Отново сме домакини на кръг от Световния шампионат по мотокрос

* В събота и неделя (22-23 май) троянският мотополигон – трасе №1 в света за миналата година, посреща състезателите в клас МХ3 (до 500 куб. см) * 57 състезатели от 17 страни са заявили участие в Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян)

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА мотополигонът в Троян ще бъде домакин на кръг (четвъртия за годината) от Световния шампионат по мотокрос в клас МХ3 (до 500 куб. см) и съпътстващия го кръг от Европейския шампионат в клас ЕМХ2 (до 125 куб. см). Стартовете за Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян) са на 22 и 23 май, събота и неделя, а официалното откриване е от 11:00 ч. в неделя*****.

ПРИПОМНЯМЕ – миналата година (13-14 юни) троянският мотополигон за пръв път домакинства на кръг от Световния и Европейския шампионат и по всеобщата оценка се справи блестящо, оправдавайки напълно доверието, гласувано ни от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM). Тогава председателят на журито Алесандро Ловати (Италия) заяви: „Трасето в Троян е най-хубавото, което съм виждал в Световния шампионат”; а думите му се оказаха пророчески и в края на м. август FIM обяви нашия мотополигон за №1 в света в клас МХЗ за 2009 г.

АМБИЦИЯТА Е В СТАРТОВЕТЕ ПРЕЗ ТОЗИ УИКЕНД да затвърдим водещите позиции на троянското трасе. Общо 57 участници от 17 страни са заявили участие в двата кръга. Битката пък се очертава да е ожесточена, тъй като в клас МХЗ от Световния шампионат едва 6 точки делят първия и втория във временното класиране – испанеца Карлос Кампано (с „Ямаха”) и италианеца Алекс Салвини („Хускварна”) – и титлата ще се решава оттук нататък. В клас ЕМХ2 от Европейския шампионат временен водач е словенецът Йерней Ирт, който има преднина от 30 т. пред италианеца Андреа Чевелин. Входът за състезанието в неделя е платен, билетът е 3.00 лв.

Т21

Бележка на редакцията

***** Явно в събота (22 май) ще са предварителните стартове, а в неделя (23 май) – официалните гонки; или пък през първия ден ще е европейският кръг, а на следващия ден, когато ще е и официалното откриване – световният?! Правим тези догадки, защото никъде не намерихме достатъчно ясна информация за дневния ред на Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян).

Опитахме се да научим подробности от „извора” – страницата на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) в интернет, но се оказа, че (и) там е пълна мътилка. Няколко сайта претендираха да са „официални” на БФМ и всичките до един бяха от категорията „хвани единия, удари другия”: в www.bfm.bg/new/ - „най-прясната” информация е от 3-4 април т. г., за кръговете в клас МХ1 и МХ2 на мотополигона край Севлиево, и толкоз; в www.bfm.bg/index_.htm - има единствено информация за стартовете през 2009 г.; в www.bfm.hit.bg – няма абсолютно нищо...

Жалка история! А на престижен, популярен и технологичен спорт като мотокроса със сигурност не му отива да е тъй калпаво и безотговорно представен в интернет. Дали председателят на БФМ Богдан Николов си няма хал хабер от интернет и/или подценява ролята му; или пък е разхайтил до немай къде подчинените си, занимаващи се с тази работа?!

4 коментара:

Анонимен каза...

Кръг от Световния шампионат по мотокрос в Троян-звучи добре,но да попитам:има ли друга държава в света,която да не произвежда даже и велосипеди,а да иска да прави писта даже и за Формула 1 ?Дали не е лишено от смисъл,дали не е някаква грандоманщана на някой,известен като "Пикаещият във фонтани"?А един друг философ,с майчин език турски,вземащ 1,5 милиона хонорар за да "консултира" изграждането на язовири да прави състезания с АТВ-та в Дълбок дол и другаде?Пичове,работата ми изглежда малко афиф,да не кажа много....Ай с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Мотокроса не носи никакви приходи,само разходи.
Ни билети се плащат,щото никой няма да иде,ни състезатели и екпите им пълнят хотелите ни.
А разходи за провеждането има ...
АТВ-тата са все хора навили си масрафа и общо взето голяма част от хотелите в Троянско са пълни.Отделно кетъринг компаниите са 3 дни на максимум обороти,отделно кръчмите щото тия пилоти са състезатели и на маса...

Но разбира се троянскоеснафския хотелиеро-ресторантьорски елит винаги ще каже:
НЯМА ХОРА,ПРАЗНИ СМЕ!

Анонимен каза...

Да си призная-аз от моторетки и АТВ-та не разбирам и даже не ме интересуват.Но този въпрос го чопля,защото ми се струва,че у нас пак ВСИЧКАТА ПАРА Е ПОДАДЕНА НА СВИРКАТА!Имаше през 60-те години такъв виц:"Кораба на социализма почнал нещо да не върви,даже спрял,макар че огнярите яко хвърляли л лопатите кюмюр в котела-не ще и не ще...Събрали се Брежнев,Живков и другите,умували и решили-да вземем да съживим Георги Димитров,дано го оправи.Огледал той кораба,попипнал тук-там и.....нищо.Не къса.....Съживили Ленин-стар комуняга,дърт разбирач,огледал работата и рекъл:"Не е по мой чертеж правен,нищо не мога да разбера".Няма как-наложило се да прибегнат до услугите на самия Карл Маркс,основоположника на тоя род корабостроене.Дошъл той,поогледал малко,пипнал САМО на едно място и.....о,чудо-корабът тръгнал!Какво направи,бе дядо?Момчета,чомчета-а-а-а,рекъл Маркс,че вие сте дали цялата пара на свирката,бе-вдига гюрултия,ама не върви.Та,по въпроса за моторетките и свирките....толкоз!Ай с-с-с-с....

плюйте, братя, да плюем! каза...

И аз съм от противниците на мотокроса, но се удивлявам на неистовата ви страст всичко да обръщате против социализма. И как само си вярвате, как се възхищавате на реченото един от друг.Плюйте по социализма, но нали знаете, че не само по време на мотокрос духа вятър и той довява собствената ви храчка върху собственото ви лице. Така май себе си оплювате. Може да мине за политически мазохизъм.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |