици са само едни слуги.Какво стана с Троян за последните 22год? От добра икономика,индустрия,селско стопанство не остана и помен............наслушахме се на суперлативи и лъжи.Нека престанем да бъдем наивни и всеки да се спасява както може.

Анонимен каза...

Бъди по-близо до този сценарий гласувай с бюлетина номер 2 !!!

Анонимен каза...

Ало, тъй наречените "лидери" на дясното, не можахте ли поне да призовете съмишлениците си да гласуват по съвест,ами подкрепяте Минко Акимов?Какви са тези врътки?Защо не вземете да станете членове на ГЕРБ, та да е ясно какви ги вършите?! Вие хвърляте последните бучки пръст на гроба на "синята идея" от 1989г.Бог да я прости!

Иван каза...

До 111. През 1990 г. когато се деполитизират силовите министерства Винету /разбирай Бойко Борисов/ напуска пожарната за да не си прекрати участието в БКП и гордо се влива в редиците на СИК.

Анонимен каза...

Дори не М.Акимов е голямата беда за Троян, а онези льонжовци, братята Данкови, Мариновци, Дочковски и т.н. и т. н.
Помислете върху това което пиша.

Анонимен каза...

182. Анонимен каза...
Това ли Ви е демокрацията: капиталистите Марин Радевски и брат му да събират работниците си заедно с Минко Акимов и да им заповядват, че ако не гласуват за Герб ще бъдат уволнени, а Сашо Данков да се разхожда из Троян все едно разполага с първи частен град. И май това е така. Защо ликвидирахме комунални услуги? Защото сме толкова компетентни, че неможем да си организираме конкурс за обществена поръчка която да спечелим. Ми ние ще ликвидираме ВиК, БКС, Общински пазари, друго каквото остана общинско и ще го продадем на съветници и поставени лица на Герб. Защото трябва да намерим работа на Сашо Данков, тъй като той първо не става за зам.областен и второ, те и от Герб не го искат.А тези некомпетентни малчугани,активисти на Герб, чиито дипломи за висше образование са купени, та даже и за средно не знаят за какво става на дума. Това се подразбира само от начина по който се изразяват. С неправилен словорд, с изрази които не отговарят на лица от български произход и какво ли още не. И може би някой да им обясни какво означава активист, че ако го прочетат това ще се объркат.Бог да пази РБългария от ПП Герб и неговия некачествен електорат !!! Амин!!!

Анонимен каза...

Кам №166. Вярно е! Бойко Пъдарски агитира хората си да подкрепя Донка. Позор, ама момчето си търси работа, нали остава безработен. Дреме му за ДСБ. И Милко Станчев агитира за същото. Гласувах за ДСБ. Никога повече няма да го направя. Крайно десни да подкрепят крайно леви, цал свят ще ни се смее ако разбере. Пъдарски няма управленски опит. Четири години в общитата не са достатъчни. Преди това таксиметров шофьор и снабдител, това управленски опит ли е. Пък и половината от писаниците във форума са негово дело. Чуди се какво да измисли, но си личи по речника който използва. ДСБ си вкараха голям явтогол с него. Яд го е, че ГЕРБ не избраха него за кандидат да кмет.

Анонимен каза...

не разбрахте ли, че минко акимов не е подходящия кандидат на герб и това е причината да се гласува за донка. това е положението и аз никога не съм гласувала за бсп гласувам за президент плевнелиев но акимов е отврат и пртестирам като приемам донка за кмет. той нищо не направи 4 години, реката оглеждали ли сте се след бившия елпром каква гора е и след като му написах писмо, той отговори че няма пари за почистването й

«Най-старите ‹По-стари   201 – 244 от 244   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |