Чушкаров и Драгалевски в двубой на троянска сцена

* Премиерата на „Двубой” по Вазов е на 4 май от 18:30 ч., вход свободен * Режисьор на ученическия спектакъл е ловчалията Стоян Георгиев, в главните роли – Свилен Димитров и Кристиан Атанасов


ОБЩИНСКИЯТ ПЕДАГОГИЧЕСКИ ЦЕНТЪР (ОПЦ) – Троян кани на премиерата на театралната постановка „Двубой” по Иван Вазов (преработката е на Стефан Цанев). Представлението, продуцирано от ОПЦ, ще се играе на 4 май, сряда, от 18:30 ч. в салона на НЧ „Наука – 1870 г.”. Входът е свободен.

ПОСТАНОВЧИК Е ловешкият актьор и режисьор Стоян Георгиев, негова е и сценографията, както и музикалното оформление (спектакълът е с много песни и танци и се доближава до жанра мюзикъл). А основната част от актьорите - средношколци от троянските училища, на възраст от 15 до 18 години, подбрани с кастинг – са възпитаници на театралното студио към ОПЦ, ръководено от Диана Лалева. Сред участниците е и преподавателят по информатика в троянското СОУ „Св. Климент Охридски” и запален кинаджия Свилен Димитров, на когото е поверена едната от двете главни роли; изпълнител на другата е 10-класникът Кристиан Атанасов.

АКТЬОРСКИТЕ КОСТЮМИ, сполучливо предаващи градската атмосфера от началото миналия век, са осигурени от гардеробите на Ловешкия драматичен театър и троянското читалище; реквизитът пък е от фондовете на троянския Музей на занаятите. За осветлението ще се грижи Иван Димитров, тонтехник е Николай Георгиев, а сценичен работник - Анатоли Краев.

„ДВУБОЙ” Е „ГЛУМА В ТРИ ДЕЙСТВИЯ”, писана през 1892 г. и преработена през 1919 г., но останала недовършена. Не е публикувана и играна приживе на автора Иван Вазов. Първото й печатно издание е през 1939 г. и е дело на брата на народния поет – Борис Вазов. Главните герои са адвокатът Чушкаров и вестникарят Драгалевски, които са се хванали за гушите заради една шармантна шантанка (певачка), даже дуел си обявяват; но ги хваща шубето и правят комични опити за се измъкнат от „героическата” ситуация, а певачките пък се оказват две (близначки), в изпълнение на истинските близначки – 12-класничките Мариела и Десислава Савови, и т.н.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Евала, най-накрая светлина в тунела. Похвално и дано се повлече крак за нещо по-нормално. Стига с тия измислени конкурси, пищови и прочее...
УСПЕХ!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |